Είναι οριστικό. Κατάργηση ερασιτεχνικής άδειας αλιείας.


Το καλύτερο καλοκαίρι θα είναι αυτό για τους ερασιτέχνες ψαράδες, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας έκανε πράξη την υπόσχεση του και μετά την ψήφιση και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νόμου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», καταργήθηκε η υποχρέωση εφοδιασμού των σκαφών ή των επιβαινόντων σε αυτό με την ερασιτεχνική άδεια αλιείας.
Ο σκοπός αυτής της πολιτικής είναι διπλός, αφ' ενός να υπάρξει μία τόνωση του θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού και αφ' ετέρου να απελευθερωθεί σημαντικός αριθμός λιμενικών υπαλλήλων από την γραφειοκρατική δουλειά που συνεπαγόταν η έκδοση και η ανανέωση των σχετικών αδειών αλιείας. Βέβαια εξακολουθούν να ισχύουν κανονικά όλοι οι περιορισμοί που αναφέρονται στα χρησιμοποιούμενα μέσα, την ποσότητα, τους τόπους και τις περιόδους ψαρέματος και το είδος της ψαριάς.


Έτσι οι ερασιτέχνες ψαράδες που δεν συνήθιζαν να έχουν αυτές τις άδειες, θα ασχολούνται με το αγαπημένο τους χόμπι χωρίς να έχουν το άγχος μην τους τσιμπήσει το Λιμενικό, ενώ όσοι συνήθιζαν να είναι εφοδιασμένοι με τις άδειες αλιείας θα γλιτώσουν από ένα οικονομικό κόστος των 50 €/2 έτη περίπου για την ατομική άδεια και 120 €/2 έτη περίπου για την άδεια του σκάφους.
Καλές ψαριές λοιπόν σε όλους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.