Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στον Δήμο Ξηρομέρου.


Μετά το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Μύτικα, με το Κέντρο Υγείας Αστακού να λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό και την παρατεταμένη απουσία γιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών, οι υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Ξηρομέρου έχουν πέσει κάτω από το οριακό σημείο ασφαλείας. Κινδυνεύουμε πλέον να θρηνήσουμε θύματα. Οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση με δυσκολία τόσο σε έκτακτη όσο και σε τακτική ιατρική παρακολούθηση ακόμα και για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή αν αναλογιστεί κανείς και τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα δυο Νοσοκομεία αναφοράς, του Μεσολογγίου και του Αγρινίου.
Οι αιτίες πολλές και αφορούν όλη τη χώρα. Η μαζική συνταξιοδότηση, το πάγωμα των προσλήψεων τακτικού προσωπικού (που μερικώς και αποσπασματικά αντικαθίσταται από επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου), καθώς και η ένταξη των αγροτικών γιατρών στο ενιαίο μισθολόγιο που μαζί με την υποβάθμιση του ρόλου τους και την απουσία κινήτρων οδηγεί στη μαζική μετανάστευση νέων γιατρών στο εξωτερικό και στην απογύμνωση των μακρινών αγροτικών ιατρείων όπως είναι αυτά του Ξηρομέρου.


Πάγια θέση μας είναι η ύπαρξη ενός στιβαρού δημόσιου πυλώνα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πλάι στον οποίο μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά ιδιώτες. Προτείνουμε για την άμεση ανακούφιση των προβλημάτων των υπηρεσιών υγείας της περιοχής, την αναδιοργάνωση και εκλογίκευση των δομών υγείας και προσωπικού του νομού δίνοντας άμεση προτεραιότητα στις απομακρυσμένες περιοχές όπως είναι ο Δήμος Ξηρομέρου. Αυτό είναι εύκολο, δεν χρειάζονται πρόσθετα κονδύλια παρά μόνο πολιτική βούληση. Εν συνεχεία ζητάμε να ιδρυθεί οργανωμένος σταθμός του ΕΚΑΒ στο δήμο όπως και σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο. Τα προβλήματα βέβαια της υγείας όπως κι εκείνα της παιδείας και της ασφάλειας δε θα λυθούν όσο δε θα γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Ρωτούμε τη Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει από αύριο, τι προτίθεται να κάνει για να πιέσει την κεντρική διοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων των δομών υγείας της περιοχής.
Μετά το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας, τι θ' ακολουθήσει; Το Αστυνομικό Τμήμα;
Μακριά από λαϊκισμό και κινήσεις εύκολου εντυπωσιασμού. Η υγεία των πολιτών είναι δικαίωμα που απορρέει από το Σύνταγμα και η προστασία της δεν πρέπει να προσφέρεται σαν ελεημοσύνη.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.