Ευχαριστήρια-συγχαρητήρια επιστολή από τον κ. Αλέξανδρο Λιβάνη.


Ένα «ευχαριστώ» για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν Πρόεδρος της Δημοτικής μας Κοινότητας. Ευχαριστώ όλους σας για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, ευχαριστώ όλους σας για την καλοπροαίρετη κριτική σας. Πιστεύω ότι τίμησα την ψήφο σας με γνώμονα πάντοτε την πρόοδο του τόπου μας, βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς μας.
Πιστεύω ακράδαντα και πάντα υποστηρίζω, πως η θέση του Προέδρου ενός χωριού, δεν είναι απλά μία ιδιότητα, αλλά εμπεριέχει και απαιτεί πολλή προσωπική δουλειά αλλά και συλλογική, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των κατοίκων. Αυτά τα τριάμισι χρόνια ζήσαμε όλοι στο πετσί μας το να θέλουμε να προσφέρουμε και να μη μπορούμε, προσπαθήσαμε όλοι να πάρει η Δημοτική Κοινότητα αρμοδιότητες, δεν έδινε κανείς σημασία στη Δ.Κ., η Δημοτική Αρχή ήταν ανύπαρκτη, στα τριάμισι χρόνια ζήτημα είναι να έγιναν 2 συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής και σίγουρα καμία απο αυτές που έγιναν δεν είχαν στην συνθεσή τους τους Προέδρους των Δ.Κ και των Τ.Κ όπως άλλωστε απαιτείται. 
Η Δημοτική Κοινότητα ως θεσμός πρέπει να αναπτυχθεί, παρά την έλλειψη προσωπικού η Δ.Κ πρέπει να έχει γραμματέα για να φέρει σε πέρας τις υποθέσεις των πολιτών ενώ είναι γνωστά σε όλους το τι προβλήματα είχαμε να αντιμετωπίσουμε λειτουργικά και μη.
Δηλώνω την στήριξη μου στον νέο πρόεδρο της Δ.Κ και του εύχομαι καλή δύναμη και μαζί με τον αναπληρωτή που θα ορίσει αλλά και τα μέλη της Δ.Κ να μην κοιτάζουν τις προσωπικές τους σχέσεις και να μην παίρνουν αποφάσεις βασιζόμενοι σε αυτές.
Με την ευκαιρία αυτή, συγχαίρω τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη καθώς και όλους τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, τους εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και τους καλώ να δούν σοβαρά το δίκτυο των Προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και να δώσουν οντότητα και αρμοδιότητες τόσο στην Δ.Κ όσο και στις Τ.Κ, σε αντίθεση με την απερχόμενη Δημοτική αρχή, καθώς και έμφαση στην εικόνα και την ευταξία τόσο στην πόλη (καθαριότητα, νεκροταφείο, παραλίες) όσο και στο λιμάνι του Αστακού.
Τέλος θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι παρών στα κοινά και θα συνεχίσω να παλεύω για το γενικό καλό και την ανάπτυξη του Αστακού μας αλλά και του Δήμου μας γενικότερα.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αστακού.

Αλέξανδρος Λιβάνης.

1 σχόλιο:

  1. ...Η δημοτική αρχή ήταν ανύπαρκτη!!!!!. Από ποιους αποτελείται μία δημοτική αρχή? Δεν συμπεριλαμβάνονται και οι πρόεδροι?!!!! Τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του προέδρου δημοτικής η τοπικής κοινότητας τα γνωρίζουμε? Για τα ασπρίσματα, καθαριότητες, χορτάρια,φωτιστικά,καθαριότητες υπονόμων, φρεατίων , ακτών,νεκροταφείων κλπ ποιος επιλαμβάνεται των υπαλλήλων καθαριότηατς και των πενταμηνιτών ή διμηνιτών ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος η ο πρόεδρος? Ποιος επιβλέπει η έπρεπε να επιβλέπει καθημερινά από το πρωί μέχρι το απόγευμα τις εργασίες αυτές..... ο δήμαρχος , ο αντιδήμαρχος ή ο πρόεδρος. Μας άρεσε η εικόνα του Αστακού γι' αυτές τις μικροκαθημερινότητες και αν οχι ποιος φταίει?

    Μερικές αρμοδιότητες κατά τον καλλικράτη για τον πρόεδρο της δημοτικης κοινοτητας:
    -Μεριμνά για την καλή κατάσταση του δικτύου εσωτερικής οδοποιίας της κοινότητας, εποπτεύοντας τις εργασίες συντήρησης.
    -Μεριμνά για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και συνεργάζεται με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την καλή τήρηση αυτής.
    -Λαμβάνει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
    Μεριμνά για την αποκατάσταση ζημιών και την καλή λειτουργία του δικτύου δημοτικού φωτισμού.
    -Μεριμνά για την καλή κατάσταση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών.
    -Μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και την ευταξία του κοιμητηρίου της τοπικής κοινότητας

    Τις παραπάνω αρμοδιότητες με βάση τον καλλικράτη δεν τις έχουν ούτε ο δήμαρχος ούτε οι αντιδήμαρχοι.
    Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.