Παρέμβαση του κ. Νίκου Θ. Νταή για το Κ.Υ. Μύτικα.


ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΒΟΡΙΔΗ
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ. Ο φρουρός της υγείας μας.

Του κ. ΝΙΚΟΥ Θ. ΝΤΑΗ.
σ. Συμβολαιογράφου

Θλίψη, οργή και αγανάκτηση, κατέχει τους κατοίκους του Μύτικα και της ευρύτερης περιοχής για την απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί κατά διάφορα χρονικά διαστήματα στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ. Οι εκάστοτε Αρμόδιοι;;; για να μη χρησιμοποιήσω γι’ αυτούς έναν χαρακτηρισμό, από τον τίτλο ενός έργου του Βίκτωρος Ουγκώ, το μοναδικό και από το παλαιότερο από το έτος 1958, όταν το ίδρυσαν οι φίλοι μας οι Σουηδοί (όχι το Ελληνικό Κράτος), σαν Αγροτικό Ιατρείο και από το έτος 2002, όταν επί Υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου, λειτούργησε και λειτουργεί σαν Κέντρο Υγείας Μύτικα με 23 Νομοθετημένες θέσεις Ιατρικού κ.λ.π. προσωπικού, ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ με την πλημμελή λειτουργικότητά του, κατά τους θερινούς μάλιστα μήνες με σφύζουσα τουριστική κίνηση από Έλληνες και ξένους τουρίστες από όλο τον κόσμο και τελευταία το ΕΚΛΕΙΣΑΝ!, στην κυριολεξία και μετακίνησαν το Ιατρικό, Νοσηλευτικό κ.λ.π. προσωπικό, το Ασθενοφόρο και το επιβατικό αυτοκίνητο στο Κ.Υ. Αστακού.
Υποβαθμίζετε Αξιότιμοι κύριοι αρμόδιοι, ανευθυνοϋπεύθυνοι συνεχώς και αδιαλείπτως το Κ.Υ. Μύτικα και το έχετε μετατρέψει σε ΔΟΡΥΦΟΡΟ του Κ.Υ. ΑΣΤΑΚΟΥ, θεωρώντας μας σαν φτωχούς συγγενείς της περιοχής!

Η πινακίδα που ενημερώνει τον κόσμο ότι το Κ.Υ. Μύτικα είναι κλειστό και τα πρωινά πλέον και για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Πότε αποσπάτε τον Διευθυντή Ιατρό, πότε τους άλλους Γιατρούς, πότε τις Νοσοκόμες και τις άλλες ειδικότητες, πότε το οδηγό του Ασθενοφόρου αυτοκινήτου, το οποίο και αυτό το πήγατε στον Αστακό. Γιατί κύριοι Αρμόδιοι; Οι δωρητές, η οικογένεια Χιώνη και ο κ. Κώστας Αυδής τα δώρισαν στο Κ.Υ. Μύτικα και όχι στο Κ.Υ. Αστακού. Ασέβεια, αγνωμοσύνη και αχαριστία προς τους δωρητές, (που νομικά συνεπάγεται και ανάκληση των Δωρεών) και ανεπίτρεπτη αδιαφορία και αναλγησία για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας! «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ».
Η δωρεά της οικογένειας Χιώνη στο Κ.Υ. Μύτικα.
Η δωρεά του κ. Κώστα Αυδή στο Κ.Υ. Μύτικα.
Έχετε περάσει στην αντίληψή σας την Ιστορική περιοχή μας σαν ανυπολόγιστη και εκτός των ορίων της Αιτωλοακαρνανικής επικρατείας χώρα και τους κατοίκους της, σαν Β΄ κατηγορίας πολίτες και φτωχούς συγγενείς. 
Σας απαντούμε:
Δεν είμαστε ούτε οι φτωχοί συγγενείς, ούτε πολίτες Β΄ κατηγορίας. Είμαστε ο υπερήφανος, ιστορικός και αγωνιστικός λαός, που ζει στα χώματα της ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΛΥΖΙΑΣ, την οποία στόλισε ο Λύσιππος και από την οποία κατήγετο ο γιατρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου Λεύκαρος ο Ακαρνάν. Με ευαισθησία στην προστασία και περιφρούρηση της Υγείας και το Κ.Υ. Μύτικα θα το κρατήσουμε ζωντανό με νύχια και με δόντια. Είμαστε οι πρωτοπόροι στην Υγεία και σεις θέλετε να μας υποβαθμίσετε και να μας κάνετε ουραγούς. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
Δεν έχει δικαιώματα στην Υγεία και μάλιστα προτεραιότητα η απομονωμένη αυτή περιοχή, με προβληματικά και απομονωμένα χωριά και 2 νησιά που τα χωρίζει από την στεριά η θάλασσα και που μετά το Κ.Υ. Μύτικα, υπάρχει ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ;. Τόσο ανελέητοι είστε! Λίγη ευαισθησία δεν θα έβλαπτε! 
Το πρώτο ερώτημα, που μας υποβάλλουν οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες είναι αν υπάρχει Κ.Υ. στο Μύτικα. Έχουμε προσωπική εμπειρία και αντίληψη εφέτος το καλοκαίρι του εξής γεγονότος : Επιστήμονας Ιταλός, που έχει αγοράσει διαμέρισμα στο Μύτικα, ασθένησε και η Πολιτικός Μηχανικός σύζυγός του αναγκάστηκε να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψουν στην Ιταλία, με την συμπαράσταση και της οικογενείας μου. 
Το Κ.Υ. Μύτικα, όταν το επισκέπτονται είναι νεκρό και τελευταία έχει τοποθετηθεί στην είσοδο πινακίδα ότι θα είναι κλειστό για ένα χρονικό διάστημα. Ουδεμία εμπιστοσύνη έχουμε ως προς την διάρκεια. Εκτός από τα θέματα υγείας, που γεννώνται, υπάρχει και το πρόβλημα της συνταγογράφησης των φαρμάκων. Πως θα πάνε οι υπερήλικοι και ανήμποροι στον Αστακό ή στη Βόνιτσα. Δεν διαθέτουν ούτε σωματική, ούτε οικονομική αντοχή. «Φρίξον Ήλιε». Λυπηρό φαινόμενο. Φωνάζουν «εις ώτα μη ακουόντων». Μας λένε ότι όποτε ζητήσουμε το Ασθενοφόρο, το δικό μας, του Κ.Υ. Μύτικα, θα έρθει από τον Αστακό. Μισή ώρα να έρθει και μισή ώρα να πάει, συν τις καθυστερήσεις, «η εγχείρηση επέτυχε και ο ασθενής απεβίωσε», όπως για πικρή χαριτολογία συνηθίζεται να λέγεται.
Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκάστοτε Διοικητές του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, στο οποίο υπάγεται το Κ.Υ. Μύτικα και σε ερώτημά μας γιατί υποβαθμίζετε το Κ.Υ. Μύτικα, αφού αυτή τούτη η Πολιτεία δια του Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, διαισθανομένη και αυτή (μετά τους Σουηδούς…) την αναγκαιότητα η απομονωμένη αυτή περιοχή, με τα 2 προβληματικά νησιά να έχει σύγχρονο Κ.Υ. Μύτικα, ανήγειρε το νέο κτίριο, λάβαμε την υποσχετική… απάντηση ότι αυτό θα γίνει μία μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα, στην οποία θα υπάγεται και το Κ.Υ. Μύτικα. Όχι μόνο Νοσοκομειακή Μονάδα δεν βλέπουμε, αλλά μας κλείνουν και το Κ.Υ. Μύτικα!!

Το καινούριο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα. Ρωτάμε... Θα το πετάξουμε;
Το καινούριο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα. Ρωτάμε... Θα το αφήσουμε στην τύχη του να γίνει κουφάρι;
Σ’ αυτή την τραγελαφική και επικίνδυνη για την περιφρούρηση της υγείας μας επικρατούσα κατάσταση, μία είναι η πρέπουσα μοναδική και αναγκαία απάντηση: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, όλων των πολιτών ολόκληρης της περιοχής. Η υπομονή εξαντλήθηκε. «Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο». Πριν μας συμβεί κανένα κακό… «θου Κύριε φυλακήν τω στόματι μου»

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Βορίδη.
Έχει αποδειχθεί περίτρανα, ότι σώφρων Πολιτική και Διοίκηση, σημαίνει: «Να προλαμβάνεις τα γεγονότα και τις εξελίξεις». 
Και εξουσία διαθέτετε και ικανότητες.
Η αγωνία μας θα κορυφωθεί μέχρις ότου το αποδείξετε, ενσκύπτοντας στην επίλυση του ζωτικού προβλήματός μας. 
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.
Αναμένουμε… 

Μύτικας Αιτωλ/νίας-Αύγουστος 2014
Νίκος Θ. Νταής
σ. Συμβολαιογράφος-Δημοσιογράφος
Επίτιμο μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
Federatione Nazionale Stampa Italiana
F.N.S.I

4 σχόλια:

  1. Απλά αναρωτιέμαι αν οι κάτοικοι του Μύτικα και των γύρω χωριών έχουν ποτέ σκοπό να ξυπνήσουν και να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην Υγεία.
    Κύριε Νταή συγχαρητήρια για την επιστολή σας.Ελπίζω να εισακουστείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον θα πρέπει να συμβεί κάτι για να ξυπνήσουν οι κάτοικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χτυπαεικαμπανα πλεον. Εκλεγμενοι και κατοικοι το εχετε καταλαβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ συμβαίνουν ολα αυτά ! ο Μύτικας ζεί και είναι , μέσα σε
    απέραντες ...γαλαζο- πράσινες θάλασσες !
    Ω! ... Αλύζιοι το μεγαλείο Σας !
    αλύζιος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.