Παναγιώτης Στάϊκος: Το ΠΟΤΑΜΙ έχει όχι μία αλλά 99 θέσεις.


Το ΠΟΤΑΜΙ έχει θέσεις. Αρκεί κάποιοι να έχουν αυτιά και μάτια. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά τα 12 σχόλια να ήταν 112, αλλά σχόλια με επιχειρήματα και όχι κουτσομπολιά και επιθέσεις.
Κατ’ αρχήν εμείς στο ΠΟΤΑΜΙ δεν βρεθήκαμε από παρθενογένεση. Είμαστε άνθρωποι από διαφορετικές κομματικές αφετηρίες. Είχα πει ότι στο ΠΟΤΑΜΙ χωράνε μεταρρυθμιστές Αριστεροί και προοδευτικοί Φιλελεύθεροι. Εγώ αισθάνομαι ότι ανήκω στην πρώτη ομάδα και κάποιοι άλλοι στην δεύτερη. Και αυτό μαζί με την βασική θέση για αλλαγές στην Χώρα, χωρίς να γκρεμιστεί η Χώρα και βούληση για συνεργασίες επί τη βάσει προγραμματικών θέσεων και συγκλίσεων και όχι για τα λάφυρα της εξουσίας, ήταν που έκανε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες να το αγκαλιάσουν, να το ακολουθούν και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις να το φέρνουν τρίτο κόμμα.
Εμείς μένουμε πιστοί στη θέση - πρόταση που κάναμε από το καλοκαίρι:
Πρώτον.
Εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, με ταυτόχρονη δέσμευση για εκλογές τον Νοέμβριο.
Δεύτερο.
Αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή και αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών.
Τρίτον.
Αλλαγή του εκλογικού νόμου με μπόνους στο πρώτο κόμμα όχι 50 εδρών όπως ισχύει σήμερα , αλλά για κάθε 1% που θα παίρνει ένα κόμμα να παίρνει και μία έδρα ως μπόνους. 
Και τέταρτον.
Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος.
Αυτή είναι η πρόταση την οποία κάναμε και ασφαλώς δεν φοβόμαστε τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, αφού κάθε μέρα βλέπουμε νέους ανθρώπους να μας στηρίζουν και υπάρχει πλέον η βεβαιότητα σε πολλούς, ότι θα είμαστε τρίτο κόμμα. Εμείς κέρδος έχουμε από την επίσπευση των εκλογών!!!!
Το ΠΟΤΑΜΙ είναι αλήθεια ότι πανικοβάλει το παλιό Πολιτικό Σύστημα, αφού εκφράζει το νέο. Από τους 400 περίπου υποψήφιους, λιγότεροι από 10 είναι εκείνοι, οι οποίοι είναι Βουλευτές ή έχουν κατέβει και άλλη φορά ως υποψήφιοι Βουλευτές δηλαδή το 98% των υποψηφίων του θα είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά.!!!
Σε ότι με αφορά ποτέ δεν υπήρξα υποψήφιος Βουλευτής σε κανένα κόμμα, δεν ήμουν ποτέ Διοικητής του ΙΚΑ , του ΟΓΑ, του ΟΔΔΥ, Νοσοκομείου ή Πρόεδρος των Αλυκών ή μέλος Δ.Σ οποιουδήποτε φορέα ή οργανισμό και δεν πήρα ποτέ χρίσμα και τις τρεις φορές που εκλέχτηκα σαν Πρόεδρος και Δήμαρχος!!!! Και κάποιοι όταν διαβάζουν, θα πρέπει να διαβάζουν σωστά. Εγώ ποτέ δεν αναφέρθηκα σε αυτούς που ψηφίζουν σήμερα ή και στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ, με πολλούς από τους οποίους με συνδέουν κοινοί αγώνες και δυνατές φιλίες.
Αναφέρθηκα σ’ εκείνα τα στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, τα οποία θέλουν να μπουκάρουν στο ΠΟΤΑΜΙ και να είναι υποψήφιοι Βουλευτές, τονίζοντας ότι το υπόλοιπο 75% από αυτούς έπιασε ήδη στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για τις θέσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι σίγουρο, πως εάν ήθελαν, πατούσαν στο Google και θα εύρισκαν τις 21 θέσεις, τις οποίες έχει ανακοινώσει από καιρό το ΠΟΤΑΜΙ ή ακόμη πιο εξειδικευμένες ως 99 θέσεις, τις ο οποίες στέλνω και παρακαλώ το αγαπητό Blog να τις αναρτήσει ως pdf, για όποιον πραγματικά ενδιαφέρετε για τις θέσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ (δείτε εδώ). Είναι λογικό τα άλλα κόμματα ή πολίτες να διαφωνούν ή να έχουν αντιρρήσεις.
Εγώ είμαι πρόθυμος να συζητήσω με όποιον διαφωνεί, αλλά προς θεού με ονοματεπώνυμο, εμείς δεν δαγκώνουμε.!!!!
Για παράδειγμα θα αναφέρω δύο θέσεις:
Εμείς προτείνουμε την ίδρυση μη Κρατικών μη Κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, όπως συμβαίνει στις περισσότερες Δυτικές Χώρες, με την οποία φαίνεται να συμφωνούν η Νέα Δημοκρατία και το σημερινό ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να λυθούν και τα όποια Συνταγματικά εμπόδια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί, παρά το γεγονός ότι η ίδρυση τέτοιων Πανεπιστημίων πέραν του οφέλους να μη ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται χιλιάδες νέοι για σπουδές στο Εξωτερικό, θα υπάρχει λόγω του ανταγωνισμού και αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών και έρευνας και των Δημόσιων Πανεπιστημίων, το οποίο σήμερα είναι δυστυχώς πολύ χαμηλό. Επιπλέον αυτά τα πανεπιστήμια επειδή χρηματοδοτούνται από φορείς, έχουν και το πλεονέκτημα, να είναι συνδεδεμένες οι γνώσεις με την παραγωγική διαδικασία και την η εύρεση εργασίας.
Επίσης προτείνουμε την αξιολόγηση στα Πανεπιστήμια, την Υγεία, την Δημόσια Διοίκηση, γιατί διαφορετικά όταν δεν υπάρχει αξιολόγηση, οι παρεχόμενες γνώσεις και υπηρεσίες προς τους πολίτες είναι χαμηλού επιπέδου, ευοδώνοντας την αναξιοκρατία, την διαφθορά και την γραφειοκρατία, η οποίες είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Αυτές μας οι θέσεις και άλλες ακόμη θα είναι εκείνες, τις οποίες θα συζητήσουμε για τον σχηματισμό Κυβέρνησης Συνεργασίας, εάν ο Λαός μας δώσει την δύναμη να είμαστε το τρίτο κόμμα, που όλα έτσι δείχνουν. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η Χώρα πρέπει να Κυβερνηθεί με συναίνεση και προγραμματικές συγκλίσεις και όχι να παρακολουθεί ο λαός κοκορομαχίες και λασπομαχίες. Εμείς για να συμμετέχουμε σε Κυβέρνηση Συνεργασίας δεν πρόκειται να ζητήσουμε Υπουργεία και Προέδρους Οργανισμών και ΔΕΚΟ. Εμείς απλά θέλουμε Υπουργοί να είναι οι Άριστοι που υπάρχουν στην Χώρα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν πρόκειται να ζητήσει Αντιπροεδρίες ή Υπουργείο για να στηρίξει Κυβέρνηση Συνεργασίας. Και σε εμάς είπε. Θέλω να μπουν στην Βουλή άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες με ικανότητες και εμπειρίες, άνθρωποι οι οποίοι θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι Βουλευτές, όπως και εκείνος, αλλά μην περιμένετε να γίνετε και Υπουργοί. Καθαρές κουβέντες.
Αυτό για μας είναι το νέο και το επαναστατικό. Η «συνομωσία του καλού» όπως είπε ο Επικεφαλής μας Σταύρος Θεοδωράκης, που μπορεί να αλλάξει την χώρα χωρίς να την γκρεμίσει.
Διαφωνεί κανένας σε αυτά; Εάν διαφωνεί το συζητάμε. Άλλα με ονοματεπώνυμο.!!!!

Υ.Γ.
Σήμερα που είχα πάει στην γιορτή τσιγαρίδας στην Κατούνα, παρά το χιονόνερο που έριχνε, τα παιδιά του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, όπως και στα άλλα παιδιά των συλλόγων, Φυτειών, Βλυζιανών και Παπαδάτου, όπου είχα επίσης πάει, συναντήθηκα και με τους Βουλευτές κύριο Γιώργο Βαρεμένο και Νίκη Φούντα, όπου ανταλλάξαμε θερμές και εγκάρδιες ευχές. Μάλιστα εκείνη την στιγμή της συνάντησης με την κυρία Φούντα μια κυρία από τον Σύλλογο μας ζήτησε να μας φωτογραφίσει και παρά το χιονόνερο που έριχνε η φωτογραφία βγήκε μάλλον καλή.


Με την κυρία Φούντα ήταν η δεύτερη φορά που συναντιόμαστε. Η προηγούμενη ήταν, όταν πριν από ένα μήνα η κυρία Φούντα είχε έλθει και είχε παρακολουθήσει την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Πάτρα, όπου είχε βρεθεί με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ανδρέα. Στην σημερινή συνάντηση που ασφαλώς δεν ήταν προγραμματισμένη, άδραξα την ευκαιρία και της είπα ότι εμείς στο ΠΟΤΑΜΙ στηρίζουμε την πρόταση να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή. Εάν η κυρία Φούντα έχει αποφασίσει να συμπορευτεί με το ΠΟΤΑΜΙ, εγώ λέω καλοδεχούμενη όπως είπα και για τον Σπύρο Λυκούδη, όμως εάν δεν ψηφίσει για Πρόεδρο θα το χρεωθεί, πράγμα το οποίο θα τονίσω και προεκλογικά, εάν πάμε σε εκλογές τώρα, που όλα έτσι δείχνουν.

Αστακός 28/12/214

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ στο ΠΟΤΑΜΙ για τον ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

3 σχόλια:

 1. Μια απάντηση σε ένα σενάριο εάν μπορείτε γιατρέ μου. Εάν πρώτο κόμμα βγεί η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές και εάν το Ποτάμι μπεί στη Βουλή (που το εύχομαι) και εάν από τη "σύμπραξη" Νέας Δημοκρατίας και Ποταμιού σχηματίζεται κυβέρνηση, θα δεχθείτε να συγκυβερνήσετε με τη Νέα Δημοκρατία? Οι δυό σας. Χωρίς ΠΑΣΟΚ (είτε μπεί τέλος πάντων στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, είτε όχι). Επιτρέψτε μου πάντως να συμφωνήσω με τη στάση της κυρίας Φούντα στη μη ψήφιση Προέδρου μετά τη χουντική απόφαση του κυρίου Σαμαρά να μας φέρει 20 χρόνια πίσω με την πρόταση του κυρίου Δήμα ως υποψηφίου Προέδρου. Με το έτσι θέλω πήγε να ξαναφέρει ένα δεξιό κράτος από την πίσω πόρτα. Με απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπό σας (σαν γιατρός πρωτίστως αλλά και σαν δραστήριος και ενεργός πολίτης).
  Ένας εκ πεποιθήσεως ανώνυμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ 7:34μ.μ
  Εμείς στο ΠΟΤΑΜΙ είχαμε τοποθετηθεί από το καλοκαίρι και είχαμε πει:
  Εκλογή του Προέδρου από την παρούσα Βουλή, αναθεώρηση του Συντάγματος , αλλαγή εκλογικού νόμου , εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 και Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος και ασφαλώς θα κριθούμε γι’ αυτά από τον Ελληνικό λαό , όπως θα κριθούν και εκείνοι , οι οποίο είχαν διαφορετική άποψη.
  Επειδή από την γραφή σας φαίνεστε ευφυής άνθρωπος, αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει διάλογος εποικοδομητικός για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι ο σχηματισμός Κυβέρνησης Συνεργασίας ,θα πρέπει να σεβαστούμε την παραδοχή , ότι θα υπάρχει νωπή λαϊκή εντολή, από την οποία εάν δεν προκύπτει αυτοδύναμη Κυβέρνηση, τότε όλα τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου έχουν υποχρέωση να προσέλθουν στον διάλογο , γιατί η Χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη . Για μας λοιπόν εάν ο λαός μας φέρει στην Βουλή και πιθανά ως τρίτο κόμμα, δεν πρόκειται εκεί να πάμε με νοοτροπίες αποκλεισμών , αλλά θα πάμε με προγραμματικές θέσεις και θα επιδιώξουμε τις μέγιστες δυνατές προγραμματικές συγκλίσεις . Σε αυτό τον διάλογο λοιπόν μπορούμε να συζητήσουμε και με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ , αρκεί να δεχτούν την σύγκλιση με τις θέσεις μας .
  Δεν πρόκειται να πάμε εκεί για να μοιραστούμε Υπουργεία, Αντιπροεδρίες και θέσεις προέδρων ΔΕΚΟ , Νοσοκομείων κλπ, αλλά να σχηματιστεί μια ισχυρή Κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να βγάλει την Χώρα από την κρίση, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών . Επομένως σκληρές Νεοφιλελεύθερες θέσεις και λαϊκισμοί μακριά από εμάς.
  Θα χαρώ εάν κριθεί από το ΠΟΤΑΜΙ να είμαι υποψήφιος να απαντήσω δια ζώσης σε ερωτήσεις σας, εάν γνωρίζω την απάντηση , γιατί δεν υπήρξα στην ζωή μου ούτε ξερόλας , ούτε επαγγελματίας πολιτικός , αλλά 36 χρόνια μάχιμος γιατρός πάντα ελέω και φόβω θεού.
  Κλείνοντας σας εύχομαι χαρούμενος, ευτυχισμένος και με υγεία ο καινούριος χρόνος.
  Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΊΚΟΣ
  ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  Ειδικός Γενικός Γιατρός , Μετεκπαιδευθείς σε: Υπερήχους ,Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε Ιατρείο Βρογχικού Άσθματος και Σπιρομετρήσεων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση (ήμουνα σίγουρος ότι θα μου απαντούσατε άλλωστε, ποτέ δεν κρύβεστε, απλά για άλλη μια φορά να με συγχωρήσετε για την ανωνυμία μου). Απλά για να το ξεκαθαρίσω η ερώτηση ήταν για την συγκεκριμένη συνεργασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό διατυμπανίζει ότι επιθυμεί την αυτοδυναμία. Γι αυτό και δεν ασχολήθηκα με αυτό το ενδεχόμενο. Θα μου πείτε στην πολιτική καλό είναι να διαβάζουμε και πίσω από τις λέξεις. Αλλά αυτή την ώρα, όπως λέει και το ΠΟΤΑΜΙ, καλό είναι να κοιταχτούμε κατάματα και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

  Καλή Χρονιά και προπάντων υγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.