Παναγιώτης Στάϊκος: Τι λέει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που οι περισσότεροι γιατροί των Δημόσιων Δομών Υγείας δεν εφαρμόζουν τον νόμο, αρνούμενοι να συνταγογραφήσουν φάρμακα σε ανασφάλιστους;!!!!


Τι λέει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που οι περισσότεροι γιατροί των Δημόσιων Δομών Υγείας δεν εφαρμόζουν τον νόμο, αρνούμενοι να συνταγογραφήσουν φάρμακα σε ανασφάλιστους;!!!! Είναι γνωστό ότι λόγω της πολύ σοβαρής οικονομικής κρίσης, πολλοί συμπολίτες μας που είναι άνεργοι, δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται ως ανασφάλιστοι. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, αποφασίστηκε να επιβληθεί ως έκτακτο μέτρο η θέσπιση της εισφοράς αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.
Παρά το γεγονός ότι με βάση την φορολογική μου δήλωση πληρώνω γι’ αυτούς τους δύο φόρους (6) έξι χιλιάδες Ευρώ τον χρόνο δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ. Έχω όμως την απαίτηση ως Έλληνας φορολογούμενος πολίτης αυτά τα χρήματα να πιάνουν τόπο. Ειλικρινά χάρηκα, όταν το καλοκαίρι ψηφίστηκε νόμος, με τον οποίο και οι ανασφάλιστοι θα μπορούσαν να έχουν πλήρη φαρμακευτική περίθαλψη, αρκεί οι ανασφάλιστοι να προσέρχονται στα Κέντα Υγείας και στα Νοσοκομεία ή στα Αγροτικά Ιατρεία, για να τους γράψουν οι γιατροί τα φάρμακα τους. Απλά δεν μπορούν να τους τα γράψουν ιδιώτες γιατροί.
Είναι αδιανόητο και ταυτόχρονα και κοινωνικά ανάλγητο να βρίσκονται γιατροί σε Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία ή Νοσοκομεία, οι οποίοι αρνούνται να γράψουν τα φάρμακα σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι νόμιμα τα δικαιούνται.
Θα πρέπει να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται και σε δεινή οικονομική θέση και αδυνατούν να πάρουν τα φάρμακά τους να πεθάνουν ή να πηγαίνουν σε κάποια κοινωνικά φαρμακεία και να παρακαλούν για κάτι, το οποίο δικαιούνται;
Φωτεινή εξαίρεση φαίνεται πως αποτελούν οι πραγματικά αξιέπαινοι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αστακού και των Περιφερειακών Ιατρείων ευθύνης του. Μπράβο σας. Θερμά συγχαρητήρια. Αισθάνομαι ειλικρινά πολύ τυχερός, που έχω άψογη καθημερινή συνεργασία με συναδέλφους, οι οποίοι δεν ασκούν με ευσυνειδησία απλά το επιστημονικό τους έργο, αλλά έμπρακτα δείχνουν και την κοινωνική τους ευθύνη με ευαισθησία, σε αντίθεση με πολλούς οι οποίοι λειτουργούν ως δυνάστες γραφειοκράτες Δημόσιοι Υπάλληλοι. Εάν υπάρχουν και άλλοι γιατροί εκτός Αστακού, οι οποίοι λειτουργούν έτσι, αξίζουν και σε αυτούς συγχαρητήρια.
Καλώ λοιπόν τους Διοικητές των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου να επέμβουν άμεσα και εάν υπάρχει έστω και ένας γιατρός σε Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας ή Αγροτικό Ιατρείο, ο οποίος αρνείται να γράψει φάρμακα με ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δηλαδή να πάρει ο ασθενής την συνταγή και να πάει στο φαρμακείο της γειτονιάς και να πάρει τα φάρμακά του, όπως και όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν τα βιβλιάρια τους, με βάση τον νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε το καλοκαίρι, να του γίνει αυστηρότατη σύσταση και εάν εξακολουθήσει να μην εφαρμόζει τον νόμο, να του επιβληθεί ότι προβλέπει ο νόμος!!!!
Εάν σε 10 ημέρες δεν έχω πάρει απάντηση, η ευθύνη θα είναι στους Διοικητές και τότε θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.!!!!

Υ.Γ.
Πριν από (3) τρία χρόνια ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μας απείλησε με διαγραφή, εάν υπογράφαμε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Εγώ και πολλοί ακόμη συνάδελφοί μου τον γράψαμε κανονικά, υπογράψαμε την σύμβαση και υπηρετούμε τους ασθενείς μας. Το αστείο επιχείρημα του Π.Ι.Σ ήταν, ότι η επίσκεψη των δέκα ευρώ μικτά (καθαρά 6,5) είναι πολύ χαμηλή και ξεφτιλιζόταν το επάγγελμα .!!!!
Τι λέτε ρε μάγκες; Με 200 επισκέψεις τον μήνα που δίνει στον κάθε γιατρό ο ΕΟΠΠΥ, δηλαδή 1.300 ευρώ τον μήνα καθαρά από τον ΕΟΠΥΥ, εκτός των υπολοίπων τα οποία μπορεί να βγάζει ο κάθε γιατρός πέραν των διακοσίων του ΕΟΠΥΥ, είναι λίγα;
Οι άλλοι επιστήμονες για παράδειγμα Μηχανολόγοι Ηλεκτρολόγοι, Χημικοί Μηχανικοί με λαμπρές σπουδές, που δουλεύουν όλη μέρα για 800 ή 900 ευρώ και αν τα πάρουν ή ακόμη χειρότερα εκείνοι που ζούνε με λιγότερα από 350 ευρώ, δεν έχουν ψυχή;!!!! Τι σόι σινάφι είστε τελικά;!!!!
Όποια Κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, δεν θα πρέπει να ενδώσει σε σινάφια.!!!!

Αστακός 22/1/2015

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.