Ερωτήματα για το μισθωτήριο του κοιμητηρίου Αστακού.
Θέλουμε να επισημάνουμε μερικά εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανάγνωση του συμφωνητικού (δείτε εδώ) μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και του εκμισθωτή του κοιμητηρίου Αστακού.
1) Έχει πληρωθεί το τελευταίο μίσθωμα (5000 ευρώ) από τον εκμισθωτή η όχι;
Αν πληρώθηκε έχει καλώς, αν όχι γιατί δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 2 του συμφωνητικού από την προηγούμενη δημοτική αρχή και από τη σημερινή δημοτική αρχή τους τελευταίους τέσσερις μήνες;
Συνιστά αυτή η περίπτωση παράβαση καθήκοντος με παράλληλη οικονομική ζημιά του Δήμου;
2) Ο προηγούμενος εκμισθωτής έχει αποχωρήσει με τη λήξη του συμφωνητικού (13/12/2014) ή όχι;
Αν ναι έχει καλώς. Αν όχι εισπράττεται η ποινική ρήτρα βάσει του άρθρου 12 του συμφωνητικού;
Αν εισπράττεται έχει καλώς, αν όχι έχουμε παράβαση καθήκοντος με παράλληλη οικονομική ζημιά του Δήμου;
3) Τέλος, γιατί ενώ έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τη λήξη του συμφωνητικού (13/12/2014) δεν έχει προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός; Η καθυστέρηση προκήρυξης του διαγωνισμού δεν συνεπάγεται οικονομική ζημιά του Δήμου;
Αρκετοί κακεντρεχείς θα αναφωνήσουν ότι δεν ντρέπονται εκεί στη Συμπολιτεία να ασχολούνται με θέματα των χιλίων ή πέντε χιλιάδων ευρώ;
Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι μας ενδιαφέρει η νομιμότητα και μόνο η νομιμότητα, είτε πρόκειται για χίλια ευρώ (βλέπε πετρέλαιο) είτε πρόκειται για πέντε χιλιάδες (βλέπε νεκροταφείο) είτε για πολύ περισσότερα (βλέπε αποκομιδή λυμάτων).
Είναι αδιανόητο μια υπηρεσία την οποία ο Δήμος για λόγους ανεξήγητους δεν μπορεί να την προσφέρει νόμιμα να σταματάει να την παρέχει.
Για μας ερώτημα παρανομία η θάνατος δεν υπάρχει.
Ένας από τους λόγους που μας έστειλαν στο Δημαρχείο, όσοι μας έστειλαν, ήταν η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και σε αυτό δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.... Άλλοι είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, όχι εμείς.
Στο ερώτημα λοιπόν εμείς απαντάμε νομιμότητα με κάθε τρόπο και θα την επιβάλουμε είτε έτσι είτε αλλιώς. Ο νοών νοήτω.
Αναμένουμε απαντήσεις από τους υπεύθυνους του Δήμου. 

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

1 σχόλιο:

  1. Η συμπολιτεια κανει αναρτησεις που εχουν σχεση με παραβατικοτητα απο πλευρας ΔημουΕφοσν συνεχιζεται η ιδια κατασταση τα πραγματα ειναι απλα.Νομιμοτητα μεσω δικαιοσυνης αλιως παρτυ Αρετακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.