Επάγγελμα κατεβαίνω υποψήφιος....


Του κ. Νώντα Νικάκη.
Διευθυντής Λυκείου Βόνιτσας.

Περπατώντας στον πεζόδρομο στην οδό Παπαστράτου στο Αγρίνιο προ ημερών παρέα με μια συνάδελφο, είδα και έπαθα μέχρι να ξεμπλέξουμε με τις χαιρετούρες από τους υποψηφίους των διαφόρων κομμάτων και παρατάξεων. Ρώτησα την φίλη μου για κάποιον από τους πολλούς που μας χαιρέτησαν, τι επαγγέλλεται ο κύριος που είναι υποψήφιος;
Και μου απάντησε ως εξής: - Α δεν το ξέρεις Νώντα είναι το νέο επάγγελμα που έχει πέραση τα τελευταία χρόνια. Είναι το «κατεβαίνω υποψήφιος»!!
Μόλις τ’ άκουσα τρελάθηκα, άκου «κατ΄ επάγγελμα υποψήφιος» και αμέσως σκέφτηκα να το προτείνω αφού είναι επάγγελμα του μέλλοντος, να ενταχθεί σαν ειδικότητα και στο νεοϊδρυθέν ΙΕΚ της Βόνιτσας, για να βρουν δουλειά οι νέοι της περιοχής και με πολύ γέλιο…
Να επισημάνω ότι τελικά στην Ελλάδα «Λεφτά υπάρχουν σε μια χώρα που υποφέρει..» κι αυτό το λέω με αφορμή το δημοσίευμα που διάβασα σήμερα με τίτλο «Στα 6 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση των κομμάτων για τις εκλογές»!!!. 
Επειδή μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα με προεκλογικές ατέλειωτες συζητήσεις, με ειδήσεις, με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), με διλήμματα εντός ή εκτός ευρώ, έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο σας στέλνω το επίκαιρο ποίημα του Σουρή: «Ποιος είδε Κράτος λιγοστό σ’ όλη τη γη μοναδικό» και το δημοσίευμα με τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για τα «πανηγύρια της Δευτέρας 26 του Γενάρη». 


Οι επίκαιροι στίχοι του Γεωργίου Σουρή.
Ποιος θα φανταζόταν πως οι ξεχασμένοι στίχοι του γνωστού σατιρικού – σκωπτικού ποιητή. Γ. Σουρή (1853 – 1919), που έγραψε στην εφημερίδα του «Ρωμηός» πριν έναν αιώνα, θα αποδεικνύονταν προφητικοί και επίκαιροι και σήμερα.

Ποιος είδε κράτος λιγοστό,
σ” όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
να “χη επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Να ΄χη κλητήρες για φρορά
και να σε κλέβουν φανερά.
Κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε,
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σ” αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουστούνες εγινήκαν,
δεν ξέρουμε τι λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα- κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον Ευρωπαίο.
Στα δύο φορώντας τα πόδια που “χει
στο “να λουστρίνι, στ” άλλο τσαρούχι.

Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ω Ελλάς, ηρώων χώρα,
τι γαιδάρους βγάζεις τώρα;

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ.
Στα 6 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση των κομμάτων για τις εκλογές

Έξι εκατομμύρια ευρώ έλαβαν συνολικά τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της εκλογικής χρηματοδότησης με βάση την ισχύ τους στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στα 6 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση των κομμάτων για τις εκλογές.
Σημειώνεται ότι με ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικού, Δικαιοσύνης και Οικονομικών έχει ανασταλεί κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα έχουν λάβει:
1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1.494.429,04
2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ 1.412.927,91
3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) 527.264,56
4. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 322.484
5. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 268.478,16
6. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 252.850,66
7. Ελιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 78.120,72
[Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) -
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα -
Δυναμική Ελλάδα - Μεταρρυθμιστική Αριστερά -
Νέοι Μεταρρυθμιστές - ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 - Πρωτοβουλία Β']
8. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 64.344,76
9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΜΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ,
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 33.707,86

2 σχόλια:

 1. Δυστυχώς κύριε Νώντα από τις προηγούμενες ειδικά εκλογές, τις αυτοδιοικητικές που λένε, κατάφερε η νέα γενιά, η οποία διαμαρτύρεται για την κατάντια στην οποία έχει έρθει η πατρίδα μας (το έθνος μας θα έλεγα, δεν μπορείς πλέον να κυκλοφορήσεις υπερήφανος ως Έλληνας πουθενά στην κόσμο), κατάφερε λοιπόν να καεί "διαμαρτυρόμενη" για την κατάντια αυτής της χώρας, παίρνοντας στο "κοντό" (όπως λέμε στην τοπική διάλεκτο) ποιούς? Αυτούς που μας έφεραν εδώ εξυπηρετώντας ένα σαθρό πολιτικό σύστημα. Ποιό σύστημα? Μα αυτό που μας έφερε εδώ. Μεγαλεία. Καλά να πάθουμε εμείς οι νέοι λοιπόν που θα πάμε να ψηφίσουμε αυτούς τούς νέους, οι οποίοι στηρίζουν την επανίδρυση τού κράτους συμμετέχοντας στούς συνδυασμούς όσων το κατασπάραξαν.
  Εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάρτε τα ευρώ και να πάτε στο καλό !
  Εμείς , δέν ζητάμε , ούτε ευρωδολάρια
  μά ούτε και δραχμές , αλλά θέλουμε
  πολιτικές , με πανανθρώπινα ιδανικά ,
  πολιτικό πολιτισμό και Αξίες Αληθινές !
  αλύζιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.