Απάντηση στο δελτίο τύπου του Γραφείου Δημάρχου για το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ξηρομέρου. Ντίνα Σαμαρά: «Γιατί καρπώνεστε ένα επίτευγμα που δεν σας ανήκει;»


Αποτελεί πρόκληση η σημερινή ανάρτηση δελτίου τύπου από το γραφείο Δημάρχου για την «επιτυχία» της νέας δημοτικής αρχής ότι «επιτέλους έγινε η σύσταση του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου».
Κύριε Γαλούνη η σημερινή σας κίνηση χαρακτηρίζεται το λιγότερο ασεβής προς τον προκάτοχο σας. Προσπαθείτε με έντεχνο τρόπο να ακυρώσετε την σημαντική δουλειά που έκανε στον τομέα αυτό ο Πυθαγόρας Σαμαράς.
Πείτε μας, σε ποιες κινήσεις προβήκατε ακριβώς σε αυτούς τους τέσσερις μήνες της θητείας σας για να συστήσετε το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ξηρομέρου;
Που είναι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με εσάς επικεφαλής; 
Γιατί καρπώνεστε ένα επίτευγμα που δεν σας ανήκει;
Επειδή ασκείτε προπαγάνδα θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω τους δημότες και τις δημότισσες του Ξηρομέρου ότι το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Ξηρομέρου είναι έργο του Πυθαγόρα Σαμαρά και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.
Για αυτό σας υπενθυμίζω τις αποφάσεις που έχει πάρει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με Δήμαρχο τον Πυθαγόρα Σαμαρά για το θέμα αυτό.
1) Υπ’ αριθμ 62/2012 απόφαση δημοτικού συμβουλίου (ΑΔΑ: Β4ΩΦΩΚΖ-6ΒΥ δείτε εδώ) με θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την δηµιουργία ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Ξηροµέρου.»
2) Υπ’ αριθμ 141/2012 απόφαση δημοτικού συμβουλίου (ΑΔΑ: Β4ΘΞΩΚΖ-ΛΜΧ δείτε εδώ)  με θέμα: «Ανάκληση της υπ΄ αριθ. 62/2012 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου» και λήψη νέας σύμφωνης με το υπ΄ αριθ. πρωτ. 45370/8614/02.07.2012 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.»
H απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου μνημονεύεται και στο με αριθμό 7/15-1-2015, τεύχος Α, ΦΕΚ.
Στην απόφαση αυτή μάλιστα ο κύριος Γαλούνης είχε οριστεί και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Το λησμονεί μάλλον.
3) Στις 31/10/2012 με το υπ’ αριθμ. 84172/15823, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Εσωτερικών να κινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα.
4) Σε προσωπικές επαφές που είχε ο πρώην Δήμαρχος Πυθαγόρας Σαμαράς με πολιτικούς παράγοντες της Κυβέρνησης και μετά από παρεμβάσεις του, απεστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης την 2α Απριλίου 2013, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τη σύσταση του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ξηρομέρου.
Ήταν δηλαδή τετελεσμένο γεγονός και αναμέναμε το ΦΕΚ 
Βέβαια η γενικότερη οικονομική κρίση συνέβαλλε να «παγώσει» το θέμα με απόφαση του αρμοδίου υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Μια απόφαση που επηρέαζε πολλά δημοτικά Λιμενικά Ταμεία της Ελληνικής Επικράτειας.
Σήμερα λοιπόν που η Ελλάδα βρίσκεται σαφώς σε καλύτερη οικονομική τροχιά ανάπτυξης και αναγνωρίζοντας το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση επιτέλους «ξεκόλλησε» το θέμα αυτό.
Χαιρετίζουμε με θέρμη αυτή την ενέργεια της Κυβέρνησης και καλούμε το κύριο Γαλούνη να προβεί άμεσα σε διορθωτική δήλωση.
Τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους.
Κύριε Γαλούνη είναι συκοφαντία το να αποκρύπτεται από το λαό του Ξηρομέρου την αλήθεια και να τον οδηγείτε σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Με τιμή 

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα

6 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα
    Τι μας λες;
    Κ γιατί τοσο καιρό δε γινόταν;
    Φτάνουν ποια οι κοροϊδίες..

    Βαρεθήκαμε κυρία κουμανδρακη...
    Επιτέλους κάτι να δούμε σε τούτο τον Ερμο τον αστακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ειλικρινά έχεις καταλάβει τι λέει στο ΦΕΚ πότε έγιναν οι ενέργειες και πότε υπέγραψε ο πρόεδρος για όλα μαζί τα ταμεία για τους δήμους? Γιατί δεν παραδέχεσαι κάτι χειροπιαστό και απλώς κάνεις στείτα κριτική. Έχεις λάθος και μάλλον θα το καταλάβεις.

      Διαγραφή
  2. εδω πρεπει να πουμε οτι εχει δίκιο η κυρία κουμανδράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη ο νυν. στο Προεδρικό Διάταγμα στο σημείο 12 λέει για την απόφαση 142/2012 του Δήμου. Κανένα αίτημα δεν έκανε η νυν δημοτική αρχή. Και μην επικαλεστεί ότι η νυν δημοτική αρχή το κυνήγησε γιατί αν ήταν έτσι θα είχαμε απόφαση μόνο για το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου. Έγιναν και πολλά άλλων Δήμων ταυτόχρονα, εκτός αν πρέπει όλοι να ευχαριστήσουν τον γαλούνη.
    Η αλήθεια είναι όπως την λέει η Ντίνα, αίτημα της πρώην δημοτικής αρχής, και μετά από εύλογο χρόνο έγινε τώρα στην θητεία της νυν δημοτικής αρχής. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα είναι για ανθρώπους με χαμηλή νοημοσύνη που πιστεύουν τα κατόπι ενεργειών μου των παλαικομματικών που έχουν μάθει να καρπούνται ακόμα και την ανατολή του ηλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέχασες ... να μας πείς : ποιός καρπώνεται το '' επίτευγμα '' του λουκέτου
    στο κέντρο υγείας στην Αλυζία .
    Εκτός και άν δέν Σάς ενδιαφέρει το θέμα.
    Ούτε μία ανακοίνωση παρακαλώ !
    αλύζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.