Eρ. Γαλούνης: Καταδικάζουμε την ΠΝΠ για τα αποθεματικά των Δήμων. Θα εφαρμόσω όμως το νόμο, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς...


Του Βασίλη Πολύζου.

Στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου με θέμα την απόφαση της Κυβέρνησης για την μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης ανέφερε πως «πρόκειται μια κίνηση πρωτόγνωρη που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, μια πράξη που πλήττει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα τους μικρούς Δήμους όπως ο δικός μας, ασφαλώς και την καταδικάζουμε..», όμως συνέχισε ο κ. Γαλούνης, «αν ψηφιστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (όπως και έγινε), είμαι αναγκασμένος να τηρήσω το νομό, ορκίστηκα να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και αυτό θα κάνω, την Δευτέρα το πρωί το αποθεματικά του Δήμου Ξηρομέρου θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος».
Σε ερώτηση του αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ηλία Γεωργαλή ποια είναι τα αποθεματικά του Δήμου, πόσο είναι ακριβώς το ποσό που θα μεταφερθεί, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου απάντησε πως χωρίς να έχει ακριβώς τα στοιχεία μαζί του, είναι περίπου γύρω στις 500.000 ευρώ και περιέγραψε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το Δήμο στο επόμενο χρονικό διάστημα, αφού όπως είπε, «ο Δήμος έχει ανοιχτά θέματα από παντού. Θα πρέπει να πληρωθούν έργα που εκτελούνται όπως το κλειστό Γυμναστήριο στον Αστακό ή έχουν δημοπρατηθεί όπως το έργο στο Ρίβιο. Επίσης, η καθημερινότητα όπως η ΔΕΗ και ο διαγωνισμός για τα καύσιμα».
Το δικό μας σχόλιο είναι οτι τελικά αυτοί που θα την πληρώσουν στο τέλος είναι οι απλοί δημότες. Ελπίζουμε να μην πάμε στα ακόμα χειρότερα.

10 σχόλια:

  1. Το θεμα που εκρεμει- για την κοινωνια του Δημου μας - και παραμενει ανοιχτο και επειγον , δεν ειναι τοσο ενα τεχνικο εργο , οσο ενα αλλο εργο , Αληθινο εργο !
    Η αρση της αδικιας , που συντελεστηκε εις βαρος 13 Συμπολιτων μας - εργαζομενων Παιδαγωγων στους παιδικους σταθμους του Δημου μας.
    Και ενω, ολα τα τεχνικα εργα -μικρα και μεγαλα - για να γινουν, κοστιζουν και ακριβα καποιες φορες, το αλλο το εργο !
    η αποκατασταση του Δικαιου των Συνδημοτων μας ! δεν κοστιζει ουτε ενα ευρω.
    ενεργοι απλοι πολιτες


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλα κανουν και δεσμευουν τα λεπτα στη τραπεζα ελλαδας και να μην τους τα ξαναδωσουν πισω, εκτος οσα χρειαζονται για τις λειτουργικες δαπανες.
    Ακου κλειστο γυμναστηριο στον αστακο!!!
    Αυτα γινονται σε χωρες με βαρεις χειμωνες και αρκετους κατοικους ωστε να υπαρχουν και νεολαια για να το χρησιμοποιει.
    Γιατι ο αστακος το χειμωνα εχει πληθυσμο οσο ενα μικρο χωριο, ενω τα αλλα χωρια ερημωνουν. Αρα ποιοι θα το χρισιμοποιουν; στο μεταξυ κοστιζει εκατομυρια οταν δεν εχουν να πληρωσουν μισθους και συνταξεις.
    Ο λαμπρος καιρος της ελλαδας ολοχρονις , πλην 2, 3 μηνων επιτρεπει υπαιθριες αθλητικες ασχολιες.
    Τωρα για τη Δεη, ολοι ξερουν οτι τα χρεει προερχονται απο παρελθοντα χρονια, τοτε που τα χρηματα δεν ειχαν παει στην τραπεζα ελλαδας.αυτο σημαινει πολλα, οπως ανικανοτητα, κακοδιαχειρησι κλπ...
    Αρα προς τι η αναφορα σε αυτο;
    Καποια στιγμη πρεπει βλεπομε την πικρη αληθεια χωρις κορωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός έχει καλύτερη και πιό σφαιρική αντίληψη των μεγάλων και κρίσιμων
    θεμάτων της Χώρας !
    -- ο Πρωθυπουργός της Χώρας ; ή
    --ο Δήμαρχος ενός- οποιουδήποτε- Δήμου της Χώρας ;
    ενεργοί απλοί πολίτες
    Ξηρομέρου-Αιτωλ/νίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι απλοί πολίτες ! θέλουν ν' αλλάξουν τώρα , όλα στην Χώρα !
    και να υπάρξει Κοινωνική Δικαιοσύνη ! σε ολόκληρη την Χώρα !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειτε ενεργοι ειτε απλοι πολιτες, ειτε οπως θελτε να ονομαξοντε , δεν απαντανε στην ουσια:: χρειαζομαστε κλειστο γυμναστηριο στον αστακο ξοδευοντας εκατομυρια;
    Τα χρεη στη Δεη και αλλου προερχοντε απο τα χρονια που δεν ηταν δεσμευμενα τα λεπτα;
    Λογοδοτησε ποτε κανενας;
    Ολοι κανουμε οτι δε συνβαινει τιποτα .
    Παντως σας θυμιζω οτι προηγηθηκε η χουντα με το γνωστο "καθε πολι και σταδιο , καθε χωριο και γυμναστηριο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βεβαίως και χρειαζεται ο Αστακος κλειστό γυμναστήριο,ανάλογο των αναγκών του ,οπως χρειαζεται και η Αλυζια κλειστό και οι Φυτειες για να αθλούνται τα παιδια μας φυσιολογικά,σαν άνθρωποι,να μπορούν να κανουν μετα ενα μπάνιο,οπως κανουν οι μαθητές σε ολα τα πολιτισμένα κράτη.
    Ο Αστακος εχει ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρις μπάνιο το 2015,χωρις ηλεκτρικό.Τι νομίζουμε οτι ειναι ο πολιτισμός;Μονο οι αρχαίοι κλασικοί;
    Ειδικά στην Ευρώπη δεν υπαρχει δημος χωρις κλειστό ,χωρις πνευματικό κεντρο όπου γίνονται εκδηλώσεις,συναυλίες,προβολές κλπ
    Φαντάζεστε τουριστική ανάπτυξη στο Μυτικα χωρις γυμναστήριο η συνεδριακό κεντρο;
    Να συμφωνήσουμε οτι η οικονομικη διαχείριση που γίνονταν και συνεχίζει να γινεται στο δημο Ξηρομερου εμπίπτει στη δικαιοδοσία του εισαγγελέα,να συμφωνήσουμε οτι δεν υπαρχει σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής εκ μέρους του δημου,να συμφωνήσουμε οτι καλα κάνει η κυβέρνηση και συγκεντρώνει τα χρήματα στην τράπεζα της Ελλαδος,αλλα το κλειστό ειναι εργο που θα μείνει και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη την αθλητική και οχι μονο του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναπτυξη στο ΜΥΤΙΚΑ με τους βοθρους στους δρομους ;...και περασαν χροοονια με προεδρους - δημαρχους....αποτελεσμα ; ΤΙΠΟΤΑ...ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το να εχει μπανιο και φως στο καθε γηπεδο ειναι κοστος λιγων εκατονταδων ευρω. Το να φτιαξεις κλειστο γυμναστηριο θελεις εκατομυρια.
    Αρα μη συγκρισημα ποσα.
    Τα κλειστα γυμναστηρια ειναι για να κονομανε οι εργολαβοι και μηχανικοι.
    Σωστα λες για ευρωπη αλλα δες τι καιρο εχουν εκει.
    Και βανεις και προτεραιοτητες οταν εχεις χρεοκωπησει.
    Πρωτα ριχνεις λεφτα για φαι, μετα υγεια και παιδεία κλπ κλπ.
    Δλδ ειναι σαν να λες, οφτωχος που δεν εχει να φαει, να φτιαξει πισινα στο σπιτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αποψη οτι τα έργα γινονται για ´´να κονομάνε οι εργολάβοι ´´δεν αντέχει σε διάλογο.
      Η δευτερη παράγραφος μπαίνει στην ουσία και αφορά τις προτεραιότητες της νέας δημοτικης αρχης,που συμφωνούμε οτι θα έπρεπε να ειναι άλλες.
      Γιατι η δημοτικη αρχη ξεκίνησε απο το κλειστό ειναι πασίγνωστο.Εκει χρωστάει,εκει μαρτυράει

      Διαγραφή
  9. Aπευθειας αναθεσεις στο φουλ. Απο τον δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.