Το ψάξαμε λίγο παραπάνω να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει.


Κάναμε μία μικρή ατομική έρευνα να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει με το θέμα των 19813,74 € που πληρώσαμε πρόσφατα για συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας COSMOTE για τα αντλιοστάσια του Δήμου Ξηρομέρου. Το ποσό δεν είναι μικρό και σε έναν Δήμο, που δεν του τρέχουν και τα ευρώ από τα μπατζάκια, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, έχει σημασία να ξέρουμε τι είδους οικονομική διαχείριση γίνεται.
Τα δεδομένα που έχουμε είναι τέσσερα: 1) Πληρώσαμε πρόσφατα 19813,74 € (δείτε εδώ), 2) Υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 25.2.2012 για διακοπή όλων των συνδέσεων κινητών τηλεφώνων (δείτε εδώ), 3) Υπάρχει το έγγραφο της COSMOTE, που δημοσιοποίησε ο κ. Δήμαρχος όπου η COSMOTE αναφέρει το ποσό που χρωστά ο Δήμος και 4) Το παρακάτω απόσπασμα από την ανακοίνωση της πρώην Αντιδημάρχου κας Σαμαρά: «Έκτοτε οι λογαριασμοί που εστάλησαν στο Δήμο μας δεν γίνονταν αποδεκτοί από πλευράς μας, αφού δεν κάναμε χρήση της υπηρεσίας αυτής, εφαρμόζοντας και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πάρα ταύτα η εν λόγω εταιρεία εξακολουθούσε να μας χρεώνει.
Η δική τους ολιγωρία στην ενημέρωση των συστημάτων τους δεν θα μας έκανε συνένοχους στο να χρεώνουμε το Δήμο μας με ένα χρηματικό ποσό, το οποίο αντιστοιχούσε σε μια υπηρεσία που φυσικά δεν κάναμε χρήση.
Φυσικά η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό».
Σε αυτή την υπόθεση δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: 1) Ο Δήμος εφάρμοσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στέλνοντας σχετικό έγγραφο διακοπής στην COSMOTE και η υπόθεση έχει πάρει την δικαστική οδό (θα θέλαμε να δούμε κάποια σχετικά έγγραφα γι αυτά τα δύο), όπως αναφέρει η κα Σαμαρά, οπότε η σημερινή δημοτική αρχή κακώς πλήρωσε αν υπάρχουν όλα αυτά και 2) Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε, αλλά δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια προς την COSMOTE (πολύ κακώς) και αυτή συνέχισε να χρεώνει κανονικά, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρουμε τι ισχύει, δηλαδή αν καλώς η κακώς πλήρωσε η νέα δημοτική αρχή και αν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την δεσμεύει νομικά να αμφισβητήσει την χρέωση και να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου. Μάλλον εδώ κάποιος νομικός θα πρέπει να μας διαφωτίσει.
Ότι και να έχει γίνει, κανένα από τα δύο δεν είναι καλό, για τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών και δείχνει ότι ο Δήμος μας έπασχε και πάσχει από ανοργανωσιά.
Πάντως εμείς ψάχνοντας πολύ προσεκτικά στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δικαστική αντιδικία του Δήμου με την COSMOTE δεν βρήκαμε.
Αλήθεια σήμερα κάνουμε χρήση αυτής της υπηρεσίας;

6 σχόλια:

 1. ουτε ηξεραν οτι υπαρχει αποφαση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η επιπολεοτητα της προηγουμενης δημοτικης αρχης ως προς τα εξοδα και τος δαπανες δεν εχει οριο. Εχω βαρεθει να διαβαζω για ανεξοφλητους λογαριασμους. Μια η ΔΕΗ , μια η COSMOTE.. Και ποιος ξερει ποσα αλλα! Απορω η νεα δημοτικη αρρχη πως θα λειτουργησει αν οι οικονομικοι της ποροι πανε σε χρεη των προηγουμενων. Παρολα ταυτα κατι φαινεται να γινεται στο Δημο, ή τουλαχιστον κάτι παραπανω σε σχεση με πριν! Για να δουμε.. Ειναι στην αρχη ακομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. βαρεθηκα!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. εσείς όταν κάνετε μία σύμβαση με την COSMOTE , νομίζω για εταιρικά προγράμματα είναι 18 μήνες, και στους 6 μήνες θέλετε να διακόψετε την σύμβαση , τι εντύπωση έχετε ; μπορείτε να το κάνετε ; Σας λέω ότι θα πληρώνετε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το τίμημα του παγίου για τους 18 μήνες που κάνατε τη σύμβαση. Είναι τα λεγόμενα ψηλά γράμματα που υπάρχουν στις συμβάσεις με τις κινητές τηλεφωνίες κ.λπ , τράπεζες , κ.λπ . τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο δημαρχος ξερει καλα απο χρεη προηγουμενων. τα δικα του ακομα να σβησουνε

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.