Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Δήμου Ξηρομέρου κ. Χρήστου Κολοβού, για την απόλυση των δεκατριών εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.


Του κ. Χρήστου Κολοβού.
Ταξίαρχος ε.α - Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου.

Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση του ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS. Είμαι πολύτεκνος και δύο μεγάλα τέκνα μου είναι άνεργα. Οικονομολόγος και Νηπιαγωγός. Με τον πενιχρό μισθό μου τα φέρνω πέρα πάρα πολύ δύσκολα, μη έχοντας άλλους οικονομικούς πόρους. Θα μπορούσα να σκεφτώ στη λογική ότι και η κόρη μου η νηπιαγωγός έχει μία ελπίδα να προσληφθεί στους παιδικούς του Δήμου μας εάν και εφόσον τελικά περάσει η απόφαση του Νομικού Προσώπου για νέες συμβάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Όμως ήθελα να πω ότι έχω κάνει ξεκάθαρη δήλωση σε παλαιότερη παρέμβασή μου εδώ μέσα και εκτίμηση το πως θα κινηθεί ή πρέπει να κινηθεί η μείζονα αντιπολίτευση στο μεγάλο αυτό ζήτημα.
Πιστεύω ότι η κα Σαμαρά, ως αρχηγός, θα συγκαλέσει σύντομα σύσκεψη για το θέμα αυτό, διότι δεν μπορούμε να κινούμαστε μόνοι μας για τέτοιας φύσης ζητήματα και θα αποφασισθούν συντεταγμένα και συντονισμένα οι ενέργειές μας.
Επιπλέον παρατηρώ ότι οι προς απόλυση εργαζόμενοι δεν έχουν έρθει σε κάποια επαφή (ομιλώ τουλάχιστον για τον εαυτό μου) με αιρετούς του Δήμου ή κάποια παράσταση στο Δημαρχείο και σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εγώ τουλάχιστον ούτε είχα ποτέ, ούτε έχω σήμερα κάποια επαφή με τους προς απόλυση εργαζόμενους και δεν γνωρίζω και ποιοι είναι. Δεν γνωρίζω λόγω μη πληροφόρησης εάν υπήρξαν μέχρι τώρα επαφές με τους αρχηγούς ή άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου ή των άλλων της αντιπολιτεύσεως.
Η δήλωσή μου ήταν: «Στο ζήτημα των εργαζόμενων δηλώνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος και αυτό περί περίεργης σιωπής το γυρνάω πίσω. Η πλειοψηφία αποφασίζει και η αντιπολίτευση ελέγχει και αντιδρά με κάθε τρόπο εκ του ρόλου της. Ο λαός μας κρίνει όπως και θα κρίνει και αυτή την απόφαση εάν στο τέλος υλοποιηθεί. Η παράταξη που ανήκω έχει την αρχηγό της που καθορίζει το γενικό αλλά και ειδικό πλαίσιο ενεργειών για κάθε σοβαρό ζήτημα. Οι επόμενες κινήσεις της παράταξης για το ζήτημα αυτό, θα καθορισθούν μετά και επαφές με τους απολυόμενους και αναμένοντας τη προκήρυξη του Νομικού Προσώπου.
Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι κατά της απόφασης αυτής. Δεν είναι παράνομη η απόφαση, αλλά είναι της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής. Μπορούσαν και θα έπρεπε να ανανεωθούν όπως με τη «Βοήθεια στο σπίτι». (Αν θέλεις να μιλήσουμε, ή να προτείνεις κάτι, βεβαίως και μετά χαράς. Και τηλέφωνα υπάρχουν και θα είμαι και στην επομένη συνεδρίαση του Δ.Σ στον Αστακό να έρθεις ή να έρθετε να συζητήσουμε.)»

17 σχόλια:

  1. Αυτο που με θλιβει ειναι οτι πολιτικοι με βιογραφικο πλουσιο σε ρουσφετια και εξυπηρετησεις συνεχιζουν να κανουν εμπορευμα τους ανθρωπους και το δικαιωμα στην εργασια (δεν αναφερομαι στον ταξιαρχο με τον οποιο συμφωνω).
    Περι αυτου προκειται φιλτατοι.
    Και το κακο ειναι οτι ενω θα επρεπε να περπατουν στον δρομο και να τους φτυνει η κοινωνια, ειδικα την σημερινη εποχη που διαλυθηκαν τα παντα, η κοινωνια τους επιβραβευει κιολας και τους στηριζει.
    Αρα η κοινωνια μας στην πλειοψηφια της ειναι καθ εικονα και ομοιωση τους. Υπαρχουν και εξαιρεσεις οπως ο φιλτατος ταγματαρχης αυτο εδω το μπλογκ και αλλοι για να μην ειμαι αδικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, κ. Κολοβέ! Συγχαρητήρια για την παρέμβασή σας. Τυγχάνω συγγενής προσώπου που απολύεται. Η απόφαση είναι άδικη τη στιγμή που σε όλη τη χώρα οι συμβάσεις ανανεώνονται. Είναι ηθικό το ζήτημα. Οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εμπαιγμό και ταπείνωση διότι καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν ανάλγητο δήμο. Απολύονται την ίδια στιγμή που η νέα προκήρυξη ζητά ειδικότητες ίδιες και αιτείται θέσεις που θα έχουν δυνατότητα παράτασης. Σαν να τους λέει ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ. Διώχνονται την ίδια στιγμή που ο δήμος θέλει να δημιουργήσει ΚΔΑΠ και την ίδια ώρα που το 'Βοήθεια στο σπίτι', ανανεώνεται. Οι εργαζόμενοι έχουν πεσμένη ψυχολογία και πολλά προβλήματα. Γι' αυτό δεν έχουν αντιδράσει. Είχαν πέντε μήνες απλήρωτοι και αντιμετώπισαν εκφράσεις του τύπου: 'ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΙΕΚ'. Τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ μάλλον δεν είναι αρκετά. Η κακή ψυχολογία οφείλεται στην ειρωνεία και τα κακεντρεχή σχόλια κάποιων. Δεν έχουν βρει κάποιον που να τους στηρίξει. ΚΑΝΕΝΑΣ από την αντιπολίτευση δεν προσπάθησε να τους υπερασπιστεί με ένδικα μέσα, με στροφή στα σωματεία. Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας, να το στείλετε. Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ,ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ*ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Χ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα ιδια κριτηρια που προσληφθηκαν στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ που τους ανανεωνεται ολους. Με τα τυπικα προσοντα, με ανεργια, με οικογενειακη καταστασ και οτι αλλο προεβλεπε η προκηρυξη. Με τα μορια υπολογισμενα απο ΑΣΕΠ παρακαλω.

      Διαγραφή
    2. Οι προσλήψεις έγιναν από το ΑΣΕΠ έπειτα από ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
  4. Ο Συνδημότης μας κ. Κολοβός !
    Εχει καθαρή και ξάστερη θέση για το θέμα των 13 εργαζομένων στους παιδικούς.
    Είναι φωτεινό παράδειγμα πολιτικού, που εκπροσωπεί επάξια την κοινωνία
    και ελπίδα για το μέλλον της κοινωνίας του Δήμου μας.
    αληθινοί φίλοι !
    και τηλεθεατές
    του Μύτικαpress







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαιρομαι κ.Κολοβέ για τις αποψεις σας, συγχαρητηρια!
    Λυπαμαι που οι περισσοτεροι συναδελφοι σας δημοτικοι συμβουλοι δεν συμφωνουν.
    Η αληθεια ειναι οτι οι προς απολυση εργαζομενοι ηρθαν σε επαφη με αιρετους και οι απαντησεις που πηρανε ηταν απλα απαραδεκτες.
    Οι συγκεκριμενοι εργαζομενοι σεβονται τους εαυτους τους, εχουν αξιοπρεπεια και καθημερινα δινουν οτι καλυτερο στους παιδικους σταθμους και στα παιδακια,
    Οι ΕΙΡΩΝΙΕΣ και οι ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ δεν τους αξιζουνε απο ΚΑΝΕΝΑΝ, οποιοι και αν ειναι αυτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ηθελα να κανω μια διευκρινηση. Οι εργαζομενοι προσπαθησανε να ερθουνε σε επαφοι με καποιους δημοτικους συμβουλους και να παρουνε καποιες απαντησεις, για την μη ανανεωση των συμβασεων, αλλα απαντησεις αξιοπρεπεις δεν μπορουσανε να δοθουνε.
    Επισης, την ημερα που επροκειτο να παρθει η αποφαση απο τον Δ.Σ. του ΝΠΔΔ, οι εργαζομενοι ητανε παρον στο συμβουλιο και υποστηριξανε τις θεσεις τους, καθως ζητησανε και απαντησεις απο τον προεδρο και το δ.σ., για τους λογους της εκδιωξης τους.
    Περιττο να αναφερω οτι απαντησεις δεν υπηρχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε οι προς απόλυση των παιδικών σταθμών προσελήφθηκαν με τα κριτήρια που απαιτεί ο νόμος και η συγκεκριμένη προκήρυξη. Αν κάποιος υπάρχει και έχει προσληφθεί με διαφορετική και εκτός προκήρυξης διαδικασία να απολυθεί. Τι φταίνε οι υπόλοιποι. Ο όποιος υπευθυνος αναλαμβάνει και την μη ανανέωση , ας καταγγείλει και την παράνομη σύμβαση.

      Διαγραφή
  7. Τον αληθινο δρομο !
    'οποιος , κι'αν περπατησει
    και διαβει !
    Ανθρωπους, ανυπερασπιστους
    θα συναντησει και θα δει !
    αληθινοι φιλοι !
    και τηλεθεατες
    του Μυτικαpress

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κ. Κουμανδράκη-Σαμαρά , απο τίς 11 Μαρτίου έως και σήμερα 31 Μαϊου 2015
    δέν προέβει σε καμία ουσιαστική ενέργεια, προκειμένου να ακυρωθεί αυτή
    η Αδικη απόφαση είς βάρος των 13 Συμπολιτών-εργαζομένων στους παιδικούς.
    Εκτός αυτού, όταν ελήφθη η απόφαση στίς 11 Μαρτίου 2015 του Νομικού προσώπου , πού ήταν τα μέλη του '' Ξηρόμερο αλλάζει '' ;
    Κατά συνέπεια, ο αγαπητός και άξιος συμπολίτης μας κ. Χρήστος Κολοβός !
    μαζί με τους κυρίους ( ονόματα κατ' αλφαβητική σειρά ) :
    Γεωργαλή Ηλία και Κομπλίτση Δημήτρη !
    Θα πρέπει να συνεννοηθούν και να επιδιώξουν , συνάντηση με τους 13 εργαζόμενους στους παιδικούς για να καθορίσουν απο κοινού , τα επόμενα συντονισμένα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν , ώστε να ακυρωθεί
    η Αδική αυτή απόφαση.
    αληθινοί φίλοι !
    και τηλεθεατές
    του Μύτικαpress

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -Το καλό , μας ενώνει !
    -το Αδικο , μας συσπειρώνει !
    αληθινοί φίλοι !
    και τηλεθεατές
    του Μύτικαpress

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εφθασε η ώρα !
    Της συνεννόησης και αληθινής συνεργασίας
    όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας
    για την πρόοδο και το καλό ! ολόκληρης της κοινωνίας !
    αληθινοί φίλοι !
    και τηλεθεατές
    του Μύτικαpress

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξεκάθαρος με λίγες αιχμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν πραγματικα θεωρουμε κατι καλο !
    Ξεπερναμε τις 'οποιες αναστολες μας
    κομματικες κ.ο.κ
    δεν γινεται διαφορετικα ;
    αληθινοι φιλοι !
    και τηλεθεατες
    του Μυτικαpress

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διευκρινηση !
    Σε καμια περιπτωση , δεν κρινουμε
    χαρακτηρες συμπολιτων μας-πολιτικων !
    Δεν ειναι πρεπον και σωστο και δεν δικαιουμεθα , να κανουμε κατι τετοιο ,
    σε καμια περιπτωση.
    Εχουμε ομως το δικαιωμα ,ως πολιτες ,
    να κρινουμε θετικα η' αρνητικα
    πολιτικες πραξεις και θεσεις των πολιτικων μας.
    αληθινοι φιλοι !
    και τηλεθεατες
    του Μυτικαpress

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.