Επιφυλάξεις και αρνητική ψήφος στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου από την κα Σαμαρά.


Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση (δείτε εδώ), πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου. Η κα Σαμαρά καταψήφισε και ανέπτυξε και επιχειρηματολογία την οποία σας παρουσιάζουμε όπως αυτή καταγράφηκε στα πρακτικά.
κα Ντίνα Σαμαρά:
«Όπως ανέφερα και στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου εδώ υπάρχουν πολλές ασάφειες. Και πολλές εγγραφές στα όρια της απευθείας ανάθεσης προληπτικού ελέγχου των δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Θέλω να ρωτήσω τον Πρόεδρο, στον Προϋπολογισμό Εσόδων αν η εγγραφή χρηματικό υπόλοιπο προερχόμενο από τα τακτικά έσοδα για την κάλυψη εν γένει δαπανών του Δήμου τι περιλαμβάνει.
Ως Ν.Π.Δ.Δ. το Λιμενικό Ταμείο δικαιούται επιχορήγηση από τον Δήμο. Θα λάβει και αν ναι τι ποσό; Συγκεκριμένα θέλω να μου πείτε τι περιλαμβάνει η εγγραφή συντήρηση και επισκευή λοιπών μόνιμων εγκαταστάσεων, πλην κτιρίων έργων; Από όσο γνωρίζω δεν έχουμε κάποια μόνιμη εγκατάσταση, ούτε υλικό πάγιο που ανήκει στην περιουσία του Λιμενικού Ταμείου.
Όσον αφορά την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής υπήρξε όμοιο θέμα με ποσό 7,000€. Προμήθειες δηλαδή και έργα τα οποία δεν μπορείτε να τα περάσετε από τον Δήμο, τα φέρνετε με έντεχνο τρόπο στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου.
Όσον αφορά τον εμπλουτισμό των παραλιών από άμμο - χαλίκι, αυτό δεν μπορεί να γίνει και το ξέρετε καλά. Οι αδειοδοτήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν. Γιατί φέρνετε μια τέτοια δαπάνη;
Οι κατατμήσεις και το όριο των 5.000€ που έχετε σε όλες τις δαπάνες είναι εξωφρενικό. Μας λέτε για αποκατάσταση ζημιών τμήματος χερσαίας ζώνης που προήλθε από θεομηνίες. Κάντε πιο συγκεκριμένο. Ποιο είναι αυτό το τμήμα; Μην χρησιμοποιείτε εντέχνως τον όρο θεομηνίες προκειμένου να συναινέσουμε.
Όσον αφορά δαπάνες καθαρισμού συνολικού ποσού 20.000€. Είναι τέσσερις δαπάνες των 5.000€. Κάντε πρόχειρο διαγωνισμό. Προσπαθείτε να πληρωθεί από το Λιμενικό Ταμείο το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου.
Στον απολογιστικό πίνακα λοιπόν στην κατηγορία παροχές σε τρίτους υπάρχει ποσό 44.500€. Ο κος Γαλούνης στην συνεδρίαση έκανε λόγο για τυπογραφικό λάθος, θέλοντας να μας παραπλανήσει με την δικαιολογία ότι θα αλλάξει. Δεν βλέπω όμως καμία αλλαγή. Δεν είναι ο σκοπός του Λιμενικού μας Ταμείου το να καλύψετε τα κενά του Δήμου από εδώ.
Από αυτό εδώ το Νομικό Πρόσωπο πρέπει να φτιάξουμε μια υποδομή, να προσελκύσουμε τον τουρισμό που θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο μας. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις παραλίες μας. Επειδή διαφωνώ με την λογική αυτή που προτείνεται, θα καταψηφίσω τον Προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όπως και Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ - Στοχοθεσία)».
Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

6 σχόλια:

  1. Δήμαρχοι και Νομάρχες !
    εάν δέν έχουνε χρήματα
    αρκετά,για έργα τεχνικά,
    ν' ασχοληθούν επιτέλους
    και με έργα αληθινά !
    αληθινοί φίλοι !
    και τηλεθεατές
    του Μύτικαpress

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνει η κ. Σαμαρα !
    Με τις απολυσεις στους παιδικους σταθμους ;
    Εαν συμφωνει με τις απολυσεις , δικαιωμα της
    Εαν δεν συμφωνει με τις απολυσεις
    σε τι ενεργειες προεβει η κ. Σαμαρα , απο τις 11 Μαρτιου 2015 που εληφθη αυτη η απαραδεκτη και απολιτιστικη αποφαση
    εναντι 13 συνδημοτων μας, απλων ανθρωπων !
    αληθινοι φιλοι !
    και τηλεθεατες
    ρου Μυτικα-press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε μιά Ανοιχτή Δημοκρατία !
    Είναι πρόοδος και υγεία ! να απαντούν οι πολιτικοί
    σε ερωτήματα πολιτών , μπροστά στην κοινωνία !
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας παραμερισουμε ΟΛΟΙ τα πολιτικα παιχνιδια -τα θελω μας -τους εγωισμους και ολα τα στραβα και τα παραλογα και ας συνεργαστουμε για το κοινο καλο. Το ΞΗΡΟΜΕΡΟ εχει αναγκη απο ΧΘΕΣ εργα ΥΠΟΔΟΜΗΣ . Αρκετα με τις ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ Π Α Μ Ε σε Αδιεξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφθασε η ώρα ! της αληθινής κοινωνικής αναγέννησης ! και τον απεγκλωβισμό απο προσωποπαγείς μηχανισμούς και φθαρμένες αντιλήψεις.
    αληθινοί φίλοι !
    και τηλεθεατές
    του Μύτικαpress

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις 11 Μαρτιου 2015 εληφθη η αποφαση για τις απολυσεις στους παιδικους σταθμους των 13 εργαζομενων
    --Που ηταν οι συμβουλοι του " Ξηρομερο αλλαζει" ;
    --και τι εκανε απο τοτε εως σημερα γιαυτο το θεμα το " Ξηρομερο αλλαζει "
    Δειξτε μας εστω και μια ανακοινωση για το θεμα αυτο ;
    Ενωπιον της κοινωνιας και μπροστα στο λαο !

    Εφθασε η ωρα !
    Της αληθινης κοινωνικης αναγεννησης !
    αληθινοι φιλοι !
    και τηλεθεατες
    του Μυτικα Press

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.