Ενημέρωση σχετικά με τον βιολογικό καθαρισμό της Αλυζίας.


Επειδή πολλοί συνδημότες, μας ρωτάνε τι γίνεται με τον βιολογικό καθαρισμό της Δ.Ε. Αλυζίας (είναι και επίκαιρο με όλη αυτή την συζήτηση για το βυτιοφόρο), σας ενημερώνουμε ότι:
1) Ισχύει αυτό που σας είχαμε πει με παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ), δηλαδή για την οριστική ένταξη του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ, με κωδικό MIS 328489» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη».
2) Πρόσφατη εξέλιξη που έχουμε είναι ότι στις 22.1.2015, με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το έργο ώριμο πλέον είναι προτεινόμενο υποψήφιο για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.
3) Τελευταία εξέλιξη είναι ότι αναρτήθηκε σήμερα 25.5.2015, η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.
Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα στην Δ.Ε. Αλυζίας. Αφορά τα χωριά μας Κανδήλα, Βάρνακα και Μύτικα και την πορεία - εξέλιξη του, σαν Blog φροντίζουμε να παρακολουθούμε.
Ειδικά για τον Μύτικα αυτό το έργο, αυτή η υποδομή θα έπρεπε να είχε γίνει από χτες. Θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων των πρώτων δημοτικών αρχών του τέως Δήμου Αλυζίας, τότε που υπήρχαν ευρωπαϊκά προγράμματα και χρήματα εκταμιευόντουσαν πολύ εύκολα για τέτοιους σκοπούς.
Δήμοι, με συνετούς Δημάρχους, με προγραμματισμό, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων, αλλά προπάντων με όραμα και σχέδιο για το μέλλον της περιοχής τους, απέκτησαν αυτές τις υποδομές εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς εδώ στην Αλυζία μείναμε με το βυτίο να τρέχει σαν τρελό κάθε καλοκαίρι από την μία άκρη στην άλλη να προλάβει να μην τρέξουν τα λύματα, που η πικρή αλήθεια είναι ότι όσο και να τρέξει δεν γίνεται να προλάβει. Αποτέλεσμα κάθε καλοκαίρι να γινόμαστε δικαίως δέκτες πικρόχολων σχολίων των επισκεπτών μας.
Για τις δικές μας δημοτικές αρχές του τέως Δήμου Αλυζίας φαίνεται ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες. Πολύ χρήμα πέρασε από τον τέως Δήμο Αλυζίας, πολλά χρέη δημιουργήθησαν, αλλά για τον βιολογικό καθαρισμό έπρεπε να έρθει τρίτη θητεία δημοτικής αρχής του τέως Δήμου Αλυζίας, με Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Τριποτσέρη, για να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία και να δρομολογηθεί να αποκτήσουν τα χωριά μας Κανδήλα, Βάρνακας και Μύτικας βιολογικό καθαρισμό.
Ελπίζουμε σύντομα να δούμε να υλοποιείται, για να προστεθεί και αυτό σε όλα όσα απαιτούνται να γίνουν, ώστε να ξεκολλήσει επιτέλους η πανέμορφη περιοχή μας από την υπανάπτυξη.

7 σχόλια:

  1. Ποσα χρηματα περιπου , απαιτουνται
    γιαυτο το εργο ;
    Φιλοι-τηλεθεατες
    του Μυτικα-press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OTAN TA EUROPAIKA KONDYLIA ERXONTOUSAN GIA ANAPTIKSI KAI ALLA APARETITA ERGA PROODOU STON TOPO SAS TA XRIMATA AYTA PIGENANE SE KALOPERASI KAI ROUSFETIA, TORA POU DEN YPARXI FRANGO THA PARETE MPOURDES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστουμε που μας ενημερωνεται για θεματα που επηρεαζουν την καθημερινη μας ζωη. Συνεχιστε να κρατατε το υψηλο επιπεδο ενημερωσεις αν και δεν ειστε επαγγελματιες του ειδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν το ποδοσφαιρο ηταν ερασιτεχνικο
    ηταν πιο ομορφο , πιο γνησιο !
    Το ιδιο ισχυει και για τους απλους
    ερασιτεχνες φωτογραφους , ζωγραφους
    κ..ο.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουδας ! Δομαζος ! Παπαι'ωαννου !
    Και ακουγαμε το ποδοσφαιρο στο ραδιο στο Χωριο !
    Εγω Παοκτζης μετα πασοκατζης τωρα Αλεξης !
    Ο Μεγας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε 4,45
    Οταν κανεις κατι , οτιδηποτε ειναι αυτο , ως χομπυ το κανεις με μερακι και δεν αλλοιωνεται

    ενω οταν το κανεις σαν επαγγελμα το βαριεσαι.
    αλλο να εχεις ενα αμπελι !
    να το περιποιεις και να πινεις το ωραιο και γνησιο κρασι του !
    Και αλλο να εχεις 50 στρεμματα αμπελι
    τοτε αρχιζουν οι νοθειες στο κρασι η' μαλλον οχι κρασι αλλα ξυδι....
    Ο σωστος ομως αμπελουργος η' καλλιτεχνης !
    Δεν νοθευει το δημιουργημα του !
    ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντίσταση ! παντού ....
    Η πρώτη Αντίσταση
    ξεκινάει με τον ευατό μας, τον κακό εαυτό μας
    κάθε μέρα , ασταμάτητα, και νύχτα
    και μετά με τους διάφορους , άλλους
    γνωστούς , άγνωστους και τους μεγάλους ...
    Πρώτα λοιπόν καταπολεμούμε τον κακό εαυτό μας ....
    αληθινοι Φίλοι !
    και τηλεθεατές
    του Μύτικα-press



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.