Ιωάννινα: Ναυαγοσώστης ήρωας έσωσε 8χρονο αγοράκι από πνιγμό! Μπράβο στον συμπατριώτη μας Πάνο Φραγκογιάννη από την Κανδήλα.


Ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει την περασμένη Κυριακή 14.6, ο συμπατριώτης μας από την Κανδήλα Πάνος Φραγκογιάννης του Δημητρίου και της Ευαγγελίας, που εργάζεται ως ναυαγοσώστης σε παραλίμνιο ψυχαγωγικό κέντρο στα Ιωάννινα. Διαβάστε ακριβώς το περιστατικό όπως περιγράφεται με λεπτομέρεια παρακάτω. Μπράβο Πάνο. Πραγματικά όλοι οι συμπατριώτες σου νιώθουμε υπερήφανοι για σένα.
Να θυμίσουμε ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και πριν δύο χρόνια στην παραλία του λιμανιού του Μύτικα, όπου εκεί ο συμπατριώτης μας από το Αρχοντοχώρι Κώστας Καϋμενάκης, που δούλευε σαν εποχικός ναυαγοσώστης του Δήμου Ξηρομέρου, έσωσε μία γυναίκα από βέβαιο πνιγμό. (θυμηθείτε το περιστατικό εδώ).

Πηγή: http://epirus-tv-news.blogspot.gr/2015/06/8.html

Από βέβαιο πνιγμό γλίτωσε ένα μικρό αγοράκι πριν από λίγο στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο Ιωαννίνων. Η μέρα σήμερα είναι πολύ ζεστή και αρκετός κόσμος που δεν μπόρεσε να βρεθεί σε κάποια παραλία βρήκε λύση σε διάφορες πισίνες που υπάρχουν στην πόλη. Μια από αυτές βρίσκεται και σε ψυχαγωγικό πάρκο στην παραλίμνια περιοχή.
Εκεί κολυμπούσε και ο μικρός όταν ξαφνικά ο ναυαγοσώστης διαπίστωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί.
Άμεσα βούτηξε και έβγαλε έξω τον 8χρονο που είχε χάσει τις αισθήσεις του και με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης κατάφερε και επανέφερε το παιδί, δίνοντας του τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ.
Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε σε ελάχιστα λεπτά Κινητή Μονάδα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και 2 γιατροί ενώ για τις πρώτες βοήθειες κατέφθασε και μηχανή του ΕΚΑΒ. «Αν δεν υπήρχε ο ναυαγοσώστης για τις πρώτες βοήθειες το παιδί δεν θα ζούσε τώρα» μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους κολυμβητές.
Το 8χρονο αγοράκι διακομίστηκε πριν από λίγο διασωληνωμένος στο νοσοκομείο με όλη την ιατρική ομάδα να είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση του περιστατικού.


2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στο παλικάρι.
    Παράδειγμα προς μίμηση η πράξη του.
    Δυστυχώς έχουμε πάψει να επικροτούμε τις καλές πράξεις και είμαστε μόνο για να κατακρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά, έχεις δίκιο 4.05. Πάνο συγχαρητήρια και πάντα να είναι σωτήριες όλες οι επεμβάσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.