ΑΣΤΑΚΟΣ: Ψάρεψαν τεράστιο Ξιφία 360 κιλών (ΦΩΤΟ).


Φωτορεπορτάζ: κ. Χρήστος Μπόνης.

Αυτή και αν ήτανε ψαριά!! Ένας τεράστιος ξιφίας ξιφίας μήκους 4 μέτρων και βάρος 360 κιλά πιάστηκε στα δίκτυα του ψαρά Στέφανου Λύσσαρη στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας!
"…….καθώς έφτασα στην μέση κατά την διάρκεια του μαζέματος του αθερινοδίχτου που είχα ρίξει, ένοιωσα ξαφνικά ένα τράνταγμα δυνατό και το δίχτυ έγινε ασήκωτο. Έσκυψα να δω τι είχε γίνει και τότε άρχισε να με ταρακουνά κάτι δυνατό. Ξαναπροσπάθησα δεύτερη προσπάθεια αυτή τη φορά όμως σιγά-σιγά και τότε είδα κάτι απίστευτο…
Ένας ξιφίας περίπου 4 μέτρων να έχει πιαστεί για καλά στο αθερινοδίχτο και να προσπαθεί να ξεφύγει. Αποβάλλοντας γρήγορα την αρχική έκπληξη άρχισα να ενεργώ διαφορετικά. Έφερα σιγά σιγά στο σκάφος μου και το έδεσα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα φύγει......".
Αυτά μου διηγήθηκε σήμερα ο Στέφανος Λύσσαρης, ο ψαράς που ενώ είχε ρίξει τα δίχτυα του έξω από τον Αστακό για να βγει το μεροκάματο αντίκρισε το υπέροχο αλλά και πρωτόγνωρο παράλληλα θέαμα.
Ένας ξιφίας 4 μέτρων και βάρος 360 κιλά. Σπάνιο για ψαρά στα μέρη μας να έχει ψαρέψει τέτοιο είδος. Πρώτη φορά μου είπαν ψαράδες έχει αλιευτεί τόσο μεγάλο κήτος είτε ακούσια είτε εκούσια, αλλά και πρώτη φορά εμφανίζεται το είδος ψαριού αυτό στα νερά μας. 
Τελικά μεταφέρθηκε σε αποθήκη που διατηρεί ο ψαράς και αφού τεμαχίστηκε ένας μέρος μοιράστηκε σε φίλους ένα άλλο δε έγινε μεζές στα ουζάδικα για τους καθημερινούς ούζο-μπύρο καταναλωτές της πόλης του Αστακού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.