Συνχώνευση του παιδικού σταθμού Καραϊσκάκη με του Αστακού, δηλαδή παύση λειτουργίας του (ηχητικό).


Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου που έγινε την Παρασκευή 24.7 τρίτο θέμα συζήτησης ήταν: ''ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»''.
Εκεί υπήρξε μία ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Μουρκούση, όπου παρουσίασε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού στο Καραϊσκάκη είναι ασύμφορη οικονομικά στον Δήμο και έκανε πρόταση να υπάρξει συνχώνευση με τον Παιδικό Σταθμό Αστακού (άρα ουσιαστικά κλείσιμο του παιδικού σταθμού), κάτι που ψηφίστηκε τελικά και από το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία. Ο Παιδικός Σταθμός στα χαρτιά θα παραμείνει για παν ενδεχόμενο στο μέλλον.
Επίσης ο κ. Μουρκούσης ανάφερε ότι παρότι ο Δήμος έχει κάνει αίτημα για 13 εργαζομένους για τους παιδικούς σταθμούς, με αυτή την συνχώνευση ενδέχεται να πάρει και λιγότερους.
Εμείς εδώ θέλουμε να πούμε κάποια πράγματα σχετικά με το θέμα:
Στις 16.11.2014 αναφερθήκαμε με σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ) στο ενδεχόμενο να κλείσει ο Παιδικός Σταθμός του Καραϊσκάκη. Αυτό δεν το είπαμε γιατί το βγάλαμε από την κοιλιά μας, αλλά γιατί αναφέρθηκε μέσα στο Δ.Σ., πάλι από τον Αντιδήμαρχο κ. Μουρκούση με μάρτυρες όλα τα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ. τα οποία και μας το μετέφεραν.
Ο κ. Δήμαρχος σε μετέπειτα χρόνο, σε εφ' όλης της ύλης διαδικτυακή του συνέντευξη στο ενημερωτικό portal myagrinio, αντί να απευθυνθεί στον Αντιδήμαρχο του, που είπε αυτό το πράγμα και εμείς απλά το δημοσιοποιήσαμε, έσπευσε να βγάλει το μένος του και να επιτεθεί στα Blogs (εμείς το είχαμε γράψει), ότι λένε ανακρίβειες και ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Άρα με την σημερινή εξέλιξη αποδεικνύονται δύο πράγματα.
Πρώτον: Η άδικη επίθεση ότι λέμε ανακρίβειες, ενώ εμείς δημοσιοποιήσαμε αυτά που ο Αντιδήμαρχος του είπε.
Όταν ανάφερε δε όλα αυτά στην διαδικτυακή του συνέντευξη, είπαμε να το αφήσουμε, κρατηθήκαμε και δεν απαντήσαμε.
Τώρα λοιπόν του λέμε..., κύριε Δήμαρχε ότι υπάρχει πιθανότητα να κλείσει ο Παιδικός Σταθμός στο Καραϊσκάκη το είπε ο Αντιδήμαρχος σας και όχι τα Blogs.
Δεύτερον: Η κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανείς παιδικός σταθμός διαψεύδεται από τα γεγονότα.
Δείτε το ηχητικό με το τι είπε τότε στην εφ' όλης της ύλης διαδικτυακή του συνέντευξη στο ενημερωτικό portal myagrinio για τους Παιδικούς Σταθμούς ο κ. Δήμαρχος, με το επίμαχο σημείο για τα κακά Blogs, που διαδίδουν ψέματα ότι θα κλείσουν Παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Ξηρομέρου στο τέλος. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, τα κακά Blogs επιβεβαιώθηκαν.



Προσωπικά δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε την ορθότητα της απόφασης να κλείσει ο Παιδικός Σταθμός στο Καραϊσκάκη, γιατί δεν έχουμε λάβει γνώση τα οικονομικά στοιχεία που ο κ. Μουρκούσης παρουσίασε στο Δ.Σ. για να τεκμηριώσει ότι είναι ασύμφορη η λειτουργία του.
Μπορεί να έχει και δίκιο. Αν δημοσιοποιηθούν και τα έχουμε, θα τα ελέγξουμε για την ορθότητα τους και θα πάρουμε θέση.

Υ.Γ. 1: Μαθαίνουμε ότι αντιπροσωπεία γονέων και φορέων, θα επισκεφτούν αύριο τον κ. Δήμαρχο για να του εκφράσουν τις έντονες αντιρρήσεις τους για το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού Καραϊσκάκη.
Υ.Γ. 2: Να θυμίσουμε σε όλους, ότι οι συμβάσεις των 13 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που αποφάσισε να μην ανανεώσει ο Δήμος Ξηρομέρου (σε αντίθεση με όλους τους άλλους Δήμους της Ελλάδας!!!) λήγουν 6 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τρίτη.
7 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη, πρέπει να παρουσιαστούν οι νέοι εργαζόμενοι.
Ελπίζουμε κάποιοι να το θυμούνται και κρατήστε το στην μνήμη σας αυτό, γιατί πιθανόν να μας χρειαστεί.... και μακάρι να πέσουμε έξω 100%.

7 σχόλια:

  1. Οταν σε μια - οποιαδηποτε - κοινωνια !
    Κλεινουν - αντι ν' ανοιγουν - παιδικοι σταθμοι !
    Τοτε , τον λογο ! τον εχουν : οι κοινωνιες και οι λαοι !
    Εφθασε η Ωρα ! της αληθινης ηθικης αντιστασης!
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενωμενοι ! Αγαπημενοι και Ολοι Μαζι !
    Δεξιοι- κεντρωοι κι' αριστεροι
    Να συντριψουμε την Αδικια
    Στο Ξηρομερο ! και Αλυζια !
    Αρχοντοχωρι-Αλυζιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν δεν μπορουμε η' δεν θελουμε
    Να Σεβομαστε τον Διπλανο μας !
    Τουλαχιστον , να Σεβομαστε !
    Τα μικρα παιδια ! των Διπλανων μας !
    Αρχοντοχωρι - Αλυζιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν νομιζω οτι ο λογος ειναι οικονομικος εφοσον οι παιδικοι ειναι ενταγμενοι στο προγραμμα εναρμονιση οικογενειακης ζωης και αντλουνται απο εκει αρκετες χιλιαδες ευρω, καπου 4000€ ανα παιδι αρα αν υποθεσουμε οτι μονο ο αστακος εχει τουλαχιστον 30 παιδια τοτε μονο 120.000€ παιρνει ο αστακος, τι λετε δεν επαρκουν; αλλα ακομα και να κανω καποιο λαθος και αντι 4000 να ειναι 3000 η 2000 παλι δεν βγαινει το ποσο απο το συνολο των παιδικων του δημου; για ψαχτε το λιγο.
    ΥΓ η κα σαμαρα γιατι σιωπα επι του θεματος; εκεινη γνωριζει περισσοτερα θαρρω. Αν δεν μπορει να ασκησει αντιπολιτευση ας παραιτηθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τον κλεινουν για να κανουν οικονομια.
    πως θα βρεθουν λεφτα να καθαρισουν τα φρεατια και τις σχαρες να κλαδεψουν τα κλαδια να κανουν φωτοστολισμους καθαρισμους και απολυμανσεις δημοτικων κτιριων και τοσο αλλα σημαντικα εργα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. - Πρωτα εργα αληθινα ! και
    - μετα τα εργα , τα τεχνικα
    απλοι-τηλεθεατες
    του Μυτικαpress !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11 , 59
    Εαν δεν ειναι το οικονομικο , τοτε
    για ποιο λογο πηραν αυτη την αποφαση να κλεισουν τον παιδικο σταθμο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.