Δημοτική Παράταξη «Ανοικτός Δήμος» Δήμου Ακτίου Βόνιτσας»: Καταγγελία για "φωτογραφική" προκήρυξη διαγωνισμού για τη πρόσληψη εργολάβου στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.


Η Δημοτική Παράταξη «Ανοικτός Δήμος» Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, έβγαλε πρόσφατα ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ Παλαίρου, για ''φωτογραφική'' προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη εργολάβου.
Εμείς να ενημερώσουμε ότι στον φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ Παλαίρου συμμετέχει και ο Δήμος Ξηρομέρου, γι αυτό και η προκήρυξη του διαγωνισμού φέρει και την υπογραφή του Αντιδημάρχου κ. Κώστα Λαϊνά.
Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση - καταγγελία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Ο φορέας διαχείρισης του ΧΥΤΑ της περιοχής μας αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού για τη πρόσληψη εταιρείας εργολάβου λειτουργίας του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Την απόφαση υπογράφουν οι κ.κ. Γ. Κατσαμπίρης, Θ. Στούπας και Κ. Λαϊνάς.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 740.000 ευρώ συν Φ.Π.Α., για δυο χρόνια.
Στην προκήρυξη ζητείται από τον υποψήφιο εργολάβο να διαθέτει εμπειρία σε λειτουργία χώρων υγειονομικής ταφής εν ενεργεία η να έχει ολοκληρώσει την τελευταία τριετία (2012-2013-2014), τουλάχιστον μία σύμβαση ολοκληρωμένων υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ εκ των οποίων η μία τουλάχιστον να είναι δυναμικότητας μεγαλύτερης ή ίσης των 10.000 τον/έτος. Επισημαίνεται ότι στην προσμετρούμενη εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας που ακολουθεί την κατασκευή παρόμοιων έργων.
Ερώτημα 1ο: Γιατί η τριετία πρέπει να είναι οπωσδήποτε 2012-2014; Αν είναι 2010-2012 η 2011-2013 δημιουργείται πρόβλημα; 
Ερώτημα 2ο: Γιατί η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας ενός έργου ΧΥΤΑ η ΧΥΤΥ δεν προσμετραται, δεδομένου ότι κατά τη περίοδο αυτή ο εργολάβος καλείται να λύσει πολύ περισσότερα προβλήματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ απ’ ότι σε κανονική περίοδο λειτουργίας; 
Ακόμη στη προκήρυξη προβλέπεται συμμετοχή στην ομάδα έργου εργοδηγού με εμπειρία 1 έτους σε λειτουργία ΧΥΤΑ για την επίβλεψη της διεργασίας ταφής – διάστρωσης και συμπίεσης των απορριμμάτων καθώς και χειριστή μηχανημάτων έργου με εμπειρία 1 έτους σε λειτουργία συμπιεστή απορριμμάτων.
Ερώτημα 3ο: Αν αντί εργοδηγού στην ομάδα έργου συμμετέχει πολιτικός μηχανικός ΄΄η υπομηχανικός δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ;
Ερώτημα 4ο: Ποιες ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία πρέπει να έχει ο χειριστής μηχανημάτων που συμπιέζει απορρίμματα; 
Συνοπτικά, θεωρούμε ότι η προκήρυξη αποκλείει τη συμμετοχή περισσοτέρων εταιρειών στο διαγωνισμό και, κατ’ επέκταση, σημαντικών εκπτώσεων στη τιμή. Γι’ αυτό καλούμε την αναθέτουσα αρχή να προβεί στις άμεσα εντός της επόμενης εβδομάδας παρακάτω ενέργειες
1. Άμεση ανάκληση της προαναφερόμενης διακήρυξης και καθορισμό νέων όρων.
2. Αποστολή της ανωτέρω διακήρυξης στην ενιαία αρχή δημοσίων συμβάσεων και στην μονάδα παρακολούθησης δημοσίων συμβάσεων (ΜΟΠΑΔΙΣ),και στην ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ για γνωμοδότηση της αν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.
3. Αποστολή της ανωτέρω διακήρυξης στην επιτροπή ανταγωνισμού, για να διαπιστώσει το σύννομο των όρων της προκήρυξης.
Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενεργεία με προσφυγή στις αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές αρχές κατά παντός υπεύθυνου.

Βόνιτσα 17/7/2015

3 σχόλια:

  1. Εσεις στο Ακτιο !
    Συνδυαζετε την μουσικη με τον πολιτισμο !
    Εμεις εδω ....
    Πεταμε ... στα συννεφα με αλεξιπτωτα και πανω Υψηλα ... στον ουρανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο φίλο αναγνώστη που διαμαρτυρήθηκε γιατί είχαμε φωτογραφία του Αντιδημάρχου κ. Λαϊνά, σαν να έκανε αυτός τον διαγωνισμό όπως μας γράφει (!!! μα έχει την υπογραφή του και αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης), του απαντάμε ότι σαν τοπικό Blog που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τοπικά θέματα, βάλαμε την συγκεκριμένη φωτογραφία γιατί την σύμβαση που καταγγέλλεται την υπογράφει και ο κ. Λαϊνάς σαν Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου.
    Τον άνθρωπο δεν τον ξέρουμε καν.
    Βγάλαμε την φωτογραφία του λοιπόν, γιατί το θέμα είναι η ουσία αυτών που καταγγέλλονται και η διαχείριση των απορριμάτων στην περιοχή μας και όχι ο κ. Λαϊνάς με τον οποίο δεν έχουμε απολύτως τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο χρονος δινει ολες τις απαντησεις ! χωρις να χρειαζεται , καν τις ερωτησεις.
    Ευριπιδης 480- 406 π.Χ
    αρχαιος τραγικος ποιητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.