Κείμενο - καταγγελία από το σωματείο ηλεκτρολόγων Ν. Αιτ/νίας «Ο Θαλής»


Από το σωματείο ηλεκτρολόγων Ν. Αιτ/νίας «Ο Θαλής», πήραμε με e-mail το παρακάτω κείμενο.

Έντονο είναι το πρόβλημα με τους ηλεκτρολόγους χωρίς άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στην περιοχή του Μύτικα Αιτ/νίας και στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου.
Άτομα που τα κύρια επαγγέλματα τους είναι ψαράδες, γεωργοί, κτηνοτρόφοι δημόσιοι υπάλληλοι ακόμη και συνταξιούχοι εκτελούν παράλληλα ηλεκτρολογικές εργασίες μη παρέχοντας καμιά ασφάλεια στον καταναλωτή και ενισχύοντας την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και στους λιγοστούς αδειούχους ενεργούς επαγγελματίες «κλέβοντας» στην ουσία το ψωμί τους.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ;
Το φαινόμενο είναι απαράδεκτο έχουμε φτάσει στα όρια μας το πρόβλημα έχει διογκωθεί τον τελευταίο καιρό και θα οδηγηθούμε κι εμείς σε διακοπή εργασιών αφού 7 στις 10 δουλειές τις παίρνουν οι «μαύροι» μας είπε χαρακτηριστικά ηλεκτρολόγος της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μέλη του σωματείου θα προχωρήσουν σε επιτόπιους ελέγχους στην περιοχή καταγγέλλοντας τυχόν συμβάντα στην αστυνομία και την εφορία ακόμη και τους καταναλωτές ιδιώτες θεωρώντας ότι είναι κι αυτοί συνυπεύθυνοι αφού αναθέτουν τις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις σε παράνομους ηλεκτρολόγους. Εξάλλου η παράνομη ηλεκτρολογικά εγκατάσταση είναι ποινικό, ασφαλιστικό και φορολογικό αδίκημα και του καταναλωτή.

5 σχόλια:

  1. σωστα και αγια αυτα που ζητατε μηπως ομως πρεπει να ξαναδειτε και σεις τις τιμες σας? ουτε γιατροι να εισασταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν καταλαβαινεις νομίζω ότι γιαυτό οι μαύροι δουλεύουν φθηνά άμα δεν έχεις τεβε γραφείο επαγγελματικο όχημα που ότι κουβαλάς έχει τιμολόγιο αγοράς εάν δεν έχεις προσωπικό με μισθό και ασφαλισμένο ξέρεις αλήθεια πόσο κοστίζει σε ένα επαγγελματία τον χρόνο ένας βοηθός με μισθό ΙΚΑ και το τεβε του η προκαταβολή φόρου η περαίωση η φορολογία με 26% από το πρώτο ευρώ καθώς και το 600αρι σαν τέλος επιτηδευματος;;;Αυτά τα χρήματα νομίζεις ότι βγαίνουν εύκολα σε δουλείες ενός έτους;;;Όσο λοιπόν δεν κόβουν αποδείξεις και δεν πληρώνουν εισφορές οι ελ. επαγγελματιες τόσο θα κόβουν μισθούς και συντάξεις οι κυβερνήσεις...

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δίνοντας δουλειά σε κάποιον που εξασκεί παράνομα το επάγγελμα, η ζημιά που προκαλείται είναι διπλή γιατί ο επαγγελματίας μένει χωρίς εισόδημα με αποτέλεσμα να μην πλειρώνει τις εισφορές του αλλά και το κράτος να μην εισπράττει τον φόρο που του αναλογεί.
    Οπότε σιγά σιγά να αποκτήσουν φορολογική "συνείδηση" και οι καταναλωτές....
    Το επόμενο και επίπονο βήμα θα είναι οι καταγγελίες που θα γίνουν από επαγγελματίες προς "λαθραιους" εγκατάστατες με δυστυχώς μεγαλύτερα πρόστιμα και για τους δύο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τιμες οτι πληρωνεις περνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να μπουν μηχανακια τραπεζας και να δουλεψουν οι νομιμοι,αναγκαστηκα θα γινοθν ολοι νομιμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.