Ενημέρωση της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» για τις ενέργειες της σχετικά με το πολύπαθο οδικό έργο Άγιος Δημήτριος - Πλατυγιάλι.


Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών όταν προέκυψαν τα προβλήματα με την κατασκευή του οδικού άξονα Πλατυγιαλίου - Αστακού - Ιόνιας οδού προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:
1) Συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου (έγινε η συνάντηση με την παρέμβαση του κ. Στρατούλη), όπου συζητήθηκε όλο το πλέγμα των προβλημάτων που αφορούσε την κατασκευή του δρόμου, την αντικατάσταση του τμήματος του δικτύου ύδρευσης που λόγω κακού σχεδιασμού θα καλύπτονταν από το δρόμο και την κατασκευή των παράδρομων λόγω υπερύψωσης του νέου οδοστρώματος για την εξυπηρέτηση των αγροτών.
2) Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά (βλέπε παρακάτω) κατά παντός υπευθύνου, αναφορά που την υπέγραψαν πολίτες, δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς.
3) Έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών τον Ιούνιο, διατυπωμένη σε ύφος ανάλογο με τη μηνυτήρια αναφορά.
Και οι τρεις δράσεις αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποπεράτωση ενός σημαντικού έργου και για την αποφυγή των περισσότερων συνεπειών από την καθυστέρηση του.
Μετά την απάντηση του Υπουργείου (14/7/2015) και την προφορική μας συνομιλία με την υπεύθυνη του έργου, πήραμε διαβεβαιώσεις ότι θα γινόταν ασφαλτόστρωση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Δυστυχώς οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν και γραφτό επανήλθαμε με νέα επιστολή (βλέπε παρακάτω).
Εν κατακλείδι δε γνωρίζουμε τι κάνουν οι άλλοι, ομαδικώς ή ατομικώς, ξέρουμε τι κάνουμε εμείς στη δύσκολη προσπάθεια μας να υπηρετήσουμε αρχές και να προασπίσουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των συμπολιτών μας.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών
Ακολουθούν:

1. Η μηνυτήρια αναφορά.



2. Η απάντηση του Υπουργείου.



3. Η νέα επιστολή.
Σε συνέχεια της επιστολής σας της 14/7/2015 (αριθ.πρωτ. ΚΓ/ΦΚΠΡ18.00/ΟΔ/ΑΛ/5071, σας διαβιβάζουμε καινούργιο φωτογραφικό υλικό όπου γίνεται σαφές ότι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση του οδοστρώματος, καθώς και ο αριθμός έχει αυξηθεί και το βάθος έχει μεγαλώσει των λακκουβών.
Έχοντας δε φθάσει αρχές Νοεμβρίου είναι επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να πέσει άσφαλτος όπως είχατε διαβεβαιώσει προφορικά.
Κατόπιν αυτών και για να διασωθεί ότι μπορεί να σωθεί, παρακαλούμε όπως:
1) Επιστήσετε την προσοχή στον εργολάβο όπως τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τις συμβατικές του υποχρεώσεις, καθώς δεν έχει ανταποκριθεί σ´ αυτές, παρά τις διαβεβαιώσεις του προς το Υπουργείο.
Έτσι ούτε οι λακκούβες διορθώθηκαν όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό, ούτε η αντιμετώπιση της σκόνης (πιστός μάρτυρας τα ασπρισμένα αυτοκίνητα) απέδωσε καθώς η διαβροχή του οδοστρώματος είναι ελλιπέστατη. Η μόνη βελτίωση που παρατηρήθηκε ήταν η βελτίωση της σήμανσης.
2) Θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε τη μελέτη του έργου. 
3) Να επιταχύνετε τις διαδικασίες για την απεμπλοκή του έργου από όλες αυτές τις γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που καθυστερούν ένα σημαντικό έργο απαραίτητο για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Γεωργαλής Ηλίας

2 σχόλια:

  1. Η συμπολιτεια αθορυβα πρατει και οταν ερθει η ωρα υπευθυνα ενημερωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κοσμος ομως ψηφιζει τους δυνατους ...
    και οχι τους αθορυβους και λογικους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.