Επιτέλους. Τέλος το μαρτύριο με τις λακκούβες, το γκάπα - γκούπ και τα σκονισμένα αυτοκίνητα.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Χθες τελείωσε η πρώτη στρώση της ασφαλτόστρωσης (πολύ καλή δουλειά) του δρόμου Πλατυγιάλι - Άγιος Δημήτριος. Τέρμα ο χωματόδρομος. Οι δύο κολώνες τις ΔΕΗ πάντως στέκονται ακόμη εκεί μπάστακες. Στις φωτογραφίες αρχή - μέση - τέλος. Αυτός ο δρόμος σήμερα είναι ο καλύτερος δρόμος της Αιτωλοακαρνανίας μετά την Ιόνια Οδό. Και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ,όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το τμήμα γέφυρα Καντήλια - Άγιος Δημήτριος, σε νέα χάραξη μέσα από τα κτήματα.
Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα να πω το ευχαριστώ προς τον Περιφερειάρχη μας κύριο Κατσιφάρα, τους Αντιπεριφερειάρχες κυρία Σταρακά, κύριο Λύτρα, τον Δήμαρχο μας κύριο Γαλούνη και τους Βουλευτές μας, οι οποίοι συνέβαλαν να ξεκινήσουν πάλι τα έργα του δρόμου και κυρίως η ασφαλτόστρωση, τα οποία είχαν σταματήσει πολύ καιρό.




Έτσι δεν μένει παρά να ορίσουμε με τον κύριο Περιφερειάρχη και τον κύριο Δήμαρχο την ημερομηνία για το τραπέζι, που είχα υποσχεθεί.
Και επειδή μπορεί ο δρόμος Πλατυγιάλι - Άγιος Δημήτριος να οδεύει προς το τέλος, όμως ο δρόμος Αστακός - Ιόνια Οδός, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός δρόμος, όχι μόνο για τον Αστακό, αλλά για την ανάπτυξη ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας, έχει πολύ δουλειά ακόμη.
Πρέπει να δημοπρατηθούν ακόμη (5) πέντε πολύ σημαντικές εργολαβίες.
  • Πρώτον: Κατασκευή κόμβου στην Ιόνια Οδό.
  • Δεύτερον: Γέφυρα Γουριάς.
  • Τρίτον: Κατασκευή δρόμου Γέφυρα Γουριάς - Άγιος Δημήτριος.
  • Τέταρτον: Κατασκευή κόμβου Πλατυγιαλιού.
  • Πέμπτον: Κατασκευή δρόμου Πλατυγιάλι - Αστακός.
Με πρώτο σε προτεραιότητα το έργο: Κατασκευή δρόμου Γέφυρα Γουριάς - Άγιος Δημήτριος.



Γι΄ αυτό θέλω να παρακαλέσω τον Περιφερειάρχη κύριο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο κύριο Γαλούνη, να αναλάβουν πρωτοβουλία να γίνει σύσκεψη με τους Βουλευτές του Νομού, για να υπάρξει συντονισμένη δράση και πίεση προς το Υπουργείο Υποδομών, για την δημοπράτηση των πέντε πολύ σημαντικών εργολαβιών για την ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού δρόμου Αστακός - Ιόνια Οδός και τότε δεν θα ψήσουμε μόνο αρνάκι, αλλά και μοσχαράκι.

Αστακός 18/11/2015
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Παναγιώτης Στάϊκος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.