Συμπληρώθηκε αισίως μία δεκαετία παρέα με ένα βουλιαγμένο λιμάνι. Υπάρχει καμία ελπίδα να ξεκολλήσουμε από αυτό το τέλμα;


Απόφαση υπ' αριθμόν 978/2005 ΣτΕ. Μία τελεσίδικη απόφαση που για μεν το μέλλον, αποτέλεσε ταφόπλακα για τον Μύτικα και τις προοπτικές ανάπτυξης του για δε το παρόν, μία ασχήμια, μία καταστροφή, ένα κουφάρι και μία δημιουργηθείσα πολύ δυσάρεστη και συνάμα επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή του κάτω Μύτικα, με πάμπολλες περιπτώσεις ατυχημάτων.
Προσπάθειες να μπορέσουμε να απεμπλακούμε και να παρακάμψουμε την συγκεκριμένη απόφαση έγιναν αρκετές, δυστυχώς όμως χωρίς επιτυχία.
Στις 18.10.2007, ο πρώην Δήμος Αλυζίας με Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Τριποτσέρη, μέσω γνωστού δικηγορικού γραφείου, υπέβαλλε αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για νομιμοποίηση του έργου, η οποία ήταν δυνατή κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2971/2001 σύμφωνα πάντα με τη νομική άποψη του υπόψη δικηγορικού γραφείου, η οποία όμως απορρίφθηκε.
Το 2011 υπήρξε μία προσπάθεια του πρώην Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Λύτρα ώστε να λάβει άδεια να προσαρμόσει πάνω στο βυθισμένο τμήμα του λιμανιού πλωτά προκατασκευασμένα στοιχεία, επικαλούμενος τον κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα και για ατυχήματα. Ούτε αυτή η προσπάθεια τελεσφόρησε.
Στη συνέχεια, υποβλήθηκε αίτηση ακύρωσης της απόφασης αυτής, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ την 23.01.2013. Η εν λόγω συζήτηση όμως δεν έγινε διότι, κατόπιν εισήγησης του δικηγορικού γραφείου, ζητήθηκε αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης προκειμένου να αξιολογηθεί από το Δήμο Ξηρομέρου το ενδεχόμενο υποβολής νέας αίτησης για αδειοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου, κάτι που σύμφωνα πάντα με το δικηγορικό γραφείο, μπορεί να γίνει κατ’ εφαρμογή του άρθρου 226 του Ν. 4072/2012.
Το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές Απριλίου του 2013, όπου και εγκρίθηκε η εισήγηση του πρώην Αντιδημάρχου κ. Ηλία Ταμπάκη, περί της δρομολόγησης των επιβαλλόμενων ενεργειών για υποβολή νέας αίτησης αδειοδότησης και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή χωρίς να έχουμε νεώτερα για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Θα θέλαμε για αυτό το τόσο ζωτικής σημασίας θέμα για τον Μύτικα να υπάρξει μία ενημέρωση των δημοτών από την δημοτική αρχή σε οποιοδήποτε επίπεδο.
  • Τι απέγινε αυτή η προσπάθεια νομιμοποίησης με βάση το άρθρο 226 του Ν. 4072/2012;
  • Έχουμε καμία εξέλιξη και κάποια ενημέρωση από το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξηρομέρου;
  • Υπάρχουν ελπίδες επιτέλους να δούμε να ολοκληρώνεται αυτό το πολύπαθο έργο;
Εμείς θα προτρέψουμε την δημοτική αρχή να ασχοληθεί ενεργά, σοβαρά και να μην εγκαταλείψει την συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης κάποια στιγμή, αν διαπιστώσει ότι άδικα προσπαθούμε, θα πρέπει να πάρει αποφάσεις και να σκεφτεί και άλλες λύσεις.
Θυμίζουμε μία παλαιότερη σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ). Αν δεν υπάρχει περίπτωση νομιμοποίησης κάτι πρέπει να πράξει. Δεν μπορεί ο Μύτικας να παραμένει εσαεί αιχμάλωτος μίας υπόθεσης, η οποία έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα που τον κατατρώει.

6 σχόλια:

  1. Δήμαρχε εσύ ξεκίνησες αυτή τη διαδικασία και εσύ μπορείς να την τελειώσεις.Βάλε τα δυνατά σου επιτέλους να δούμε άσπρη μέρα σε αυτό το χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα εργο παρανομο που καταστρεψε τον μυτικα και το παραδοξο ειναι ότι για αυτη την παρανομια και καταστροφη στην γελοια χωρα που λεγεται ελλαδα δεν υπαρχουν υπευθυνοι που πρεπει να τιμωρηθουν.
    για την σπαταλη χρηματων σε ενα παρανομο εργο και για την καταστροφη που αυτο προκαλεσε δεν φταιει κανενας.
    γι αυτο δεν υπαρχει ελπιδα σωτηριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ελπίδα τη δολοφονησαν τα πενηνταευρα. Μην ψάχνεις να βρεις άκρη. Οι ίδιοι που ξεκίνησαν ένα έργο παράνομο (και με τη βούλα) έρχονται σαν σωτηρες. Κολοκυθια με τη ρίγανη. Ο λαός είναι βλαξ και του αρέσει να τον πηδανε. Όσο ακούς κόσμο να σκουζει στα καφενεια, τόσο θα τον πηδανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο σε ολους καλα παμε .....σα δε ντρεπομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.