Απάντηση του Δημάρχου Ξηρομέρου και Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου στην εισήγηση του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης κ. Θωμά Καρφή για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016.


Απαντώντας στην εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Καρφή Θωμά για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου του οικονομικού έτους 2016 ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, την ορθή και πλήρη ενημέρωση των Πολιτών σχετικά με όσα αναφέρει ο κύριος Καρφής στην εισήγησή του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου δηλώνουμε τα εξής:
· Ο κύριος Καρφής στην έγγραφη εισήγησή του αναφέρει ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν υπάρχουν έργα πνοής για τον τόπο.
Η απάντησή μας είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Για εμάς έργα πνοής και ανάπτυξης για τον τόπο είναι η Τουριστική Ανάπτυξη τόσο της χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού και Μύτικα όσο και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.
Έργα όπως η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι του Αστακού, ο φωτισμός, η κατασκευή νέου φάρου, η κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου, η τοποθέτηση pillars για παροχή ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος, η τοποθέτηση βυθιζόμενων μπαρών, η περιποίηση πρασίνου, η Ανάπλαση και ο καθαρισμός των παραλιών κλπ τα οποία έχουν εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και που η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί προεκλογικά, σήμερα γίνονται πράξη.
· Όσον αφορά το σημείο στο οποίο αναφέρει ο κύριος Καρφής ότι δεν γνωρίζει τι συμπεριλαμβάνει η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι του Αστακού η απάντησή μας είναι ότι αυτό είναι ψευδές και ανυπόστατο, διότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου ο κύριος Καρφής ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ψήφισε και ενέκρινε την τεχνική περιγραφή του παραπάνω έργου στην οποία αναφέρονται αναλυτικά όλες οι εργασίες καθώς και το κόστος που απαιτείται για την εκτέλεση του έργου αυτού.
Εδώ τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή ο κύριος Καρφής ψεύδεται προς τους πολίτες ή έχει παντελή άγνοια από αυτοδιοίκηση και δεν γνωρίζει τι ψηφίζει, άρα είναι ακατάλληλος για τη θέση την οποία κατέχει ή εκτελεί εντολές τρίτων έχοντας σαν μοναδικό σκοπό να μην εκτελεστεί κανένα έργο στο λιμάνι και την παραλία του Αστακού.
Και επειδή κύριε Καρφή συμφωνούμε και εμείς πως τα γραπτά μένουν και τα λόγια φεύγουν σας καλούμε να διαβάσετε παρακάτω την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου την οποία εσείς ο ίδιος ψηφίσατε και που αναφέρεται στην έγκριση της τεχνικής περιγραφής που αφορά την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση Παραλιακού Μετώπου Λιμένα Αστακού».






· Στο σημείο που αναφέρεται πως το έργο αυτό είναι υπερτιμολογημένο η απάντησή μας είναι ότι και αυτό είναι ψευδές και ανυπόστατο διότι οι τιμές των εργασιών του έργου αυτού καθορίζονται με νόμο από την Τεχνική Υπηρεσία η οποία θα συντάξει τη σχετική Τεχνική Μελέτη με την οποία θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί το παραπάνω έργο.
· Όσον αφορά το σημείο που αναφέρει για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων χερσαίας ζώνης Αστακού ότι το έργο αυτό έχει εκτελεστεί από το 2015 η απάντησή μας είναι ότι πράγματι το 2015 το Λιμενικό Ταμείο προμηθεύτηκε και τοποθέτησε 15 φωτιστικά σώματα στο λιμάνι του Αστακού για τα οποία είμαστε υπερήφανοι καθώς αυτά έχουν γίνει αποδεκτά από όλους τους Πολίτες του Αστακού.
Το ποσό που έχει εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 αφορά την προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων τα οποία θα τοποθετηθούν στο κομμάτι της χερσαίας ζώνης τόσο προς την είσοδο της πόλης όσο και προς το Χοβολιό.
Καλό θα ήταν ο κύριος Καρφής να γνωρίζει ότι χερσαία ζώνη λιμένα Αστακού δεν θεωρείται μόνο το τμήμα μπροστά από καταστήματα αλλά και το τμήμα προς τον Παιδικό Σταθμό, είσοδο πόλης του Αστακού, καθώς και προς το Χοβολιό.
Κλείνοντας, εκφράζουμε τη λύπη μας για τη στάση του κυρίου Καρφή σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου καθώς το μόνο που κάνει μέχρι σήμερα είναι στείρα αντιπολίτευση, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή για την εκτέλεση έργων στον Αστακό.
Στόχος του, επίσης, είναι η προσβολή της τιμής και της υπόληψης του Δημάρχου.
Καλούμε τον κύριο Καρφή, ύστερα από τα παραπάνω, να ανακαλέσει όσα ψευδέστατα και συκοφαντικά αναφέρει στην εισήγησή του.
Τέλος, γνωρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, και προς τον κύριο Καρφή, ότι για να επιβάλλει κανείς τη νομιμότητα στην παραλία του Αστακού οφείλει πρώτα απ' όλα ο ίδιος να είναι νόμιμος.

Ο Δήμαρχος

Ερωτόκριτος Γαλούνης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.