Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, ή αλλιώς τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.


Όταν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την ευημερία των πολλών, μετατρέπονται σε μεγάλη ευκαιρία για την καλοπέραση των λίγων, τότε τίποτε δεν είναι δυνατόν να αλλάξει. Αυτό σαν εισαγωγή με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος του Λιμενικού Ταμείου, όπου αποθεώθηκε η μετριότητα, η μιζέρια, η εσωστρέφεια και η αδιαφάνεια!!
Διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ περίπου τεμαχισμένα σε κάτι λιγότερο από πεντοχίλιαρα, έτσι ώστε να χωράνε στις τσέπες χωρίς να φουσκώνει το παντελόνι και να προκαλείται το δημόσιο αίσθημα.
Αν το 2015 οι απ´ ευθείας αναθέσεις του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και Δημάρχου είχαν την τιμητική τους, το 2016 απογειώνονται!!
Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα και ένας Προϋπολογισμός που έρχεται προς ψήφιση την πρώτη φορά και απορρίπτεται, η λογική λέει πως τη δεύτερη θα έρθει αλλαγμένος, βελτιωμένος σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου. Και όμως ήρθε σχεδόν το ίδιο Τεχνικό Πρόγραμμα και ο ίδιος Προϋπολογισμός, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά υπερψηφίστηκε!!
Το γεγονός ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν ανήκε στον Δήμο, αλλά υπάγονταν στο Μεσολόγγι, ήταν μια τροχοπέδη για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης της πόλης, που είναι και το στολίδι του Δήμου.
Η δημιουργία όμως του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, μπορεί να αλλάξει άρδην την εικόνα της παραλίας της πόλης και θα συμβεί αυτό αν υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το παραλιακό μέτωπο. Αντιθέτως παρατηρούμε να γίνονται δουλειές του ποδαριού, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στόχο με αποτέλεσμα κάπου εκεί να αρχίζει το γαϊτανάκι της κατάτμησης, της απ´ ευθείας ανάθεσης, της αδιαφάνειας κτλ κτλ.
Η απουσία ενός προγράμματος βασισμένου σε μελέτες, μιας ριζικής αναμόρφωσης και αναβάθμισης της παραλιακής και χερσαίας ζώνης του Δήμου είναι η ουσία και η αιτία που κρατάει το Δήμο καθηλωμένο στη μιζέρια και την μετριότητα. Οι αποσπασματικές κινήσεις, με έργα βιτρίνας είναι σαν τις φωτοβολίδες κρότου λάμψης που κάνουν φασαρία και φως για δυο λεπτά, για να έρθει μετά το σκοτάδι!!

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.