Ανακοίνωση - κάλεσμα της επιτροπής υγείας ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αιτ/νίας για το αυριανό Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο για την υγεία.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ.

Η Επιτροπή Υγείας της Ν.Ε Αιτωλ/νιας του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την κινητοποίηση των μαζικών φορέων του νομού μας για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.
Η κινητοποίηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που, μετά από 5 χρόνια υπονόμευσης του δημόσιου τομέα υγείας με τις πολιτικές της λιτότητας, κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα προσπαθούν να εισβάλουν στο χώρο της υγείας.
Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή μιας σειράς μαζικών φορέων, Δημάρχων και της Μητρόπολης που για πρώτη φορά ασχολούνται και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις. Είμαστε σίγουροι(;) ότι το ενδιαφέρον τους θα έχει συνέχεια και δεν έχει σχέση με μικροπολιτικές αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες(...)
Χαιρετίζουμε και την απόφαση του Ε.Κ.Α -επίσης για πρώτη φορά- να συμμετέχει, καθώς φαίνεται να αντιλαμβάνεται(;) την ανάγκη ενωτικών κινητοποιήσεων για τα δημόσια αγαθά και της καλυτέρευσης της ζωής των εργαζόμενων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντα παρών στους αγώνες, καλεί και σήμερα τον λαό του Νομού μας να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις για τη δημόσια υγεία.
Η σημερινή κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της πενταετούς λιτότητας που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με συνεχείς περικοπές των προϋπολογισμών για πέντε χρόνια, απολύσεις εργαζομένων, κλείσιμο δομών υγείας και πάγωμα νέων διορισμών. Στόχος τους να υποβαθμιστεί και να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας για να εισβάλουν τα ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς ανταγωνισμό.
Σήμερα για πρώτη φορά έχουμε αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία μετά από 5 χρόνια συνεχών μειώσεων, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου αυξήθηκαν κατά 15% και δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση 1.000.000 ευρώ. Για πρώτη φορά πληρώθηκαν γιατροί, προσωπικό, προμηθευτές -και μάλιστα και για τα χρωστούμενα προηγούμενων χρόνων- και καλύφτηκαν οι ανάγκες σε υλικά, συντήρηση, φάρμακα κτλ. Ενώ καταργήθηκε το 5ευρω και καθιερώθηκε η ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Προχώρησε η νέα διοίκηση στην πρόσληψη, με οργανική θέση, μόνιμης παιδιάτρου στο Μεσολόγγι και με την άμεση πρόσληψη ενός ακόμη επικουρικού γιατρού θέτει σε επαναλειτουργία την παιδιατρική κλινική. Διορίστηκε καρδιολόγος στο Αγρίνιο.
Μόλις πρόσφατα τέθηκαν σε λειτουργία, αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ενέργειες και δόθηκαν οι άδειες από τον Δημόκριτο, ο υπερσύγχρονος μαστογράφος και ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Παράλληλα στη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου επισκευάστηκε ο υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος και προσλήφθηκε νέος ιατρός ακτινολόγος. Ταυτόχρονα το κυτταρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αγρινίου ανακοινώνει δωρεάν test pap για όλες τις γυναίκες της περιοχής. Τέλος, προκηρύχτηκαν πανελλαδικά 3.500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Είναι φανερό όμως ότι όλα αυτά που έγιναν σε 6 μήνες είναι πολύ λίγα σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν στον χώρο της υγείας, ιδιαίτερα στον νομό μας. Η καταστροφή είναι μεγάλη και δεν φθάνει μόνο η αποκατάσταση. Εμείς θέλουμε σύγχρονη δωρεάν δημόσια υγεία που θα καλύπτει όλους τους κατοίκους του νομού μας και αυτό δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται όραμα, σχέδιο, προγραμματισμός και πάνω απ’ όλα χρειάζεται ο κόσμος να είναι σε εγρήγορση και κινητοποίηση.
Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας.
Οι αγώνες αυτοί ενισχύουν την πάλη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και τις πολιτικές της λιτότητας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

14 σχόλια:

  1. Μας κοροιδευουν οι συριζαιοι. Συνεχιζουν τις μικροκομματικες τακτικες των προηγουμενων διαλυοντας τη υγεια και το παιζουν αλληλεγγυοι κιολας; Βρε οξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε μας κοροιδευουν αυτοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απάντηση με στοιχεία. Πέντε χρόνια τώρα ριμάχτηκε η υγεία και δεν κουνήθηκε φύλο στον νομό εκτός από κάποιους λίγους. Ξαφνικά ενώ κάποιοι προσπαθούν να μαζέψουν την διάλυση όλοι γίνανε ευαίσθητοι.
    Ωρέ να δω Σαλμά και Καραγκούνη στο συλλαλητήριο να με πιάσουν τα γέλια και τα κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στους κτηνοτροφοους δοθηκαν καθυστερουμενα
    εφτια χρονια απο το 2008 εως και το 2015
    οι αλλοι τοσα χρονια δεν τα εδωναν
    ψεματα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " λιγο ακομα να σηκωθουμε !
    λιγο ψηλοτερα , λιγο ψηλοτερα , λιγο ψηλοτερα "
    Γιωργος Σεφερης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
    ΑΜΦΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαλαρά μάγκες. θα συμμετέχουν και οι αγρότες στην κινητοποίηση για την υγεία. προσέξτε μην σας δούν μπροστά τους. και μια τοποθέτηση για τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων έχουμε? γιατί κάποιοι άλλοι ψάχνουν για ισοδύναμα επιβίωσης κι εσείς κοροϊδεύετε. είστε κομπλεξικοί και επαγγελματίες τεμπέληδες. με πατέντα. και με την κυριολεκτική έννοια του τεμπέλη. Σας συνιστώ να διαβάσετε το καινούριο βιβλίο του Νίκου του Μπογιόπουλου. Ευφυέστατο. "Την άλλη φορά, αριστερά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο βιβλιο λοιπον του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΄την αλλη φορα αριστερα΄' περιεχονται αρθρα και κειμενα που δημοσιευθηκαν στην ιστοσελιδα -enikos.gr-στο διαστημα 2013-2015.Τα αιτια που γεννησαν την αρθρογραφια αυτη παραμενουν ζωντανα.Ηδη τα σημαδια του κινδυνου να ματατραπη η κριση σε παρατεταμενο σαπισμα ειναι φανερα.Φανερες ομως ειναι και οι δυνατοτητες η Ιστορια να τραβηξει τον αλλο δρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ελπιδα ερχεται με τον Αλεξη !
    πριν το χαραμα με χαρη και με φεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1 ,20 εχεις θεοποιησει τις θεσεις Μπογιοπουλου
    να μας πει ο Μπογιοπουλος
    γιατι το Κ .Κ. Ρωσιας εχει ποσοστο μονο 20 %
    στην μητροπολη του πρωην σοσιαλισμου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Κάποτε τα χωριά μας ήταν ζωντανά. Αποτελούνταν από εκατοντάδες ή και λίγες χιλιάδες κατοίκους. Κάποτε είχαμε πριμ, επιδοτήσεις, ενισχύσεις, καλές τιμές, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, διορισμούς, υπηρεσίες, σταθμούς , σχολεία, Ενώσεις, Κέντρα Υγείας, ….. Κάποτε….
    Όμως, από το 2008 και μετά όλα άρχισαν να αλλάζουν. Άλλαξαν πολλά και στον τομέα της υγείας. Πώς και γιατί φτάσαμε π.χ. στα χωριά του Ξηρομέρου να μην υπάρχουν γιατροί, νοσοκόμες… και σωστή ιατροφαρμακευτική φροντίδα; Δεν φταίει κανείς; Διαμαρτυρόμαστε, και καλά κάνουμε, αλλά δεν ξεχνάμε, κύριε Ν/Δίτες και ΠΑΣΟΚοι…… να αποδώσουμε ευθύνες στα κόμματα και στα πρόσωπα που εφάρμοσαν πολιτικές εξόντωσης του Ξηρομερίτη;
    Προσωπικά, συμμετέχω και στηρίζω την πρωτοβουλία. Παράλληλα, όμως, καταθέτω τη δική μου καταγγελία κατά του κόμματος που πιστεύω ότι φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή κατάντια, σε όλες τις δομές του κράτους. Κι αυτό το κόμμα είναι η Ν.Δ. Και εξηγούμαι:
    Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 350. Όσο, δηλαδή, χρέος δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 1960 μέχρι το 2004 , άλλο τόσο ‘’δημιούργησε ο Καραμανλής σε πέντε χρόνια (μαζί με τον Παυλόπουλο , τον Χατζηγάκη, το Σαμαρά, τον Κυριάκο, τον Καραγκούνη, τον Σαλμά….. .).
    Η κλίκα του Καραμανλή κατέστρεψε κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους(χιλιάδες μόνο στο Δήμο Αθήνας…) με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων(στα πρότυπα των πράσινων φρουρών!!).
    Ξεπούλησε, ομόλογα, βατοπέδια, καταχρέωσε τις τράπεζες, έδωσε μυριάδες δάνεια σε όλους τους νταβατζήδες(φράση του Καραμανλή), και χιλιάδες ακόμη παράνομες χαριστικές διασπαθίσεις του δημοσίου χρήματος(εκατομμύρια στους καναλάρχες και επίλεκτους επιχειρηματίες), ενώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ξεπούλησε όλα τα προσωπικά και οικογενειακά ομόλογα και μετοχές. ΓΙΑΤΙ άραγε? Τι ήξερε και δεν μιλούσε? Έβλεπε την χρεοκοπία και περίμενε να την ‘’φορτώσει’’ στους άλλους («στον λεφτά υπάρχουν»).
    Ψήφισε νόμο για δωρεάν γονικές παροχές, ώστε όλοι οι επίορκοι φίλοι του και μη να μεταβιβάσουν τα παράνομα κτίσματα στα παιδιά τους και ‘’ούτε γάτα ούτε ζημιά’’ , που λέει και ο λαός μας.
    Και αφού κατέστρεψαν την οικονομία και τις δομές του κράτους, λιποτάκτησαν, ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους(Παπασταύρου, Βουλγαράκης…..) σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό (βλέπε λίστες).
    Τι να πρωτοθυμηθώ …και που να τελειώσω.
    Κύριε Ν.Δ/τες του Ξηρομέρου, χάρηκα που σας είδα να αγωνίζεστε για τα δίκαια αιτήματα των Ξηρομεριτών, αλλά πέστε την αλήθεια στους χωριανούς σας. Καταδικάστε τις πολιτικές και τους πολιτικούς που μας έφεραν εδώ. Κάνετε κριτική στον Καραμανλή, το Σαμαρά, τον Μητσοτάκη… και σε κάθε νεοφιλελεύθερη φωνή, που φόρτωσαν βάρη στα παιδιά μας και κατέστρεψαν τη ζωή μας και τότε τότε «σαν μια γροθιά» όλοι μαζί να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μας.

    Υ.Γ. οι Ν.Δ/τες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για την Υγεία, γιατί τους είχαν μηνύσει ότι θα έπεφτε (την Τρίτη) η Κυβέρνηση!!!!!!!!!).Είχαν δηλαδή στο πίσω μέρος του μυαλού τους άλλα πράγματα!!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9 , 37
      παρ' ολα αυτα και αν ειναι ετσι ,
      Το ΠΑΣΟΚ κατερρευσε εκλογικα
      αλλα η Ν. Δ. κρσταει , εχει ποσοστο 28 %
      πως μπορει να εξηγηθει αυτο ?

      Διαγραφή
  12. Φιλοι 9'30 και 9'37 Βγαλτε το μανδυα με την κολλα του ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ και δειτε την πραγματικοτητα ΣΗΜΕΡΑ. Τοσες δεκαετιες δεν σας προβληματισε τιποτα;Τι λετε να Συνεχισουμε στα ιδια πολιτικα μονοπατια που μας εφεραν σ'αυτο το χαλι;ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;Οσο μας βλεπουν αντιδραστικους και χωρισμενους ανικανους να μοιρασουμε ενα δεματι σανο.....θα μας ΠΑΤΑΝΕ....και τα μυαλα που ανεχονται το πατημα δινουν...ΠΟΣΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 9 , 25 ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.