Η ιστορία ενός «πανό».


Του κ. Χρήστου Κολοβού.
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου - Ταξίαρχος ε.α.

Ένα γεροντάκι περιμένει το ΚΤΕΛ να φύγει για τη πόλη να γράψει φάρμακα…. Το ιατρείο κλειστό. Το κτήριο αγέρωχο - ψυχρό… με τη πινακίδα καλαίσθητη και μαρμάρινη. «Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών». Νέκρα - Κρύο - Ερημιά….. Σκόνες πάνω στα εξωτερικά καθίσματα…… Ένα από τα κεφαλοχώρια του Ξηρομέρου σου λέει ο άλλος…που κάποτες (δεκαετία 70 ), είχε 2 γιατρούς, νοσοκόμα… ακόμα και μαία.
Δύο καδρόνια απ αυτά που είχαμε για τα καπνά. Τέσσερις «σάκαινες» από ζωοτροφές. Ένα καπνοβέλονο, σπάγκος παλιός για αρμάθες καπνού. Χρώμα - νέφτι - πινέλο 2,90 €. Έτοιμο το πανό. Πόσο κοστίζει μία ζωή άραγε…… Ένα απλό ατύχημα ενός μικρού παιδιού, ενός αγρότη, ενός κτηνοτρόφου, με αιμορραγία και η ανάγκη για άμεση - τοπική αιμοστατική ενέργεια… Αλλά είπαμε. Αγέρωχο - ψυχρό με πινακίδα καλαίσθητη - μαρμάρινη….. «Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών». Νέκρα - Κρύο - Ερημιά…... Η ίδια ιστορία σε όλα σχεδόν τα χωριά του Ξηρομέρου. Τα Κέντρα Υγείας σε Αστακό - Μύτικα - Κατούνα υπολειτουργούν….. Στα Νοσοκομεία τραγικές ελλείψεις. Θλίψη.
Εεεεεε!!!!! Φίλε - φίλη. Νέε - νέα. Ναι… Ναι... σε σένα μιλάω. Μιλάω στα εγγόνια του παππού που μόλις έφυγε με το ΚΤΕΛ για τη πόλη… Για συνταγογράφηση ενός φαρμάκου. Μη φωνάξεις στη καφετέρια στο καφενείο, ότι δεν έχουμε γιατρό… να φωνάξεις δίπλα στο πανό. Να ακουστείς παντού. Τι θα πετύχουμε; Μπορεί και τίποτα. Θα κάνουμε το καθήκον μας όμως. Αν δεν θέλεις να είσαι δίπλα μου στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι την Τετάρτη… πάρε το πανό μόνος σου μπροστά και εγώ ακολουθώ πίσω σου. Όλοι μαζί χωρίς κομματικές - παραταξιακές διαφορές, διότι εδώ δεν χωρούν. Ενωμένοι για το υπέρτατο αγαθό . Την υγεία μας.
Οι Ζωές μας είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές!!!!!!!!!!0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.