Η εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του μέλους του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου κ. Θωμά Καρφή.


Την εισήγηση εκ μέρους της Αντιπολίτευσης για το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στις 19.1, την έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Καρφής.
Θυμίζουμε ότι η Αντιπολίτευση καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα με την κα Ντίνα Κουμανδράκη - Σαμαρά και τον κ. Θωμά Καρφή.
Ακολουθεί η εισήγηση:
«Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι αυτούσιο με το προηγούμενο, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, χωρίς έργα πνοής για το τόπο. Ο πίνακας δεν συνοδεύεται από ένα κείμενο με μια γενική περιγραφή των έργων που θα γίνουν και με μια παράθεση των βασικών κονδυλίων κάθε έργου. Έτσι, όταν ένας δημότης ρωτήσει έναν σύμβουλο, τι περιλαμβάνει το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση παραλιακού μετώπου στο λιμάνι Αστακού» το οποίο θα κοστίσει 56.000 €, κυρία Καρναβά π.χ., δεν θα μπορεί να απαντήσει γιατί δεν θα ξέρει. Το ίδιο και εμείς. 
Φυσικά μπορεί κάποιος στο Συμβούλιο να θέσει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή. Ωστόσο «τα γραπτά μένουν, τα λόγια πετούν»!
Δεν μπορεί, κατά τη δική μου άποψη, ένας σύμβουλος να ψηφίσει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα βασιζόμενος σε προφορικές εξηγήσεις (αντί σε γραπτή εισήγηση), οι οποίες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να ανασκευαστούν.
Ένα δεύτερο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι πολλά από τα έργα του πίνακα είναι υπερκοστολογημένα όπως το έργο με κωδικό 107321.005 (Αποκατάσταση παραλιακού μετώπου στο λιμάνι Αστακού) και το ξέρω γιατί αυτή είναι η δουλειά μου.
Επίσης τα έργα με κωδικό 107131002 (Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων χερσαίας ζώνης Λιμένα Αστακού) και 107131006 (Προμήθεια έτοιμων μπλοκιών από μπετόν) έχουν εκτελεστεί από το 2015. Τα έργα με κωδικό 107336.003 και 107413.001 αφορούν το ίδιο έργο».
Το ερώτημα που πρέπει επίσης να τεθεί είναι τι ενέργειες κάνει η Δημοτική Αρχή για να ενισχυθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να μπορέσει στο μέλλον να εκπονήσει περισσότερες μελέτες αλλά και να εκτελέσει περισσότερα έργα με αυτεπιστασία, έτσι ώστε να σταματήσουν να ξοδεύονται τόσα χρήματα σε μελετητικά γραφεία και εργολάβους.
Η απάντηση και εδώ είναι καμία διότι δεν θέλουμε άλλους υπαλλήλους κάνουμε τη δουλειά μας με τους εργολάβους.

1 σχόλιο:

  1. Πολυ θετική στάση του κυρίου Καρφη. Οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης που κρύφτηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.