Δανεική «σκέψη», «άποψη» και «κουλτούρα»...

Εκ της διευθύνσεως.

Εκτός από τα δάνεια σε ευρώ, τα οποία τα περισσότερα έχουν κοκκινίσει στις ημέρες μας, ευδοκιμούν πολύ στην εποχή μας και τα δάνεια σε «σκέψη», «άποψη» και «κουλτούρα».
Η έκρηξη της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής και του Διαδικτύου, έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να καταφεύγουν στα συγκεκριμένα δάνεια, μιας και πλέον είναι κάτι πολύ εύκολο. Με χρήση μίας μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου έχουν στην οθόνη τους ότι επιθυμούν και έτσι εύκολα και απλά (αντιγραφή - επικόλληση), μπορούν να διατυπώσουν απόψεις και θέσεις, κινούμενοι μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας γι αυτό που διατυπώνουν, αφού το είπε και το έγραψε κάποιος γνωστός και αναγνωρισμένος, δεν μπορεί κάπως έτσι θα είναι.
Επιπροσθέτως αφού εγώ το δανείζομαι, παίρνω και τα εύσημα και τα μπράβο σαν να ήταν δικό μου και «ανεβαίνω» στα μάτια των άλλων. Αποτέλεσμα λοιπόν είναι να βλέπουμε να έχει γεμίσει ο διαδικτυακός αέρας με δανεικές «σκέψεις», οι οποίες ευκόλως καταναλώνονται προς τέρψη των τηλεθεατών μας, για ανύψωση του εαυτού μας και του εγώ μας.
Όμως κινητήριος δύναμη για να εξελίσσονται τα πράγματα είναι η δική μας σκέψη, η δική μας κριτική επάρκεια, τα δικά μας ιδανικά, ο δικός μας αξιακός κώδικας και κουλτούρα, η δική μας άποψη. Αυτό είναι το οξυγόνο της πνευματικής αναπνοής μας. Με συνεχώς δανεική «σκέψη», η δική μας αδυνατίζει και ατροφεί.
Όταν κινούμαστε με δανεική «σκέψη», αυτό καταδεικνύει αδυναμία και έλλειψη κριτικής επάρκειας, περιορισμένο οπτικό πεδίο σκέψης και νομοτελειακά οδηγούμαστε σε αυτοπαγίδευση σε ένα ψεύτικο εγώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.