Νέο χωροταξικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά τη διαβούλευση και τις προτάσεις Δήμων και φορέων.


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.

Νέο χωροταξικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά τη διαβούλευση και τις προτάσεις Δήμων και φορέων.

Με ευρεία πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας γνωμοδότησε θετικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του για την Πρόταση Αναθεώρησης – Εξειδίκευσης του θεσμοθετημένου Περιφερειακού Πλαισίου, αλλά και για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που την συνόδευε.
Προϋπόθεση για όλα αυτά, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, είναι ότι θα ληφθούν υπόψη τα σχόλια – παρατηρήσεις – προτάσεις που διατυπώνονται από την Ομάδα Εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τις περιφερειακές παρατάξεις στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος, όπως προέκυψαν κατά τη διαβούλευση που προηγήθηκε με τις γραπτές προτάσεις φορέων, υπηρεσιών και πολιτών, αλλά και στην ημερίδα ενημέρωσης που έγινε πριν λίγες ημέρες.
«Η συμβολή των εμπλεκόμενων φορέων στη διαβούλευση ήταν καθοριστική και κατατέθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες συνολικά με όλες αυτές που απεστάλησαν στο πλαίσιο της γραπτής διαδικασίας διαβούλευσης, θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Επιπρόσθετα επισήμανε ο κ. Κατσιφάρας πως «η συμβολή όλων, στην επιτυχή ολοκλήρωση της υπό εκπόνηση Μελέτης ΠΠΧΣΑΑ της ΠΔΕ ήταν καθοριστική, καθώς Χωρικός Σχεδιασμός, σημαίνει κυρίως συμμετοχή Φορέων, Παραγωγικών, Κοινωνικών, Επιμελητηρίων, ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, Υπηρεσιών Δημόσιου Τομέα, κ.λπ., με αλληλοτροφοδότηση προτάσεων και σχεδίων, μεταξύ Χωροταξικού Σχεδιασμού, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τομεακών Πολιτικών κ.λπ. Στόχος είναι να υποστηριχθεί η χωρική και κοινωνική συνοχή, η οικονομική ανάπτυξη σε καθεστώς επενδυτικής ασφάλειας, η προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί μια κοινά αποδεκτή χωρική ισόρροπη ανάπτυξη και ενδοπεριφερειακή σύγκλιση, για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 που ήδη ξεκίνησε, αλλά και πέραν αυτής».
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία διαβούλευσης που έγινε μετά την παράταση που δόθηκε και αφορά την Ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας, την ανάρτηση σε ειδική θέση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας συνδέσμων από όπου οι ενδιαφερόμενοι Φορείς μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα τεύχη του Β1 Σταδίου της Μελέτης, καθώς και σε σχετικά έγγραφα (νομοθεσία κλπ).
Επιπλέον ο κ. Υφαντής, μίλησε για τη διοργάνωση ημερίδας που έγινε με θέμα «Δημόσιου Διαλόγου και Διαβούλευσης» επί του Β1 Σταδίου της Μελέτης, ενώ αναφέρθηκε στην γραπτή διαδικασία υποβολής εκ μέρους των εμπλεκόμενων Φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, απόψεων και παρατηρήσεων, όπου υπεβλήθησαν προτάσεις συνολικά από 28 φορείς και ιδιώτες, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΔΕ.
Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας: «Ευχαριστώ προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Υφαντή για την κοπιαστική προσπάθεια, όπως και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας που στελέχωσαν την Ομάδα Εργασίας, καθώς επίσης και την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια και τους φορείς που συνέβαλαν για να υπάρχει ένα σωστό αποτέλεσμα».

1 σχόλιο:

 1. Μια αναλογη ανοιχτη διαβουλευση !
  μπορει να ξεκινησει και στον δημο μας , με πρωτοβουλια του δημαρχου ως προεδρου της δημοτικης επιτροπης διαβουλευσης !
  και για ολα τα θεματα , ανα θεματικη ενοτητα και απο μηδενικη βαση.
  και μπορει αυτο ενδεχομενως να λειτουργησει , ως μια νεα αφετηρια για κατι καλυτερο για την κοινωνια συνολικα του δημου μας !
  Ευχαριστω !
  Σπυρος Ν. Γιαννελης
  Αρχοντοχωρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.