Ο Δήμος παρεμβαίνοντας στο πρόγραμμα της τελετής, έβαλε σε κίνδυνο ακόμα και την τιμή που μας επιφύλαξε η τύχη, ο Ολυμπιονίκης Παντελής Καρασεβδάς και η ΕΟΕ, να υποδεχτούμε την Ολυμπιακή Φλόγα.


Πηγή: Facebook.
Του κ. Λευτέρη Μάντζαρη.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Σίγουρα το Facebook, είναι ιδιωτικός χώρος, όπου κάποιος εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις του τις οποίες μοιράζεται μόνο με τους διαδικτυακούς του φίλους, αλλά όταν αυτός ο σχολιασμός αφορά τα κοινά και συγκεκριμένα σοβαρά θέματα του Δήμου Ξηρομέρου και μάλιστα γίνεται από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» κ. Λευτέρη Μάντζαρη, τότε εμείς το θεωρούμε είδηση που επιβάλλεται και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.
Ακολουθεί το κείμενο του κ. Λευτέρη Μάντζαρη:
Τελικά πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι μ´ αυτούς που μας κυβερνάνε είναι αδύνατον να απολαύσουμε ακόμα και τις στιγμές εκείνες που μας κάνουν περήφανους για το χωριό μας.
Προσπαθεί ο Δήμαρχος με το έτσι θέλω να πάρουμε όλοι αποστάσεις από τη λογική, τη νομιμότητα και την αξιοπρέπεια.
Ο Δήμος Ξηρομέρου υπέγραψε με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) ένα μνημόνιο συνεργασίας, όπου περιγράφονται όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τους λαμπαδηδρόμους, την τελετή, τις υποχρεώσεις του Δήμου, τις υποχρεώσεις της ΕΟΕ, ακόμα και στην τηλεοπτική κάλυψη αναφέρεται (δείτε το εδώ).
Στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου, που ενέκρινε το πρόγραμμα και τις δαπάνες της εκδήλωσης, παρευρίσκετο και ο Δήμαρχος. Κάποια στιγμή, αναφέρθηκε από το Δήμαρχο και το όνομα της κ. Σταρακά της Αντιπεριφερειάρχου και πως επιθυμούσε να συμμετάσχει στην εκδήλωση ως συνδιοργανώτρια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Η αντίδραση πρώτα του Δημάρχου, μετά του Προέδρου του Νομικού Προσώπου και ακολούθως των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν αρνητική, γιατί το απαγόρευε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της ΕΟΕ και το οποίο μνημόνιο τηρείται ευλαβικά και από τις δύο πλευρές.
Χθες όμως που ο Αστακός υποδέχτηκε τη Φλόγα, μάθαμε ότι ο Δήμαρχος εκτός των άλλων ευχαρίστησε και την Αντιπεριφερειάρχη και μέσω αυτής την Περιφέρεια με την οποία ο Δήμος συνδιοργάνωσε την εκδήλωση. Αργότερα ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει και για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία της η Αντιπεριφερειάρχης.

Να ρωτήσουμε λοιπόν:
Ποιος αποφάσισε και πότε την παράνομη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια;
Τι πρόσφερε η Περιφέρεια και ´´έκαμψε´´ τις αντιρρήσεις, αν υπήρξαν ποτέ, του Δημάρχου;
Με ποιο δικαίωμα εκχωρεί προνόμια του Δήμου που δεν του ανήκουν σε τρίτους;
Ποιος είναι αυτός που κορόιδεψε όλα τα μέλη του Νομικού Προσώπου, όταν διαβεβαίωνε ότι ο Δήμος και μόνο ο Δήμος θα διοργανώσει την εκδήλωση;
Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου έχει ευθύνες και αν ναι θα τις αναλάβει;
Έχουν συναίσθηση τι διακυβεύεται με τις ηλιθιότητες, τις δήθεν εξυπνάδες και μαγκιές που διαρκώς κάνουν;
Σκέφτηκαν κάποια στιγμή ότι υπάρχει περίπτωση με τις βλακείες τους να μην ξαναπεράσει η Ολυμπιακή Φλόγα από τον Αστακό;
Έχουμε δει τα πάντα από τη νέα δημοτική αρχή, αλλά ότι θα έβαζαν σε κίνδυνο ακόμα και την τιμή που μας επιφύλαξε η τύχη, ο Παντελής Καρασεβδάς και η ΕΟΕ, να υποδεχτούμε την Ολυμπιακή Φλόγα, την ίδια στιγμή που πόλεις γνωστές και μεγάλες διαμαρτύρονται πως τις αγνοούν, δε μπορούσαμε να το φανταστούμε.
Πάνω απ´ όλα μετράει γι αυτούς η συναλλαγή, οι δημόσιες σχέσεις, τα έλα μωρέ, τα ψεύτικα τα λόγια και οι δεκάρικοι λόγοι περί αρχών, ιδεωδών, πανανθρώπινων αξιών που εκφωνούν υποκριτικά στις εκδηλώσεις και που δεν πείθουν πλέον ούτε τα μικρά παιδιά.
Ας αναλογιστούν οι σοβαροί της δημοτικής αρχής τις ευθύνες τους.

10 σχόλια:

  1. Οσοι πολιτικοι μας εκπροσωποι !
    προσπαθουν να " αξιοποιησουν " για ιδιον οφελος και με χρηματα απο την Εθνικη μας οικονομια ,
    πολιτιστικες εκδηλωσεις Εθνικου νοηματος και περιεχομενου !
    θα υποστουν και μεσω της δημοκρατικης λαικης ετυμηγοριας ! συντριπτικη πολιτικη ηττα.
    ο δικαιος και ανιδιοτελης δημοκρατικος αγωνας ! συνεχιζεται
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι-Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας από τους λίγους που έχει καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει στον Δήμο Ξηρομέρου και που δεν διστάζει να τα πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίταξε τώρα να δεις τι γίνεται. Η συμπεριφορά αυτή είναι η ίδια όψη της ανάρτησης για την επισκευή των φώτων στο λιμάνι για την οποία ζητούνται επώνυμα σχόλια. Ματαιοδοξια, επαρση και αγνωμοσυνη της τιμής και της ιεροτητας της στιγμής προς τερψιν της προσωπικής προβολής. Άνθρωποι λίγοι που δεν μπορούν να προσφέρουν την προοπτική του μέλλοντος. Άνθρωποι που δεν δισταζουν να χρησιμοποιήσουν δημόσιο χρήμα για την προσωπική τους προβολή. Εκτός της πολιτικής ήττας, έχουν ηττηθεί και στον κοινωνικό βιο. Ελπίζω να κατανοηθει πως άλλες είναι οι ανάγκες των καιρών και πως η διανομή προεκλογικης ελεημοσυνης αποτελεί προσβολή. Θα μας πει αλήθεια η τκ μυτικα πόσο κόστισε και η αλλαγή των φώτων στο λιμάνι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επανέρχομαι και συμπληρώνω για να είμαι δίκαιος ότι τα ίδια έγιναν με την Ολυμπιακή φλόγα και με την προηγούμενη δημοτική αρχή. το θυμάστε? Κατάρα ή παίρνουμε ότι μας αξίζει?

      Διαγραφή
  4. Ας μάθουμε επιτέλους αλήθειες.Ας καταλάβουν οι διοικούντες ότι δεν διαχειρίζονται την περιουσία του πατέρα τους αλλά τα θέματα του δήμου δηλαδή δεν είναι προσωπική τους υπόθεση αλλά υπόθεση όλων μας.Ευχαριστουμε Λευτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω άλλα καταλαβα διαβαζοντας αυτα που εγραψε ο φιλος ο λευτερης.Οτι την διοργάνωση επρεπε να την κάνει μονος του ο Δημος και όχι να ανακατευτεί και η περιφερεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναξιοπιστια, παραπλανηση και κουφια λογια. Αναλογα με ποιους μιλαμε λεμε και τα αναλογα.
    Και μετα απο ολα αυτα αρχιζουμε και τα βλαχοπονηρα. Ε ενταξει μωρε τι εγινε???
    Αυτο σας πειραξε?
    Σιγα κανετε λες και κατι εγινε?
    Αρα τα συμβουλια οι συζητησεις και οι διαβεβαιωσεις ειναι ενα τιποτα.
    Αμα οι λογοι του δημοσιου ανδρος ειναι σκουπιδια τελειωσαμε κυριοι.
    Αυτα βλεπουν οι εταιροι μας και θελουν να μας ξεσκισουν την σουφρα.
    Αλλα λεμε το πρωι αλλα το απογευμα αλλα το βραδυ και με αλλα ξυπναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ !
    ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. << Της δικαιοσυνης ηλιε νοητε
    και μυρσινη συ δοξαστικη
    μη παρακαλω σας μη
    λησμονατε τη χωρα μου >>
    Οδυσσεας Ελυτης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.