Πρόεδρος Τ.Κ. Βάρνακα: Πρόβλημα στο έργο αποκατάστασης του κατεστραμμένου δρόμου προς το παλιό Βάρνακα.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας, την τελευταία από τις πολλές αναρτήσεις μας, που έγινε 2.3.2016, σχετικά με την πολύπαθη αυτή υπόθεση της αποκατάστασης του κατεστραμμένου δρόμου προς το παλιό Βάρνακα (δείτε εδώ).

Του κ. Βασίλη Πολύζου.
Προέδρου της Τ.Κ. Βάρνακα.

Έχει περάσει ένας χρόνος και 8 μήνες (Οκτώβριος 2014) από την κατάρρευση του τοιχίου αντιστήριξης του δρόμου προς τον παλιό - Βάρνακα, και το έργο αποκατάστασης όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά αυτή την στιγμή έχει «μπλοκαριστεί» και η διαδικασία για την δημοπράτηση. Οφείλω ως Πρόεδρος της Τ.Κ Βάρνακα να ενημερώσω πρωτίστως του κατοίκους του χωριού για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την κοινότητά μας.
Είναι αλήθεια ότι το έργο αυτό από την αρχή είχε «ιδιαίτερες» δυσκολίες, αφού όπως όλοι γνωρίζουν είναι δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο (Αρχαίο Φράγμα Αλυζίας) με συνέπεια την εμπλοκή της Αρχαιολογικής υπηρεσίας. Μετά από δύο Τοπικά Αρχαιολογικά Συμβούλια, ο Δήμος Ξηρομέρου πήρε την έγκριση να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση του δρόμου (τέλος Απριλίου 2015).
Στην συνέχεια ο Δήμος Ξηρομέρου προχώρησε στην ανάθεση των τριών πρώτων μελετών και τον Σεπτέμβριο του 2015 σε άλλες τρεις. Συνολικά 6 μελέτες.
Ο στόχος και ο σχεδιασμός όπως αποτυπώθηκε και στις συσκέψεις που μετείχα μαζί με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία ήταν να τελειώσουν οι μελέτες τον Φεβρουάριο του 2016 και τον Μάρτιο να πάμε στην δημοπράτηση, ώστε το έργο να ξεκινήσει τέλος της Άνοιξης -  αρχές Καλοκαιριού. Άλλωστε αυτό είχε πει και ο Δήμαρχος πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Στις 25 Φεβρουαρίου 2016 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου (που μας υποστηρίζει τεχνικά) ειδοποίησε με έγγραφό της τον Δήμο Ξηρομέρου ότι υπάρχει πρόβλημα (όχι στα τεχνικά στοιχεία) με την γεωλογική μελέτη, την επιστρέφει και θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εκ μέρους του Δήμου διορθώσεις και να αποσταλούν κάποια στοιχεία.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο (αναγνωρίζω την έλλειψη προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, όμως ο χρόνος πάλι είναι πολύ μεγάλος), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραδοθούν και δυο ακόμη μελέτες που είναι έτοιμες (Στατική και Ειδική αρχιτεκτονική), αφού περιέχουν στοιχεία της γεωλογικής, είναι αλληλένδετες δηλαδή όπως με ενημέρωσαν οι επιβλέποντες μηχανικοί στο Μεσολόγγι. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης.
Εύλογα λοιπόν οι κάτοικοι της Τ.Κ Βάρνακα να εκφράζουν τους φόβους τους και την αγωνία τους, διότι βλέπουν ότι ο καιρός περνάει και το έργο δεν ξεκινάει. Το τελευταίο διάστημα όλα τα παραπάνω έχουν μετατραπεί σε δυσπιστία.
Και μην ξεχνάμε εδώ ότι το χρονικό περιθώριο είναι ουσιαστικά μέχρι τον Οκτώβριο - Νοέμβριο, αφού το Χειμώνα με τις βροχές δεν μπορεί να εκτελεστεί καμιά εργασία στο συγκεκριμένο σημείο λόγω του χειμάρρου.
Θα πρέπει ΤΩΡΑ χωρίς άλλη χρονοτριβή, κύριε Δήμαρχε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξηρομέρου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου να προβούν σε ότι είναι απαραίτητο για να εγκριθεί και να επιστραφεί η γεωλογική μελέτη, καθώς και οι άλλες μελέτες που καθυστερούν εξαιτίας της εκκρεμότητας αυτής και να ξεκινήσει η διαδικασία της ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΒΑΡΝΑΚΑΣ 31/5/2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

2 σχόλια:

  1. αν εγνοια και σκοπος μας δεν ειναι να γινουν οι μελετες σωστα και γρηγορα για να λυσουμε το προβλημα αλλα πρεμουρα μας ειναι να πανε οι μελετες εκει που μας βολευει για δικους μας λογους αυτα τα προβληματα θα εχουμε.
    αμα στο δημο εχουμε μαθει να λειτουργουμε με την λογικη του εθνικου μελετητη παντως καιρου
    λουστειτε τα τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμενε προεδρε να φτιαξει εργο ο δήμαρχος θα περιμενεις πολύ ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.