Ηλεία: Το Seatrac στο Κατάκολο είναι πλέον γεγονός, με την σύμπραξη του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου.



Γεγονός για την περιοχή του Κατακόλου και γενικότερα της Ηλείας, είναι πλέον η τοποθέτηση του Seatrac, στην παραλία Πλάκες, που θα εξυπηρετήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα, όχι μόνο της περιοχής αλλά και τους εκατοντάδες τουρίστες που φτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι και πλέον θα γνωρίζουν ότι υπάρχει προσβάσιμη παραλία για το μπάνιο τους. Χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με το patrisnews, την παρουσίαση του καινοτόμου αυτού μηχανήματος, έκαναν ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής, ο εμπνευστής της ιδέας αυτής, Γεράσιμος Φεσσιάν και τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας.
Από όλους, αναφέρθηκε η συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ώστε το ειδικό μηχάνημα αυτόνομης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, που προσφέρει δωρεάν η εταιρεία ΤΟΒΕΑ, να εγκατασταθεί στην παραλία στο Κατάκολο φέτος το Καλοκαίρι και οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν πλέον. Επίσης, από τους παρευρισκόμενους, τονίσθηκε, ότι το seatrac δεν αποτελεί μόνο με την παρουσία του, στην παραλία, την επίλυση του ζητήματος πρόσβασης στην θάλασσα, αλλά ότι θα πρέπει στη συνέχεια να υπάρξουν και οι κατάλληλες υποδομές (χημικές τουαλέτες, σηματοδότηση, παρουσία έμπειρου και ειδικευμένου ναυαγοσώστη) που θα ολοκληρώσουν το όλο εγχείρημα.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Άρης Φιλιππόπουλος, Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου, ο Γιάννης Πετρόπουλος ταμίας του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων και μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου.
«Πιστεύω ότι μια σωστή αξιολόγηση των έργων που γίνονται στο λιμάνι, οφείλει να τοποθετήσει ως ένα από τα πλέον σημαντικά τα έργα που γίνονται και θα γίνουν και αφορούν την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ατόμων με αναπηρία. Και δείχνει αυτό το έργο ότι όταν συμπορεύονται κάποιες δυνάμεις ενός τόπου, λύνονται τα προβλήματα και οι οποίες εμπλοκές. Οφείλω να αναφέρω, τους Αντιπεριφερειάρχες, τον κ. Γεωργιόπουλο, τον κ. Αριστειδόπουλο, τον κ. Αλεξόπουλο, το Δήμο Πύργου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ασφαλώς και τη συμπόρευση του Λιμενικού Ταμείου. Μας έδειξαν οι ΑμεΑ με το έργο αυτό, ότι πάντοτε όταν οι τοπικοί φορείς βοηθούν ο ένας τον άλλον, έχουμε θετικό αποτέλεσμα προς ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου» ανέφερε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.