Εικόνα εγκατάλειψης για την παιδική χαρά στον οικισμό της Παναγούλας στον Μύτικα.


Δέκτες έντονων παραπόνων από πολλούς συμπολίτες μας γίναμε τις τελευταίες ημέρες για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά στον οικισμό της Παναγούλας του Μύτικα, στην οποία έχουμε αναφερθεί ξανά και στο πρόσφατο παρελθόν. Πριν λίγες ημέρες μας πληροφόρησαν ότι δύο φίδια σκοτώθηκαν από επισκέπτες της παιδικής χαράς και μας εξέφρασαν την απορία τους: «Μα καλά, έτσι θα την αφήσουν για όλο το καλοκαίρι;»
Ύστερα από φορτική παρότρυνση την επισκεφτήκαμε και νιώσαμε απέραντη θλίψη για την σημερινή της κατάσταση. Μία παιδική χαρά στολίδι όταν παραδόθηκε, αν και η προηγούμενη δημοτική αρχή μας χρώσταγε την κατασκευή της περίφραξης που προέβλεπε η μελέτη και ποτέ δεν είδαμε παρά τις υποσχέσεις.
Η συγκεκριμένη παιδική χαρά όταν κατασκευάστηκε και παραδόθηκε απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων των δημοτών και τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες έσφυζε από επισκεψιμότητα.
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο όμως όπως μας καταγγέλλουν περίοικοι (κάποιοι μας ζήτησαν να αναδείξουμε το θέμα και να βάλουμε και τα ονόματα τους), αλλά και έχοντας ιδία αντίληψη, η παιδική χαρά έχει εγκαταλειφθεί τελείως. Το γκαζόν ούτε ποτίζεται (γνωρίζαμε ότι υπήρχε εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος), ούτε κουρεύεται με αποτέλεσμα τα χόρτα και τα ζιζάνια να έχουν ψηλώσει. Παγκάκια και κάδοι σπασμένα, όργανα με φθορές και παρουσία εκ μέρους του Δήμου ανύπαρκτη. Σαν αυτή η παιδική χαρά να μην υφίσταται και σαν να μην αποτελεί υποδομή και περιουσία του Δήμου.
Δεν ξέρουμε αν κάποιος υπεύθυνος μπορεί να εξηγήσει για πιο λόγο συμβαίνει αυτό. Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αλυζίας, το Νομικό Πρόσωπο, η Τοπική Κοινότητα ή όποιος άλλος είναι υπεύθυνος, αν θέλουν ας εξηγήσουν.
Μα είπαν κάποιοι από τους κατοίκους: «Αναδείξτε το πρόβλημα, γιατί εμείς το έχουμε πει στους αρμόδιους εδώ και αρκετό καιρό, αλλά οι μέρες περνάνε και δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα. Είδαμε ότι με το Νεκροταφείο, μία ημέρα μετά από την ανάδειξη του θέματος στο Blog, το Νεκροταφείο καθαρίστηκε».
Εμείς πάντως θα πούμε ότι τα θέματα δεν πρέπει να λύνονται έτσι μέσω των Blogs. Οι αρμόδιοι από μόνοι τους πρέπει να εντοπίζουν τα προβλήματα και να τα λύνουν ή και ακόμη να τα εντοπίζουν ύστερα από αναφορές των κατοίκων και να τα λύνουν. Το δεύτερο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έγινε. Δηλαδή κάποιοι κάτοικοι το ανέφεραν εκεί που έπρεπε αλλά.... Τέλος πάντων το θέμα είναι στο δια ταύτα το πρόβλημα να λυθεί.
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε στους δημότες ότι η ανακαίνιση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς είχε χρηματοδοτηθεί από το πράσινο ταμείο και συγκεκριμένα ο Δήμος Ξηρομέρου είχε εξασφαλίσει πόρους από το ΥΠΕΚΑ με την οριστική ένταξη, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», του έργου «Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού παιδότοπων Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 244.942,20 € με Φ.Π.Α. Μία από τις παιδικές χαρές του Δήμου που ανακαινίστηκαν με αυτό το πρόγραμμα ήταν και η συγκεκριμένη στον οικισμό Παναγούλα. Δείτε τι γράφαμε τότε που παραδόθηκε σε χρήση η ανακαινισμένη παιδική χαρά (δείτε εδώ).
Ακολουθούν φωτογραφίες από την σημερινή κατάσταση της παιδικής χαράς και φωτογραφίες πως ήταν όταν παραδόθηκε. Πραγματικά σε πιάνει θλίψη.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.