Στην Αγιά Τριάδα στον Μύτικα.


Γράφει ο Αλέξης Παπαναστάσης.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Από το πρωί είχε μια μουντάδα ο ουρανός. Η θερμοκρασία υψηλή. Μάταια η θαλάσσια αύρα προσπαθούσε να μας δροσίσει. Η μικρή μπακιρένια, μα γλυκόλαλη καμπάνα της Αγίας Τριάδας μας διαλαλεί την έναρξη της Θείας Λειτουργίας. Από νωρίς άρχισαν να συρρέουν στον ναΐσκο οι πιστοί. Οι γλυκές ψαλμωδίες του παπά - Γιώργη και των καλλικέλαδων ψαλτών συνεπαίρνουν τις καρδιές μας και όλο το εκκλησίασμα δοξάζει τον Θεό.
Το μικρό εκκλησάκι στον Βούλκο στέκεται συνοδοιπόρος στις δοκιμασίες μας, αφού εκεί ακουμπούμε τα δάκρυα μας, τις προσευχές μας, τις παρακλήσεις μας. Παρακαλούμε και περιμένουμε το Άγιο Πνεύμα να μας δώσει τα χαρίσματα του. Χαρίσματα, ένα παράθυρο στην απόδραση μας από τα γήινα, τα καθημερινά, τα έωλα, μια πρόγευση αιωνιότητας. Το «πνεύμα της αληθείας» μας καθοδηγεί από την ημέρα της Πεντηκοστής μέχρι σήμερα, μας χαρίζει την αληθινή θέαση της αιωνίου ζωής.
Καμία άλλη δωρεά του ουρανού προς τη γη δεν είναι τόσο μεγάλη και σπουδαία, όσο η δωρεά του Αγίου Πνεύματος που εκόσμησε με πλούτο χαρισμάτων το ανθρώπινο γένος. Πρέπει να ζούμε έντονα τον πλούτο των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος, να αισθανόμεθα την πνοή του. Γιατί αυτό μας οδηγεί στην μετάνοια, αυτό αναρριπίζει μέσα μας την αγάπη προς το Θεό και την αρετή, αυτό αναδεικνύει τον κάθε άνθρωπο ναό του Θεού, τον θεοποιεί, τον οδηγεί στην τελείωση και στην εκπλήρωση του προορισμού του. Γιατί μόνον από το Πνεύμα το Άγιον πηγάζει η πίστη οι θεσμοί και η θεολογία της εκκλησίας. Αυτό θέλει να μας τονίσει και ο υμνογράφος, όταν λέγει: «Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το Άγιον, βρύει προφητείας, ιερέας τελειοί, αγραμμάτους σοφίαν εδίδαξεν, αλιείς θεολόγους ανέδειξεν, όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας. Ομοούσιε και Ομόθρονε τω πατρί και τω Υιώ,Παράκλητε, δόξα σοι».
Ας παλέψουμε λοιπόν με εγκαρτέρηση και με πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό και χριστιανική αγάπη στον συνάνθρωπό μας.
Ας παλέψουμε κατά της πολυποίκιλης αμαρτίας με τη βεβαιότητα ότι θα ζήσουμε «εν χαρά ευζωίας».



















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.