Μισθοί αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων: Η ΚΕΔΕ επιβεβαιώνει την aftodioikisi.gr.



Την προ τριών ημερών αποκάλυψη της aftodioikisi.gr για τις αλλαγές στους μισθούς των αντιδημάρχων επιβεβαιώνει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το επαναδιατυπωμένο άρθρο 59 του πολυνομοσχεδίου προβλέπει την καταβολή αντιμισθίας σε όλους τους Αντιδημάρχους και αποζημίωση στους Δημοτικούς Συμβούλους. Μάλιστα, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι η αλλαγή αυτή έγινε κατόπιν δικών της παρεμβάσεων.
Το νέο άρθρο είναι, πλέον, το εξής:

Άρθρο 59.

Αντιμισθία Αντιδημάρχων – Αποζημιώσεις δημοτικών συμβούλων.
Η παράγραφος 1 εδ. α του άρθρου 92 του Ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής: «Οι Δήμαρχοι το σύνολο των Αντιδημάρχων και οι Πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν αντιμισθία, η οποία καταβάλλεται από τον Δήμο».
Τα εδάφια β, γ, δ και ε της παραγράφου 1 του άρθρου 92 του ν. 3852/2010 καταργούνται.
Στο άρθρο 92 του Ν. 3852/2010 προστίθεται παράγραφος με αριθμό 9, ως εξής: «9. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και μέχρι 4 συνεδριάσεις το μήνα. Το ύψος της αποζημίωσης αυτής, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 4% της αντιμισθίας του Δημάρχου Αθηναίων, ήτοι 1% για κάθε συνεδρίαση, και βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικείου Ο.Τ.Α. Κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας, καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που εκδίδεται μετά από γνώμη της ΚΕΔΕ».
Πάντως, την ίδια ώρα οι τρεις πλειοψηφικές παρατάξεις της Π.Ε.Δ.Α. (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ) που είτε πρόσκεινται είτε έχουν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ασκούν κριτική στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζητούν την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης του πολυνομοσχεδίου.

9 σχόλια:

  1. Εμ βέβαια Πατούλη! Έχουμε λεφτά για πέταμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αντιμισθία ,
    Είναι νόμιμη , δέν είναι όμως υποχρεωτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως απλο μελος της κοινωνιας μας !
    Στηριζω ηθικα τις κοινωνικες δυναμεις που αντιτιθεται σε ενδεχομενες επιπλεον ρυθμισεις που αναφερονται σε αντιμισθιες των αιρετων της τοπικης αυτοδιοικησης.
    Η πολιτικη ενασχοληση ειναι, κατα την γνωμη μου
    αποστολη και προσφορα υπηρεσιων στο κοινωνικο συνολο.
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 12.29πμ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΓΚΑΛΟ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΟΧΙ ΡΩΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.[ΜΑΤΣΑΚΟΥΤΣΑ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε συνδημότη ! 1:36
    Είτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε με τις διάφορες πολιτικές αποφάσεις ,
    καλό θα είναι και ωφελεί και την συζήτηση που γίνεται γύρω απο τις αποφάσεις , να αναφερόμαστε στα πραγματικά ονόματα των πολιτικών.
    καλημερα !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου ! 2:08
    Βοηθάει πολυ την συζήτηση γενικότερα , να παραμένουμε όσο μπορούμε περισσότερο , στην ουσία ενός θέματος που τυχαίνει να συζητάμε και να μήν προσωποποιούμε ένα πολιτικό θέμα.
    καλό απόγευμα !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε ! 2 : 08
    Γι' αυτό ακριβώς θα πρέπει κι' εμείς και όταν συζητάμε ένα θέμα , να μένουμε στο περιεχόμενο μιας απόφασης που μας αφορα
    και τίποτε άλλο.
    καλό βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή να λέμε για παράδειγμα ,
    ότι ο ασφαλιστικός νόμος είναι της σημερινής ή της προηγούμενης κυβέρνησης
    και να μήν λέμε του τάδε υπουργού του κ. Βρούτση ή του κ. Κατρούγκαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.