Πρόσκληση Τ.Κ. Μύτικα.


Η Πρόεδρος της Τ.Κ Μύτικα καλεί όλους τους φορείς την Τρίτη 19.7.2016 και ώρα 09:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, για να συζητήσουμε την διοργάνωση των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

11 σχόλια:

  1. Ο Μιλτιάδης ο Καραβιάς έγραψε κάτι και από ότι φαίνεται οι φορείς (γενικότερα, όχι μόνο ο ΟΤΑ) αγνοούν επιδεικτικά την αγωνία του. Πολλοί θα νομίζουν ότι η αγωνία του έχει να κάνει μόνο με την αύξηση των τελών. Αν διαβάσουν πιο προσεκτικά το κείμενό του θα διαπιστώσουν πως αναφέρεται σε πολλά κακώς κείμενα. Δεν λέω να μην γίνει συνάντηση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Να γίνει. Πότε θα γίνει όμως συνάντηση για το θέμα του πάρκινγκ? Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ξαναδοθεί η αυλή του σχολείου για να φέρουμε κλαρίνα, αλλά για πάρκινγκ απαγορεύεται γιατί ανήκει στη σχολική επιτροπή. Με το απίστευτο μποτιλιάρισμα του πίσω δρόμου τί γίνεται? Γιατί δεν ασχολείται κάποιος με τις μονοδρομήσεις των δρόμων για το καλοκαίρι? Μην μου πείτε ότι κι αυτό είναι παράνομο? Οργάνωση και ενέργειες πριν την τελευταία στιγμή θέλει. Γιατί δεν ασχολείται κάποιος με τις ταμπέλες που να οδηγούν τούς παραθεριστές στα διάφορα σημεία? Από εκεί το κέντρο, από εκεί για το λιμάνι, για το νοσοκομείο, για το πάρκινγκ κλπ κλπ κλπ. και γιατί κανένας δεν παίρνει χαμπάρι ότι σε αυτό το χωριό οι μισοί επισκέπτες είναι αλλοδαποί? Όλες οι ταμπέλες στα Ελληνικά. Ήμαρτον. Ο μισός πληθυσμός είναι αλλοδαποί, πάρτε το χαμπάρι επιτέλους. Και τέλος πάντων ας περιορίσουμε λίγο τα κλαρίνα του καλοκαιριού. τρείς φορές κλαρίνα δεν αποτελούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. αποτελούν μαρτύριο. επίσης θα συνειδητοποιήσει κανένας ότι από τη στιγμή που στο Μύτικα δεν υπάρχει παραλιακός περίπατος, ο πεζόδρομος είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ως τέτοιος και μόνο. Δηλαδή καιγόμαστε για το αν θα χρειαστεί ΕΝΑ άντε ΔΥΟ μαγαζιά να κατεβάσουν κάποια ογκώδη εμπορεύματα για τα οποία μπορεί να υπάρξει ειδική μέριμνα γι αυτή τη μία ώρα (κοινώς να είναι ελεύθεροι να κάνουν τη δουλειά τους), ενώ από την άλλη έχουμε αποκλείσει την πρόσβαση στην κεντρική αγορά ανθρώπων ηλικιωμένων και με κινητικά προβλήματα? Αυτό το λέω ως κοινωνία και δεν αποτελεί μομφή για την Πρόεδρο ούτε για το Δήμο. όλοι πάνε και παρκάρουν μπροστά στα απαγορευτικά και ένας δε βρέθηκε να σπάσει ένα τζάμι να καθαρίσουμε μια και καλή από τη γαιδουριά. Πόσα χρόνια μιλάμε για μια γλύστρα στο βορό? Πόσα χρόνια μιλάμε για ωράριο στη γλύστρα του λιμανιού? Πόσα χρόνια υποφέρουν συγχωριανοί και παραθεριστές από αυτή τη φασαρία? πόσα χρόνια τα Σαββατοκύριακα μένουν ανεκμετάλλευτα για τούς καταστηματάρχες επειδή σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο της κρίσιμης περιόδου 20 Ιουλίου 22 Αυγούστου γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις από φορείς και συλλόγους?
    Κυρία Πρόεδρε αυτά που γράφω δεν αποτελούν διαμαρτυρία προς το πρόσωπό σας. Αφορούν όμως και εσάς και τούς προηγούμενους αλλά και φορείς εκπροσώπησης. Και σίγουρα και όλους εμάς που επιτρέπουμε και συμβαίνουν όλα αυτά. Η συνυπευθυνότητα είναι δεδομένη. Εύχομαι και ελπίζω να προλάβετε να κάνετε έστω κάτι από αυτά που αναφέρω. Οι καταστάσεις που διερχόμαστε είναι κρίσιμες για την επιβίωση όλων μας. Δεν μπορούν οι επιχειρηματίες του χωριού να αγωνίζονται μόνοι τους, όπως δεν είναι δυνατόν και να τα θέλουν όλα δικά τους, αλλά και να λειτουργούν εις βάρος άλλων επιχειρηματιών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα μεγάλο ζήτημα η κατάντια της παραλίας τη δεδομένη χρονική στιγμή και εύχομαι να εξωραϊστεί πριν έρθει ο μεγάλος όγκος των παραθεριστών. Και κάτι ακόμα. πρέπει να υπάρχει επίσημη ενημέρωση και συνεργασία με τη συγκοινωνία Καλάμου και Καστού για τα ωράρια των δρομολογίων. και όταν αλλάζουν δρομολόγια θα πρέπει να απαιτήσετε να ενημερώνεστε κι εσείς. έστω από το Λιμεναρχείο αν οι ίδιοι δεν είναι συνεργάσιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 12 : 03
    πολυ σωστα το γραφεις για να γινει κατανοητο.
    ο αγωνας δεν ειναι προσωπικος
    ειναι αγωνας πολιτικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουτε ειναι αγωνας :
    κομματικος , ποδοσφαιρικος , παραταξιακος κ.ο.κ.
    Ειναι αγωνας πολιτικος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άρα λοιπόν ας γνωρίζουν οι πολιτικοί που μας κυβερνούν
    δήμαρχοι-αντιδημάρχοι-πρόεδροι και δημοτικοί σύμβουλοι
    πλειοψηφείας-μειοψηφίας
    ότι η κριτική που ασκείται και όταν ασκείται κριτική
    δέν αφορά τον χαρακτήρα και το πρόσωπο των πολιτικών
    αλλά αφορά η κριτική , τις πολιτικές τους αποφάσεις.
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αναρτηση μου αφορούσε όχι μόνον τον ΟΤΑ σε όλη του τη διαβάθμιση, από σύμβουλο μέχρι δήμαρχο, αλλά και φορείς. Ευθεως μιλώ για τον εμπορικό σύλλογο. Και φυσικά μιλώ και για όλους εμάς τους Ανώνυμος είπε. Κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουμε πρόσωπο και να αφήσουμε το προσωπειο. Όμως η παρέμβαση μας, η γομιμη κριτική υπό το Ανώνυμο προσωπειο, καταδυκνυει και το που μας έχουν γραμμενους. Κι όπως πολύ ωραία τραγουδάνε και τα κίτρινα ποδήλατα, όταν τα πάρω θα πάρω φόρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην συζήτηση που γίνεται μεταξύ μας εδώ στα Blogs
    να μας ενδιαφέρει η ουσία και το περιεχόμενο του θέματος που συζητάμε.
    Εάν τα σχόλια είναι ανώνυμα ή επώνυμα αυτό είναι ζήτημα άνευ σημασίας.
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν διαφωνώ καθόλου. Η ουσία πιστεύω όμως ότι είναι σε αυτό που γράφω, στο ότι μας έχουν γραμμένους. Ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία. Γι αυτό λέω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να "αποκαλυφθούμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΡΑΨΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΙ ΕΠΩΝΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ ανώνυμα γράφω. Εκ πεποιθησεως. Απλά οσμιζομαι ότι μιλάμε στο βροντο. Νομίζω πως γράφονται πολλές έξυπνες ιδέες στο μπλογκ. Και τεκμηριωμενες. Αν κάποιος διεκδικουσε κάτι, θα έγραφε επώνυμα. Η ανιδιοτελεια είναι χαρακτηριστικό της ανωνυμίας. Απλά σε αυτό που προσπαθώ να εστιασω είναι η πλήρης απραξια της διοίκησης και η προτίμηση σε παλιές κλασσικές αποτυχημένες συνταγές. Ίσα ίσα που επιδιωκω την ανωνυμία. Απλά κάποια στιγμή πρέπει να πεις και καταμουτρα στον άλλο το πόσο ανικανος είναι. Και αυτό έχει αξία μόνο όταν γίνεται επωνυμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε συνδημότη ! 11 : 31
    Εάν προσπαθήσουμε όλοι μας με τα ανώνυμα ή επώνυμα σχόλια-απόψεις
    να εστιάζουμε την άποψή μας γύρω και μόνο γύρω απο τα κοινωνικά μας
    θέματα και τις πιθανές λύσεις αυτών των κοινωνικών μας θεμάτων ,
    τότε θα πετύχαίνουμε ταυτόχρονα ως κοινωνία , δύο πράγματα :
    - θα προσεγγίζεται καλύτερα η λύση των κοινωνικών μας προβλημάτων καί
    -αυτό απο μόνο του , θα βελτιώνει σταδιακά τις ανθρώπινες σχέσεις μας που είναι και ίσως το κυριότερο στοιχείο , μίας μικρής τοπικής κοινωνίας.
    καλήμερα !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Γιαννελη έχω ήδη αναφερθεί (ανωνυμως πάντα) στη συμπάθειά μου και στην απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπό σας. Έχετε απόλυτο δίκιο. Όμως να είστε σίγουρος ότι αυτή η κουβέντα που κάνουμε στη συγκεκριμένη ανάρτηση αγγίζει πολύ λίγους. Πιθανότατα εμάς που συμμετέχουμε. Θέλετε να σας απαριθμησω πράγματα που γίνονται από αυτά που αρχικά ανέφερα και η Πρόεδρος βρίσκεται σε άλλη διάσταση ? Αλλά είπαμε, σε αυτή την ανάρτηση η συζήτηση είναι πολιτική και όχι προσωπική. Ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα τα πούμε και δια ζωσης. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα η κουβέντα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.