Κάποτε στην Αγία Παρασκευή.


Πηγή: http://kandilatoxoriomas.blogspot.gr

Πλησιάζει η μέρα που η Κανδήλα θα γιορτάσει τη δικιά της θαυματουργή Αγία Παρασκευή και σας παρουσιάζουμε μια φωτογραφία από πάρα πολύ παλιά χρόνια. Συγκεκριμένη δεκαετία δεν γνωρίζουμε. Διακρίνουμε πολλούς προσκυνητές να έχουν κατακλύσει τους χώρους σε όλα τα επίπεδα στον προαύλιο χώρο και κάτω από το βουνό.
Στα παλιά χρόνια από την παραμονή ανέβαιναν με τα πόδια και ήταν πολλοί που διανυκτέρευαν εκεί και κάθονταν όλη μέρα, ανήμερα της γιορτής. Εκεί σούβλιζαν αρνιά που ήταν το τάμα τους κι αφού τα έψηναν μοίραζαν σε όλους τους προσκυνητές. Και το πανηγύρι συνεχίζονταν μέχρι αργά με γλέντι και χορό. Σήμερα πολλοί λίγοι διανυκτερεύουν στο μοναστήρι και το γλέντι γίνεται στο χωριό.
Η Αγία Παρασκευή μας περιμένει στη χάρη της και φέτος να την τιμήσουμε και να μας βοηθήσει παίρνοντας δύναμη μέσα απ' τις προσευχές μας για να ανταπεξέλθουμε τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.