Τελικά είναι κατάτμηση ή όχι; Ιδού η απορία.


Σε τέσσερις απ' ευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 38.412 € (δείτε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ) προχώρησε ύστερα από σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης. Αφορούν την προμήθεια υποβρύχιων αντλιών ύδρευσης για τις Τ.Κ. Βλυζιανών, Καραϊσκάκη, Μαχαιράς και Κανδήλας.
Αυτό που εμείς θέλουμε να αναφέρουμε είναι την στάση του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη σαν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε ακριβώς τις ίδιες απ' ευθείας αναθέσεις. Ποια ήταν η θέση του κ. Γαλούνη αποτυπωμένη επισήμως στα πρακτικά των αποφάσεων;
Η θέση του κ. Γαλούνη μετά από ένα χρονικό σημείο και πέρα, ήταν σαφέστατη και ήταν η εξής: «.... η προμήθεια των αντλιών να διενεργηθεί ενιαία για όλα τα αντλιοστάσια, διαφορετικά είναι κατάτμηση».
Για του λόγου το αληθές και επειδή πάντα μιλάμε με στοιχεία, επισυνάπτουμε τα πρακτικά τεσσάρων παλαιότερων αποφάσεων της Ο.Ε., με διατυπωμένη αυτή την θέση από τον κ. Γαλούνη (δείτε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).
Τελικά είναι ή δεν είναι κατάτμηση η προμήθεια υποβρύχιων αντλιών ύδρευσης;
Για τους μη γνωρίζοντες, η κατάτμηση απαγορεύεται σαφώς από την νομοθεσία και συνιστά ποινικό αδίκημα.
Αυτά τα γράφουμε για να καταλάβουν οι λίγοι δημότες που θέλουν να καταλάβουν, τι συνέβαινε και τι συμβαίνει. Στην μειοψηφία που έχει απομείνει και επιμένει να σκέφτεται απευθυνόμαστε και όχι στην πλειοψηφία, γι αυτό και αυτό που κάνουμε έχει και προσωπικό κόστος για εμάς.

17 σχόλια:

  1. Για τούς φίλους με τούς οποίους έχουμε ανοίξει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε άλλη ανάρτηση, περί γεγονότων και εικασιών. Διαβάζοντας τούτη την ανάρτηση, το ερώτημα τίθεται εξαρχής. Με μια απορία-διαπίστωση. Θα βγεί "άβρεχος" ο Δήμαρχος για την ανακολουθία λόγων και πράξεών του ή όχι? Θα βγεί, είναι η απάντηση. Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω, που λέει και κάποιος. Αν δεν συνειδητοποιήσει η κοινωνία όλη αυτή την κοροϊδία, δεν πάει μπροστά τίποτα. Και μια άλλη απορία. Οι "συμπράττοντες" στη Διοίκηση του Δήμου λοιποί σύντροφοι και συνοδοιπόροι του, θα τοποθετηθούν ή θα συνηγορήσουν στην ανακολουθία λόγων και πράξεων του Δημάρχου? Εκτός κι αν είναι αναρμόδιοι. Που γενικώς είναι, αλλά λέμε τώρα. ότι πεί ο μεγάλος μανιτού. Ουγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ο ορισμός της κατάτμησης και αυτή η προμήθεια όπως εκατοντάδες άλλες ,αλλά ποιον νοιάζει; Σ..Σ..Σ…Σ..σιγά όμως μην ξυπνήσουμε την αντιπολίτευση που δίνει μεγάλο αγώνα για την προάσπιση του δημοσίου χρήματος και της τήρησης της νομιμότητας. Και όταν λέω αντιπολίτευση εννοώ και τους ‘’δικούς μου’’ Κανείς δεν εξαιρείτε όταν δεν αντιδρά!!! Υ.Γ Στους πολύ λίγους απευθύνομαι και εγώ αγαπητό MYTIKAS PRESS
    Παναγιώτης χολής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο κ.Χολής απευθύνεται και στους δικούς του,αναφέρεται προφανώς στη Συμπολιτεία.
      Θα τον παρακαλέσω λοιπόν να γινει πιο συγκεκριμένος και να αναφέρει σε ποιους μέσα στη Συμπολιτεία αναφέρεται όταν γράφει,ειρωνικά προφανώς ,να μην τους ξυπνήσουμε.
      Αν δε μπορεί να τους αναφέρει ονομαστικά,ας αναφέρει τους άλλους πο έχουν διαφορετική άποψη.
      Μη μας τσουβαλιάζει όλους μαζί.
      Περιμένω απάντηση.
      Μαντζαρης Λευτέρης

      Διαγραφή
  3. 6 : 12
    Εδώ λοιπόν το θέμα και η κριτική της ανάρτησης
    βασίζεται σε γεγονότα , δηλαδή σε αλήθειες
    και δέν βασίζεται σε εικασϊες.
    επομένως κανένας δέν μπορεί να αμφισβητήσει τα γεγονότα.
    εάν νομίζουν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν αυτά τα γεγονότα
    Ιδού πεδίον δόξης-καριέρας και ευχών λαμπρών ,
    για διαψεύσεις.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
      ΤΑΧΕΙΑ ΑΥΤΟ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΛΟΨΥΧΩΝ .... ΕΥΧΩΝ

      Διαγραφή
    2. Αυτό πού δεν καταλαβαινεις είναι το ότι συμφωνούμε. Αυτό πού επίσης δεν καταλαβαινεις είναι το ότι οι μαγκες θα την περάσουν αβρεχα. Μη σου πω πώς κάποια στιγμή μπορει και να τους κάνουν αφιερωμα για τα τόσα χρόνια προσφοράς τους στήν τοπική αυτοδιοικηση. Και αυτό που προσπαθω να πω και δεν καταλαβαινεις είναι το οτι εχω θέμα συνειδησιακο για το πόσο μαλακα μπορεί να με περνάνε. Και τέλος πάντων δεν μπορούμε να συνενοηθουμε οι δυο μας που συμφωνουμε κιόλας. Εσύ, που πας πού θέλεις ν αλλαξεις και τον κόσμο? Μ εσκασες ρε φίλε. Δεν παιρνεις μπροστά με τίποτε.

      Διαγραφή
  4. 11 : 24
    Μπορεί απόψε να μήν μπορέσαμε
    να κατεβάσουμε την τιμή στις αντλίες
    αλλά θα περάσει όλη η νύχτα μας χωρίς εικασίες.
    καληνύχτα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πες μου το πρωί τι όνειρο ειδες και θα σου πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για Βλυζανιά, Καραισκάκη και Μαχαιρά που είναι στην ίδια Δημοτική Ενότητα το άθροισμα δεν έπρεπε να υπερβαίνει τα 24.6000 ευρώ. Η Κανδήλα ανήκει σε άλλη Δημοτική Ενότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ως απλό μέλος της τοπικής κοινωνίας μας !
    Θα ήθελα να προτείνω στην δημοτική αρχή του δήμου μας
    και με γνώμονα και μόνο και τίποτε άλλο , το καλό και συμφέρον της τοπικής κοινωνίας μας ,
    να επανεξετάσει η δημοτική αρχή του δήμου μας , την εν λόγω απόφαση που αναφέρεται στην παρούσα ανάρτηση.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περι γεγονοτων και εικασιων.
    Με τα ιδια μυαλα δεκαετιες τωρα- περιφερειακα και κεντρικα-
    να ασκουν [ΕΞΟΥΣΙΑ] παντα με δικη μας ευθυνη καταντησαμε
    μια απο τις πιο αναξιοπρεπεις χωρες παγκοσμιως.
    Θα συνεχισουμε στα ΙΔΙΑ πολιτικα μονοπατια; ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;
    Μηπως ηρθε η ωρα να...βραχουν και να πουντιασουν ολοι αυτοι
    που το μονο τους ενδιαφερον ειναι το...κομμα τους και...
    η τσεπη τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aγαπητε Πανο,δεν μπορει να μην γνωριζεις οτι η ¨δικη σου αντιπολιτευση¨ δεν εκπροσωπειται στην οικον επιτροπη του δημου,οποτε η ενημερωση της ειναι ελλειπης.Αρα χρειαζομαστε ενημερωση και συλλογικη αποφαση για την οποια αντιδραση.
    Επισης , αγαπητε Λευτερη ,ως επικεφαλης της Συμπολιτειας θα επρεπε κατα την γνωμη μου να νοιαζεσαι για την συλλογικη εκφραση της και οχι την καταγραφη ονοματων-μελων της , της μιας η της αλλης αποψης (που για το συγκεκριμενο , δεν εχει προκυψει τετοια συζητηση και διαφοροποιηση).Για το μονο σιγουρα που δεν μπορει να κατηγορησει κανεις την Συμπολιτεια ειναι οτι συμβιβαζεται.
    Παντως και για τους δυο ,λαθος δρομο επιλεγεται για την καταθεση της οποιας αποψης για το ειδος αντιπολιτευσης χρειαζεται ο Δημος Ξηρομερου Καλοπροαιρετα , Νικος Σκαντζας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν απευθύνομαι στους δικούς μου απευθύνομαι στους φίλους και συγγενείς που είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Όταν γνωρίζω ότι πάνω από 1.500.000 ευρώ δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις δεν χρειαζετε να είμαι στην οικονομική επιτροπή και ούτε περιμένω να με ενημερώσει κάποιος .Αν νιώθω ότι πρέπει να δράσω το κάνω αν νιώθω ότι δεν πρέπει να δράσω δεν το κάνω. Όλα είναι επιλογή του καθενός μας. Έκανα ένα σχόλιο ,για άλλη μια ανάθεση και εστίασα στο γεγονός ότι η αντιπολίτευση ,εννοείτε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν αντιδρά και με παραπέρα κινήσεις .Η Συμπολιτεία τι σχέσει έχει με το σχόλιο μου;Αν σήμερα υπάρχει κάποιος που αντιδρά, αγωνιά, προτείνει, καταγγέλλει, δημοσιεύει και είναι απέναντι στη δημοτική αρχή και κοντά στον πολίτη αυτή είναι μόνο η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών. Πάντως για την ιστορία κάθε φορά που η δημοτική αρχή επιλέγει την απευθείας ανάθεση ,τις περισσότερες φορές, ο Δήμος χάνει χρήματα.Σε αυτό πρέπει να εστιάζουμε τις απόψεις μας.

    Παναγιώτης Χολής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια μέρα ο Αλλάχ βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά κι έπλασε το Ρωμιό. Μα ευτύς, ως τον είδε, το μετάνιωσε.
    Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος που τρυπούσε ατσάλι. «Τι να γίνει τώρα, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα.
    Ας πιάσω να κάμω τώρα τον Τούρκο, να σφάξει το Ρωμιό, να βρει ο κόσμος την ησυχία του.»
    Και ευτύς, χωρίς να χασομεράει, βάνει σ’ ένα ταψί τον Τούρκο και το Ρωμιό να παλέψουν.
    Πάλευαν, πάλευαν ως το βράδυ, κανένας δεν έριχνε το κάτω τον άλλον Μα ευτύς, ως σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος Ρωμιός τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος!
    «Ο διάολος θα με πάρει, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα πάλι. Τούτοι οι Ρωμιοί θα φάνε τον κόσμο, πάνε οι κόποι μου χαμένοι… Τι να κάμω;»
    Ολονύχτα δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης, μα το πρωί, πετάχτηκε απάνω και χτύπησε τις χερούκλες του:
    «Βρήκα βρήκα» φώναξε. Έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά, κι έφτιαξε έναν άλλο Ρωμιό, και ους έβαλε στο ταψί να παλέψουν.
    Άρχισε το πάλεμα… Τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά κι ο άλλος. Μπηχτές ο ένας, μπηχτές κι ο άλλος. Μπαμπεσιά ο ένας, μπαμπεσιά κι ο άλλος… Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν, σηκώνουνταν, πάλευαν πάλι, ξανάπεφταν, ξανασηκώνουνταν, πάλευαν… Κι ακόμα παλεύουν!
    Κι έτσι ο κόσμος βρήκε την ησυχία του…!
    Νίκος Καζαντζάκης
    ....ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΝ ΒΡΗΤΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΩ ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωπα!!!! Αρχισανε οι "προοδευτικοι" τη θεωρία. Ας ορίσει από τώρα ο Πανταζής τον επόμενο δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Π Χολη . Η συγκεκριμενη αναρτηση αφορα αποφαση της οικ επιτροπης του Δημου με ημερομηνια 9/9/16 .Προφανως δεν γνωριζε η Συμπολιτεια,απουσια εκπροσωπησης της.Και βεβαια πρεπει να
    συζητησει και συλλογικα να αντιδρασει.Κατα τα αλλα συμφωνω με το πνευμα του δευτερου σχολιου σου. Νικος Σκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 4 αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής είναι από Ιουλη του 2016 και όχι 9/9. Πρόεδρος είναι ο δήμαρχος και αποφάσισαν να δοθούν απευθείας. Στις 9/9 απλά υπέγραψε ο ίδιος ο δήμαρχος τις απευθείας.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.