Η μηχανή του χρόνου: Η θάλασσα, οι άνθρωποι της και το ψάρεμα στον Μύτικα.


Δύο πολύ όμορφες φωτογραφίες σας παρουσιάζουμε σήμερα. Θέμα των φωτογραφιών η θάλασσα, οι άνθρωποι της και το ψάρεμα στον Μύτικα. Δεν ξέρουμε την χρονολογία των φωτογραφιών, αλλά η τοποθεσία είναι στο Κάλαμο Λευκάδας και συγκεκριμένα στον ορμίσκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Στην πρώτη φωτογραφία διαλογή ψαριών από το μπαρμπά Λάκια Παπανικόλα και στην δεύτερη φωτογραφία καλάρισμα.Το καΐκι είναι της οικογένειας Παπανικόλα (Γιαμάς), το οποίο μέχρι και σήμερα, πανέμορφο με το έντονο χαρακτηριστικό του μπλε χρώμα, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση του ψαρέματος.
Σε ένα χωριό που η θάλασσα κυριολεκτικά το αγκαλιάζει από παντού, αναπόφευκτα οι κάτοικοι του ανάπτυξαν πολλές ασχολίες που είχαν σχέση με αυτή. Όπως λένε και οι παλαιότεροι Μυτικιώτες, η θάλασσα έθρεψε τον τόπο μας και βοήθησε τους ανθρώπους μας να επιβιώσουν στα δύσκολα χρόνια.
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.