Απόρριψη από το Δημοτικό Συμβούλιο της προτάσεως του Δημάρχου για συζήτηση προ ημερησίας του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος.


Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξηρομέρου είχαμε σήμερα στις 12:00 μ.μ. και εντελώς ξαφνικά, προ ημερησίας διατάξεως, ήρθε από το Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη θέμα συζήτησης και έγκρισης του «Στρατηγικού σχεδιασμού του νέου επιχειρησιακού σχεδίου Δήμου Ξηρομέρου περιόδου 2016 - 2020».
Υπήρξε μεγάλη αντίδραση όλων των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για την πρόταση του Δημάρχου και την ακολουθούμενη διαδικασία, αλλά και αντίδραση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρου Λυμπεράτου (πρώτος αυτός πήρε τον λόγο και διαφώνησε λέγοντας ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να έρχεται σαν προ ημερησίας διάταξης για συζήτηση) και τελικά για το αν θα προχωρήσουν σε συζήτηση του θέματος ή όχι μπήκε σε ψηφοφορία με τους: κ. Χρήστο Κολοβό, κ. Ηλία Ταμπάκη, κ. Αποστόλη Βελόνα, κ. Ηλία Γεωργαλή και κ. Παναγιώτη Τζαχρήστα να ψηφίζουν όχι και τους κ. Σπύρο Λυμπεράτο και κ. Παναγιώτη Βραχά να ψηφίζουν παρόν. Η πρόταση του κ. Δημάρχου ψηφίστηκε με ναι από 12 δημοτικούς συμβούλους.


Τελικά η γνώμη του Δημάρχου για συζήτηση του θέματος προ ημερησίας απορρίφθηκε, ως μη έχων την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία που απαιτείται για να συζητηθεί ένα θέμα προ ημερησίας.
Το δικό μας επώνυμο σχόλιο είναι το εξής: Η διαδικασία της κατάρτισης, διαβούλευσης και έγκρισης του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι σαφής και μάλλον ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να την αναγνώσει και να την ξαναδεί με λίγο περισσότερη προσοχή.

6 σχόλια:

  1. Οπως σωστά λέει και ο Κώστας Τριαντακωνσταντής :
    << Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση >>
    διότι αφορά την κοινωνία και το μέλλον της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση για όλους όχι μόνο για το δήμαρχο, ο οποίος είναι ακαταλληλος. Ακαταλληλοι είναι και οι σύμβουλοι που ψήφισαν ναι. Πολύ αμφιβάλλω αν μπορούν να σταυρωσουν μισή πρόταση σωστή και πολύ περισσότερο μισή σκέψη. Εξαιρω το μουρκουση ο οποίος έχει άποψη. Απορώ και εξισταμαι όμως με λυμπερατο και βραχα. Τι σημαίνει το παρών που ψήφισαν ? Τι είναι αυτό το παρών ? Είναι απαράδεκτη αυτή τους η θέση. Απαράδεκτη. Όπως και των 12. Και του δημάρχου φυσικά ο οποίος για κάποιο λόγο ήθελε να περάσει το συγκεκριμένο θέμα στο ντουκου. Τι να κρύβει και θέλει να το περάσει στο ντουκου ? Ένα τόσο σημαντικό θέμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε συνδημότη ! 2 : 52
    δέν υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία και απο κανένα λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο , πολιτικό και απλό δημότη ,
    ότι η βιασύνη του δημάρχου σ' ένα τόσο σημαντικό θέμα , δέν υπέκρυπτε σκοπιμότητα.
    καλό βράδυ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σπύρο συμφωνούμε. Αντε να το ξαναπιασουμε το σχεδιασμό από την αρχή να δούμε σε τι πάει να μπλέξει τον τόπο αυτός ο τύπος

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μας συνδημότη ! 11 : 37
      Μας ωφελεί όλους μας να περιοριζόμαστε αυστηρά στη κριτική των πολιτικών αποφάσεων ,
      δηλαδή να μην προσωποποιούμε τα πολιτικά θέματα.

      Διαγραφή
  4. Ως απλό μέλος της τοπικής κοινωνίας μας !
    θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό μας και ενεργά-πολιτικοποιημένο Συμπολίτη μας Κύριο Παναγιώτη Στάϊκο !
    -εάν δύναται να έλεγε την σεβαστή όπως πάντα άποψη του για το εάν η συγκεκριμένη ενέργεια του δημάρχου θεωρείται πολιτικά ορθή και φυσιολογική να συζητηθεί δηλαδή κατ' επείγον και ξαφνικά ένα τόσο μεγάλο θέμα (πενταετές στρατηγικό-επιχειρησιακό σχέδιο 2016-20 δήμου Ξηρομέρου) μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας.
    Κύριε Παναγιώτη Στάϊκο καλημέρα σε όλους μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.