Το επίσημο ΦΕΚ της κήρυξης – οριοθέτησης αρχαιολογικών χώρων στην Δ.Ε. Αλυζίας από το Υπουργείο Πολιτισμού.


Σας παρουσιάζουμε παρακάτω το επίσημο ΦΕΚ με το οποίο έγινε η κήρυξη – οριοθέτηση των αρχαιολογικών χώρων στην Δ.Ε. Αλυζίας. Στο ΦΕΚ παρουσιάζονται με τοπογραφικά διαγράμματα τα όρια των χώρων που κηρύχτηκαν ως αρχαιολογικοί.
Θυμίζουμε ότι οι χώροι που κηρύχτηκαν ως αρχαιολογικοί είναι οι:
α) Της ακρόπολης στον λόφο “Καστρί”.
β) Της αρχαίας πόλης Αλυζίας στην Τ.Κ. Κανδήλας.
γ) Του βυζαντινού φρουρίου του Βάρνακα και του αρχαίου φράγματος στη θέση “Γλώσσες”.
δ) Του ταφικού μνημείου – ηρώου στον όρμο του Μύτικα, συμπεριλαμβανομένης της Ι.Μ. Αγ. Τριάδας και του όρμου του Μύτικα, για λόγους προστασίας των σημαντικών χερσαίων και ενάλιων αρχαιοτήτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή.
Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι πανάκεια η οριοθέτηση αρχαιολογικών χώρων δεδομένου ότι θα αφεθούν για άλλη μια φορά στην τύχη τους. Μια άλλη κουβέντα αυτή, πολύ σημαντική όμως. Η σημαντικότερη. Να θέσω όμως μια δυο απορίες και όποιος γνωρίζει ας απαντήσει. Τι γίνεται στην περίπτωση που ζητηθεί άδεια οικοδόμησης ή άδεια επισκευής κατοικίας στο Μύτικα? Πως γνωμοδοτεί σε αυτή την περίπτωση η αρχαιολογία? Ο Δήμος, δεδομένου ότι υπάρχει πλέον οριοθετημένη αρχαιολογική περιοχή, πως δίνει άδεια επέκτασης δραστηριότητας ή και έναρξης καινούριας δραστηριότητας στα παράλια? Πχ πάνε οι ιχθυοκαλλιέργειες και ζητάνε ανανέωση άδειας. Ο Δήμος πως θα δώσει τη γνώμη του? Με πολιτικά κριτήρια ή λαμβάνοντας γνώση και της κατάστασης (αρχαιολογία) η οποία πλέον δημιουργείται? Η Αρχαιολογία πως γνωμοδοτεί? Κάνει ενάλιες "ανασκαφές"? Και κάτι τελευταίο. Στο νεκροταφείο του Μύτικα, εξακολουθεί και πληρώνεται το τάλαντο των 6 ευρώ για το μνημο-ΕΝΦΙΑ και το ταξίδι στον Άδη ή λόγω αρχαιολογίας θα αυξηθεί το κόμιστρο του βαρκάρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.