Κώστας Τριαντακωνσταντής: «Η απόφαση της μεταφοράς ή όχι των απορριμμάτων του Δήμου Λευκάδας είναι υπόθεση που θα πάρουν οι δημότες. Στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πολίτες».


Του κ. Κώστα Τριαντακωνσταντή.

Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων στο άρθρο 95 με θέμα: Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει. Παράγραφος 1. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Παράγραφος 2. Ο Πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η δημαρχιακή επιτροπή ή το 1/3 τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν κλπ.
Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους του πρώην Δήμου Κεκροπίας - Παλαίρου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Παρακολουθώ το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο αλλά και περιφερειακό πολλά χρόνια. Τα μέχρι στιγμής βήματα από πλευράς του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας οδηγούν στη ν εκτίμηση - πρόβλεψη με απλές σκέψεις.
Τα απορρίμματα του Δήμου Λευκάδας θα μεταφερθούν στη χωματερή πολυτελείας που κατασκευάστηκε και λειτουργεί στη περιοχή Παλαίρου - Πογωνιάς τους επόμενους μήνες. Είναι χωματερή πολυτελείας, ούτε ΧΥΤΑ είναι, ούτε ΧΥΤΥ είναι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Δυστυχώς με ευθύνη του Δημάρχου κ. Αποστολάκη, των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, του Προέδρου της Παλαίρου κ. Στάχτιαρη η περιοχή Παλαίρου - Πογωνιάς μετατρέπεται σε απέραντο σκουπιδότοπο. Προοπτική αντιαναπτυξιακή για τη περιοχή μας που ανέλυσα πολλές φορές σε άρθρα μου. Προοπτική εκτροπή από τη λογική. Η καρδιά της ανάπτυξης μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο.
Το πλαίσιο αυτό καθορίζει την επόμενη πολιτική κίνηση των Δημοτικών Συμβούλων κύρια του πρώην Δήμου Κεκροπίας - Παλαίρου πλειοψηφίας και μειοψηφίας. Οι ώμοι σας δεν αντέχουν να σηκώσετε μόνοι σας αυτή την απόφαση. Οι κυριότεροι λόγοι έχουν ειπωθεί και γραφεί από μεριάς μου πολλές φορές. Προεκλογικά λέγατε ούτε σακούλα σκουπίδια ξένη στη χωματερή πολυτελείας, τη συναίνεση των Δημοτών δεν την έχετε.
Προχωρήστε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του πρώην Δήμου Κεκροπίας - Παλαίρου στη συλλογή υπογραφών με σκοπό βάσει του παραπάνω άρθρου 95 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στη Πάλαιρο με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος».
Η απόφαση αυτή της μεταφοράς ή όχι των απορριμμάτων του Δήμου Λευκάδας είναι υπόθεση που θα πάρουν οι Δημότες. Στη Δημοκρατία ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Η θέση μου είναι γνωστή. Είμαι κάθετα αντίθετος στη μεταφορά απορριμμάτων στη χωματερή πολυτελείας της Παλαίρου πέραν των ορίων της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

2 σχόλια:

 1. Τοση σιωπη για ενα θεμα τοοοσο ΣΟΒΑΡΟ; ΓΙΑΤΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. " Η σιωπή δέν κάνει λάθη "
   Τζώρτζ Μπέρναρντ Σω
   Ιρλανδός συγγραφέας
   1856 -1950

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.