37.711,43 € με διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου για την αποκατάσταση δρόμου προς Πηγάδια - Παλαιομάνινα. Δεν ασκεί ανακοπή στη διαταγή πληρωμής ο Δήμος Ξηρομέρου.


Εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής υπ' αριθμόν 32/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, με την οποία έγινε δεκτή η από 8/11/2016 αίτηση εταιρίας, ώστε να της καταβληθούν 37.711,43 € από το Δήμο Ξηρομέρου για την αποκατάσταση δρόμου προς Πηγάδια - Παλαιομάνινα.
Η Ο.Ε. του Δήμου Ξηρομέρου, κατόπιν γνωμοδότησης Δικηγόρου, έλαβε απόφαση να μην ασκήσει το ένδικο μέσο της ανακοπής κατά της επίμαχης διαταγής πληρωμής (δείτε εδώ).
Για τους μη μυημένους στις συγκεκριμένες μεθόδους, όπως ήμασταν και εμείς πριν μας κάνουν ταχύρυθμο μάθημα, εδώ πρόκειται για την πασίγνωστη στις παλιές καραβάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης μέθοδος, του «στρίβειν δια του Πρωτοδικείου και της γνωμοδοτήσεως».
Αλάνθαστη μέθοδος σαν το κανάτι στην αξέχαστη ταινία του Ελληνικού Κινηματογράφου «Η θεία από το Σικάγο». Όταν το ύψος του ποσού δεν επιτρέπει απ' ευθείας ανάθεση, πάνε κάνε το έργο, πήγαινε δικαστικά και θα σε πληρώσουμε. Προκύπτουν και κάποια μικρά έξοδα νομικά, αλλά εδώ μιλάμε για μία μέθοδο πολυεφαρμοσμένη, χιλιοτραγουδισμένη, δοκιμασμένη στο πέρας του χρόνου και φυσικά το κυριότερο......., αποτελεσματική.
Φυσικά συμπληρώνουμε ότι η εταιρία ορθά διεκδικεί και παίρνει τα δεδουλευμένα της. Το θέμα είναι η συμπεριφορά και η στάση του Δήμου Ξηρομέρου.

3 σχόλια:

 1. απο τις πιο αδιαφανης μεθοδους και εφαρμοσμενη πολακις απο το δημο ξηρομερου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οσον αφορά τον περιβόητο προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους 2016 του δήμου μας και το έλλειμα το οποίο επικαλείται η δημοτική αρχή προκειμένου να δικαιολογήσει το επινοηθέν της-επικείμενο δάνειο και με το οποίο δάνειο θα επιχειρήσει να καλύψει την "μαύρη τρύπα" του προϋπολογισμού ,
  θα ήθελα δημόσια να εκφράσω αυτό το οποίο αντιλαμβάνομαι-εκτιμώ και βαθύτατα πιστεύω :
  - ότι εάν η δημοτική αρχή του δήμου Ξηρομέρου ήθελε πραγματικά να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του έτους 2016 όπως όφειλε και ήταν υποχρεωμένη να πράξει και σύμφωνα με τους σεβαστούς νόμους της πολιτείας , θα μπορούσε με ένα απλό τρόπο και με τις ανάλογες αποφάσεις της και απο το πρώτο κι' όλας τρίμηνο του τρέχοντος έτους , να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των μεγεθών του προϋπολογισμού και να ακυρώνει σταδικά στην διάρκεια του τρέχοντος έτους τεχνικά έργα δευτερευούσης σημασίας απο το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας και έτσι να πετύχει μία θεμελειώδη αποστολή της :
  -Τήν Ισοσκέλιση του Προϋπολογισμού του 2016.
  Προσωπικά και ως απλό μέλος της κοινωνίας μας , θα υπερασπίσω με οποιοδήποτε δημοκρατικό τρόπο και στο εν λόγω θέμα τις ιδέες και το πιστεύω μου , ενώπιον οποιοδήποτε θεσμοθετημένου σεβαστού ανώτατου θεσμού της πολιτείας για το καλό και το δίκαιο της τοπικής κοινωνίας μας !
  Ευχαριστώ !
  Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΟ. ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.