Διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσης υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011


Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου διαπίστωσε αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011 (πρόκειται κυρίως για εργασίες καθαρισμών, αποφράξεων, μεταφοράς υλικών κλπ). Μειοψήφησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Ελευθέριος Μάντζαρης επικαλούμενος ένα πολύ λογικό επιχείρημα.
Όμως στο Δήμο Ξηρομέρου, από την πρώτη μέρας ανάληψης της διοίκησης του Δήμου είναι τσακωμένοι με την λογική, γι αυτό και έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα να έχουν εκτροχιαστεί επικίνδυνα τα οικονομικά του Δήμου.
Είναι δε τόσο άσχημα τα πράγματα, που κινδυνεύουμε αν δεν εγκριθεί το δάνειο, την άλλη ημέρα να μας κόψουν το ρεύμα και σφραγίδα και κλειδιά του Δήμου να πάνε στην Αποκεντρωμένη. 
Δεν το λέμε εμείς, το είπε ο Δήμαρχος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δείτε εδώ την σχετική απόφαση.

2 σχόλια:

  1. κάθε μέρα διαπιστώνεται ότι ο δήμος δέν έχει φτιάξει ακόμα νέο προϋπολογισμό.
    " απίστευτο κι' όμως αληθινό "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μέλος Μάντζαρης Ελευθέριος λαμβάνοντας τον λόγο διαφώνησε με την διαπίστωση αδυναμίας για ολόκληρο το έτος διότι σύμφωνα με την νομοθεσία θα πρέπει να προσδιορίζεται η αδυναμία υπηρεσίας για συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς ο Δήμος πρόκειται να προσλάβει υπαλλήλους με τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, τους οποίους θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε στο Νομικό Πρόσωπο.

    Κατά τα άλλα ζητάμε να πληρώσουν οι δημότες, να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε. Σωστά το ζητάμε και έτσι πρέπει, αλλά όχι για να δίνουμε εμείς τα χρήματα σας για καθαρισμούς την περίοδο που θα έχουμε 22 εργαζόμενους με οκτάμηνα στη καθαριότητα. Αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν. Συνεπείς οι δημότες στις υποχρεώσεις τους και συνεπείς και σωστοί και οι εκλεγμένοι στην διαχείριση. Και αυτό ισχύει και για τον Δήμο και για τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα. Όλοι δηλώνουν αδυναμία εκτέλεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών για να μπορούν να αναθέτουν απ' ευθείας σε εργολάβους τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.