Μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Ξηρομέρου η πρόσληψη 57 νέων εργαζομένων.


Σε λίγες ημέρες ο Δήμος μας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 57 νέων υπαλλήλων με 8μηνη σύμβαση και το αναφέρουμε αυτό γιατί είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο μας να βελτιώσει την εικόνα του, κυρίως στο τομέα της αντιμετώπισης των προβλημάτων καθημερινότητας.
Οι ειδικότητες των νέων υπαλλήλων είναι σε μεγάλο βαθμό αυτές που πραγματικά έχουμε ανάγκη και πλέον είναι αποκλειστικά στο χέρι του Δήμου Ξηρομέρου να τους αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό ώστε ο Δήμος και οι δημότες να κερδίσουν αυτά που πρέπει.


Τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην προηγούμενη πρόσληψη εποχιακών υπαλλήλων με πεντάμηνη σύμβαση το 2015, με την ανοργανωσιά του Δήμου ώστε να τους αξιοποιήσει, δεν πρέπει να επαναληφθούν για να μη θυμηθούμε την απίστευτη αναφορά του κ. Δημάρχου στην Επιτροπή Διαβούλευσης το 2015, ότι ήταν στριμωγμένοι όλοι μέσα στο Δημαρχείο και δεν είχαμε τι να τους κάνουμε. Πραγματικά απίστευτη αναφορά από κάποιον που είναι η κεφαλή του Δήμου.
Ο Δήμος πρέπει να οργανώσει πολύ καλά την αξιοποίηση τους και πολύ περισσότερο εν όψει Καλοκαιριού.
Εννοείται ότι όλες οι αποφάσεις διαπίστωσης αδυναμίας εκτέλεσης των υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011 για το έτος 2017, που πήρε ο Δήμος Ξηρομέρου και τα Νομικά του Πρόσωπα πρέπει να ανακληθούν άμεσα.
Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων, νεκροταφείων, ρεμάτων, αλσυλλίων, δασυλλίων, αντιπυρικών ζωνών, φρεατίων και σχαρών όμβριων υδάτων, δημοτικών κτιρίων, δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός δεξαμενών, συντήρηση αντλιοστασίων και χλωριωτών, αποφράξεις δικτύων όμβριων, μεταφορές φερτών υλικών που προέρχονται από θεομηνίες. Αιτία των συγκεκριμένων αποφάσεων, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, η οποία όμως με την πρόσληψη 57 νέων υπαλλήλων με 22 από αυτούς στη καθαριότητα, πλέον δεν υφίσταται.
Απ' ευθείας αναθέσεις για τις παραπάνω υπηρεσίες δεν νοείται να δούμε πλέον, αν υπάρχει στοιχειώδης υπευθυνότητα και στοιχειώδης σεβασμός στα χρήματα των δημοτών, πολύ δε περισσότερο όταν με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου έχουν τιναχτεί στον αέρα.

14 σχόλια:

  1. Με την ευκαιρία του θέματος της ανάρτησης και την πολλή σωστή πολιτική κριτική που ασκεί εδώ το Blog, θα ήθελα και ως απλός δημότης να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο.
    -Η δημοτική αρχή του δήμου θα πρέπει να αναθεωρήσει πλήρως το μέχρι σήμερα λαθεμένο σκεπτικό της στον τρόπο που αντιμετώπισε όλα σχεδόν τα σημαντικά δημοτικά μας θέματα και με τα γνωστά σε όλους μας αρνητικά αποτελέσματα.
    και αυτό θα επιτευχθεί καλύτερα μόνο και εφόσον ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για όλα τα επιμέρους θέματα απο μηδενική βάση και κυρίως όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται πάντα με αυξημένη και ευρύτερη πλειοψηφία , τουλάχιστον των 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου του δήμου και με την ίδια πλειοψηφία 2/3 στις απόφασεις των αρμοδίων οργάνων στον δήμο.
    Διαφορετικά θα συνεχίζεται η ίδια απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και όλοι μας εύκολα διαπιστώνουμε , διαπιστώσεις δημόσια και ανοιχτά εκφραζόμενες ακόμα και απο μέλη της συμπολίτευσης.
    Ευχαριστω !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά να επισημάνουμε ότι η πρόταση ''όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται πάντα με αυξημένη πλειοψηφία 2/3'' δεν εδράζεται πουθενά. Ως γνωστό οι Δήμοι δεν νομοθετούν. Άρα είναι μία πρόταση στον αέρα και πρακτικά ανεφάρμοστη.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  2. Mytikaspress ,
    Οι αιρετοί των δήμων όντως θα πρέπει να λαμβάνουν τις εκάστοτε αποφάσεις τους με βάση τους αυτοδιοικητικούς νόμους της Πολιτείας.
    Ομως σε τίποτα δέν εμποδίζει και δέν ζημιώνει την κοινωνία , όταν προαιρετικά οι εκάστοτε δημοτικές αποφάσεις που λαμβάνονται, εκφράζουν ευρύτερες πλειοψηφίες της κοινωνίας.
    Οτιδήποτε είναι δημοκρατικότερο είναι και καλύτερο για την κοινωνία.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αρχικό ''πάντα'' από το μετά από λίγα λεπτά της ώρας ''προαιρετικά'' διαφέρει παρασάγκας. Είναι τελείως άλλη πρόταση και έχει ενδιαφέρον. Καλό είναι οι προτάσεις να είναι πιο καλά μελετημένες πριν διατυπωθούν δημόσια, γιατί μετά αναγκαζόμαστε να τις αλλάζουμε και χάνουν από αξιοπιστία.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  3. Mytikapress ,
    δέν υπάρχει καμία απόσταση και αντίφαση στα δύο σχόλια.
    Εάν λοιπόν συμφωνούν οι αιρετοί του δήμου ,
    μπορούν προαιρετικά και πάντα , δηλαδή απο εδώ και στο εξής , να πράξουν το καλύτερο για την τοπική μας κοινωνία.
    Εάν όχι , πάλι δικαιώμα τους είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελπιζουμε φετος το καλοκαιρι να δουμε τα χωρια μας στοιχειωδως καθαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε μπλοκερ καλα και λογικα τα λες και ετσι ειναι
    αλλα στου κουφου την πορτα
    παρε την πορτα και φυγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μεγαλη ευκαιρια αρκει ο δημος να φροντισει να βγαινουν καθε ημερα εξω το οκταωρο τους και σε διαφορετικα σημεια.
    σημερα καθαριζουμε αστακο παραλια
    μετα καθαριζουμε παρκο αστακου
    μετα πλατεια και παει λεγοντας
    επισης θα πρεπει να μοιραστουν σε αστακο αλυζια και φυτειες
    αν το κανει θα δουμε αλλη εικονα στα χωρια μας.
    αμα δεν το κανει μια απο τα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε συνδημότη ! 7 : 42
    Στο θέμα αυτό μπορεί απο τώρα να ξεκινήσει μία συζήτηση στον δήμο και να ληφθεί υπόψιν και η γνώμη των νέων εργαζομένων στο εν λόγω πρόγραμμα.
    και οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να έχει την ευρύτερη πλειοψηφία τουλάχιστον των 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας.
    καλό βράδυ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλυτερα να κανουμε δημοψηφισμα ποτε και που θα δουλευουν αφου πρωτα και οι ιδιοι επιλεξουν τι θελουν. σουπερ ουαου ευρυτατη πλειοψηφια.
    γιατι ειναι αληθεια τελικα οτι η βλακεια και η γελοιοτητα τεινει προς το απειρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.
      ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
      ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  9. Φίλε συνδημότη ! 8 : 39
    Είναι δικαίωμα σου να θεωρείς ότι δέν θα πρέπει έχει λόγο η αντιπολίτευση στο θέμα της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου μας.
    καλημέρα !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφηστε τα πολλα λογια και τους ψευτοπολιτικους τακτικισμους.
    Οι προσληφθεντες να προσφερουν την εργασια [ για την οποια
    προσληφθηκαν ] για δικο τους καλο αλλα και του Δημου.
    Εχει δικιο ο 2:27.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.