Το ΦΕΚ του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Συστήματος Κληρώσεων (Κ.Η.Σ.Κ) και μερικές σκέψεις.


Σας παρουσιάζουμε σήμερα το σχετικό ΦΕΚ που αφορά την σύσταση και λειτουργία του «Κεντρικού Ηλεκτρονικού Συστήματος Κληρώσεων (Κ.Η.Σ.Κ) για Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Μελετών και παροχής Τεχνικών και Λοιπών Συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών», το οποίο στόχο έχει να βάλει οριστικό τέλος στις απευθείας αναθέσεις των ημετέρων, της ρεμούλας και της κλεψιάς και να ενισχύσει ταυτόχρονα τη διαφάνεια και τον υγιή ανταγωνισμό.
Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Δική μας προσωπική γνώμη είναι, ότι περιμένουμε να το δούμε να λειτουργεί στη πράξη και πολύ περισσότερο να δούμε τα αποτελέσματα. Έχουμε αμφιβολίες όχι ως προς τη πρόθεση, η οποία φαίνεται ότι είναι θετική και προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ως προς την αποτελεσματικότητα μιας και στο συγκεκριμένο κομμάτι των απευθείας αναθέσεων, έχει αναπτυχθεί «υψηλή τεχνογνωσία» και υπάρχει «συσσωρευμένη εμπειρία» από τους επαΐοντες.
Επίσης ερωτηματικό για εμάς είναι πως θα αντιμετωπιστεί και το θέμα των εικονικών απευθείας αναθέσεων και των υπερτιμολογημένων επίσης. Για να δούμε λοιπόν πως θα πάει...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.