Σκέψεις - προτάσεις του συμπατριώτη μας Πολιτικού Μηχανικού κ. Γεωργίου Ν. Πουρνάρα, με αφορμή το έργο διαγράμμισης της οδού Κανδήλας - Μύτικα.


Του κ. Γεωργίου Ν. Πουρνάρα.
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του συντοπίτη μας Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Λύτρα. Πρέπει όμως να διαγραμμιστεί με διακεκομμένη γραμμή και ο άξονας της οδού, ώστε να είναι διακριτός, κυρίως το βράδυ που υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω στενότητας της οδού σε συνδυασμό με την μεγάλη ευθυγραμμία της (διασταύρωση απέναντι φώτων αυτοκίνητων).
Επίσης αναμένουμε αμέσως μετά το Πάσχα την υλοποίηση της υπόσχεσης του Γιάννη Λύτρα για τη διαγράμμιση του ισόπεδου κόμβου - εισόδου επί του επαρχιακού δρόμου Μύτικα - Αστακού (στην ανατολική είσοδο προς τον Μύτικα, από τον νέο οικισμό Παναγούλας), όπου η έλλειψη διαγράμμισης του κόμβου ενέχει μεγάλη επικινδυνότητα για ατυχήματα.


Επιπλέον, πρέπει να γίνει άμεσα και η ανανέωση της διαγράμμισης του ευθύγραμμου τμήματος της οδού Αστακού - Μύτικα, από τη διασταύρωση Μύτικα - Κανδήλας και μέχρι την Παληόβαρκα, που επίσης λόγω της ευθυγραμμίας της οδού υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα κατά τη νύχτα.
Τέλος κατά τη γνώμη μου, πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για συνολικότερες παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο της Αλυζίας, που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας (διαπλάτυνση δρόμου Κανδήλας - Μύτικα με δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου, καθαρισμός των παράπλευρων (απαλλοτριωμένων) τμημάτων της οδού Μύτικα - Αστακού με δημιουργία επίσης πεζοδρόμου και ποδηλατοδρόμου κλπ.
Αγαπητέ Γιάννη Λύτρα, από το καίριο πόστο που κατέχεις, μπορείς να δρομολογήσεις τις διαδικασίες που χρειάζονται και γνωρίζεις, ώστε να υλοποιηθούν αυτά τα αναγκαία κατ' ελάχιστο για την περιοχή έργα, που εδώ και δεκαετίες έχει αφεθεί στην τύχη της.

3 σχόλια:

 1. Επιτελους μετα απο τοσα χρονια εγινε το αυτονοητο. . . σε 2 με 3 δεκαετιες απο τωρα ας ελπισουμε οτι θα ξεκινησει κ η διαπλατυνση του συγκεκριμενου δρομου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τέλεια η διαγράμμιση δε στοιχίζει και "πολλά" λέμε τώρα, το δεύτερο σκέλος που αφορά διαπλάτυνση δρόμου με θέληση και δουλειά το 2078 θα διαθέτει και κανοε καγιάκ στον κατριλα river φανταστικό.............!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολυ σωστα οσα αναφερονται και θα πρεπει και εμεις να γινουμε πιο διεκδικητικοι , ολοι μας.
  πρεπει να ζηταμε γιατι η αλυζια ειναι χρονια τωρα ξεχασμενη απο θεο και ανθρωπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.