Τιμητική διάκριση απέσπασε η μαθήτρια του ΓΕ.Λ. Μύτικα Δέσποινα - Λαμπρινή Πάτρα, στο 19ο διαγωνισμό διηγήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.


Της κας Τσούκας Αικατερίνης.
Φιλόλογος - εκπαιδευτικός ΓΕ.Λ. Μύτικα.

Τιμητική διάκριση απέσπασε η μαθήτρια του ΓΕ.Λ. Μύτικα Δέσποινα - Λαμπρινή Πάτρα, στο 19ο διαγωνισμό διηγήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών με το έργο «Μαγική κλωστή». Η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου διαγωνίσθηκε με εκατοντάδες άλλους μαθητές Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα και κατάφερε να ξεχωρίσει με το λογοτεχνικό της ταλέντο και την ευαισθησία που τη διακρίνει.
«Μαγική κλωστή» τιτλοφορείται το διήγημα της συγγραφέως μας και ως ένας άλλος μίτος της Αριάδνης η μαγική κλωστή της Δέσποινας θα κρατήσει ζωντανή την αγάπη της δικής της νεράιδας για τον ποιητή της. Ο μίτος βοήθησε τον Θησέα να βγει από το σκοτεινό λαβύρινθο και να φύγει με την αγαπημένη του. Ήταν αυτός που μετά το φόνο του Μινώταυρου τον βοήθησε να δει το φως της εξόδου και να φύγει ζωντανός μαζί της. Η μαγική κλωστή είναι για τη Δέσποινα αυτή που «λαμπυρίζει στο χέρι της νεράιδας της και δίνει φως στο σκοτάδι της... είναι αυτή που την κάνει να νιώθει κοντά τον αγαπημένο της… είναι αυτή που τη δένει μαζί του… την έχει σε περίπτωση που κινδυνεύουν να χαθούν… είναι κάτι σαν την προσωπική τους ασφάλεια!»
Η Δέσποινα, αν και μόλις δεκαεπτά ετών, μιλά μέσα από το έργο της για την πραγματική, την ανιδιοτελή αγάπη, μια αγάπη που αν και δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά ανάμεσα σε μια νεράιδα και έναν ποιητή, είναι ωστόσο αυτή που βοηθά καθέναν που τη νιώθει να μοιράζεται με το άλλο του μισό «τα όνειρα και το φεγγάρι, ιδιαίτερα το φεγγάρι!»
Οι περιγραφές της είναι δυνατές, τα επίθετά της γλαφυρά, οι σκέψεις της ξετυλίγονται στο χαρτί με δύναμη ανάλογη ενός φτασμένου λογοτέχνη. Πρόκειται για ένα έργο γεμάτο ρομαντισμό, ευαισθησία και συναίσθημα! 
Ο σύλλογος διδασκόντων του Λυκείου Μύτικα και ο διευθυντής κ. Πολίτης Νικόλαος τη συγχαίρουν για την επιτυχία της και της εύχονται να συνεχίσει την δημιουργική της πορεία και στο χώρο της λογοτεχνίας. Ας έχει μαζί της τη δική της μαγική κλωστή που θα κρατήσει ζωντανή την αγάπη της για την συγγραφική δημιουργία! «Γιατί τα αόρατα νήματα είναι πάντα οι πιο ισχυροί δεσμοί…».

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Με τη σειρά μας θέλουμε και εμείς να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην μαθήτρια.

2 σχόλια:

 1. Παλουμπά Γεωργία19 Μαΐου 2017 στις 12:11 π.μ.

  Μπράβο, Δέσποινα!
  Χαίρομαι πάρα πολύ γι΄αυτή σου τη διάκριση!
  Εύχομαι να έχεις κι άλλες επιτυχίες στον υπέροχο στίβο της λογοτεχνίας, δίνοντας και σε εμάς, τους δασκάλους και καθηγητές σου, ικανοποίηση, χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας! Προχώρα μπροστά! Η παλιά δασκάλα σου Παλουμπά Γεωργία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεσποινα Λιοτου19 Μαΐου 2017 στις 1:42 π.μ.

  Μπραβο σου Δεσποινα! Θερμα συγχαρητηρια κοριτσι μου! Τετοιες επιτυχιες να συνοδευουν τη ζωη σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.