4.000 € για κοπή χόρτων και μεταφορά φερτών υλικών του παιδικού σταθμού Φυτειών, παρότι έχουν προσληφθεί 19 εργαζόμενοι στη καθαριότητα.


Και ο χορός των απ' ευθείας αναθέσεων στη καθαριότητα συνεχίζεται, με τη σκυτάλη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, υπό την Προεδρία του κ. Γαλούνη, να την παίρνει το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στον Δήμο Ξηρομέρου», υπό την Προεδρία του κ. Μουρκούση.
Έτσι και αυτό με βάση την απόφαση διαπίστωσης αδυναμίας εκτέλεσης των υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011 για το έτος 2017, που έχει λάβει λόγω έλλειψης προσωπικού, προχωρά σε απ' ευθείας ανάθεση 4.000 € για κοπή χόρτων και μεταφορά φερτών υλικών του παιδικού σταθμού Φυτειών, παρότι πλέον έχει προσληφθεί προσωπικό 19 ατόμων στην καθαριότητα (οκτάμηνα).
Αν υπήρχε στοιχειώδης υπευθυνότητα και στοιχειώδης σεβασμός στα χρήματα των δημοτών, πολύ δε περισσότερο όταν με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου έχουν τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα (ελλειμματικός προϋπολογισμός + αναγκαιότητα λήψης τεράστιου δανείου), θα έπρεπε ήδη όλες οι αποφάσεις διαπίστωσης αδυναμίας εκτέλεσης των υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011 για το έτος 2017 να έχουν ανακληθεί.
Όμως η κοινή λογική σε αυτό το Δήμο 2,5 χρόνια τώρα αναζητείται και είναι μόνιμα εξαφανισμένη. Σε άθλια κατάσταση τα οικονομικά του Δήμου, αλλά οι κρατούντες το βιολί βιολάκι, συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο και συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, να περπατάνε στα ίδια καταστροφικά μονοπάτια.

Έχουμε λοιπόν τον παρακάτω λογαριασμό μέχρι τώρα (λυπητερή το λέμε εμείς), για απ' ευθείας αναθέσεις στη καθαριότητα:
 • 4.985,12 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού (δείτε εδώ).
 • 3.935,20 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα (δείτε εδώ).
 • 3.968 € για καθαρισμό παραλιών Αστακού (δείτε εδώ).
 • 3.992,80 € για καθαρισμό παραλιών Μύτικα (δείτε εδώ).
 • 4.926,52 € για περιποίηση πρασίνου χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού (δείτε εδώ).
 • 4.000 € για κοπή χόρτων και μεταφορά φερτών υλικών παιδικού σταθμού Φυτειών (δείτε εδώ).
Σύνολο: 25.843,64 € και δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια....

7 σχόλια:

 1. Αυτά για όσους εχουν ακόμα αμφιβολίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εφόσον οι υπάλληλοι για την καθαριότητα αυτοδιορίζονται με τις ευλογίες των προϊσταμένων, σαν διοικητικοί ή ακόμα και γενικοί διευθύνοντες, κάποιος πρέπει να πιάσει και καμιά σκούπα. Κοιτάξτε γύρω σας εκεί τί γίνεται. Τακτική αυτή από παλιά βέβαια που συνεχίζεται γιατί κάποιοι έχουν τη μύτη πολύ ψηλά για να καταδεχτούν να βγούν στο δρόμο με τη σκούπα και το φαράσι. Μιά εργασία που κατά τη γνώμη μου είναι από τις πιο τίμιες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ως απλός δημότης του δήμου μας θα ήθελα να ρωτήσω το προεδρείο της κοινότητας Φυτειών, εάν έχει άποψη το προεδρείο γι' αυτή την απευθείας ανάθεση καθαριότητας του παιδικού σταθμού της κοινότητας Φυτειών.
  Ευχαριστώ !
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ήθελα ν' άξερα,
  Τι ποτάμια περνάνε απ' τον Μαχαλά
  κι' αφήνουν στο διάβα τους φερτά υλικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ακύρωση της πρόσφατης απόφασης που αναφέρεται στον απλό καθαρισμό προαύλειου χώρου του παιδικού σταθμού στην κοινότητα Φυτειών του δήμου μας και έναντι αυτού του παράλογου και υπερβολικού ποσού, είναι πολιτική πράξη σεβασμού στους συνδημότες μας-γονείς των μικρών παιδιών και την Νεολαία του δήμου μας που αγωνιούν και αγωνίζονται για τα ιδανικά της παιδείας και περισσότερης κοινωνικής δικαιοσύνης.
  Εάν οι αιρετοί-εκπρόσωποι και αρμόδιοι σε θέματα πολιτισμού και παιδείας του δήμου μας, αρνούνται ή δέν δύναται να κατανοήσουν επακριβώς τον πολιτικό τους ρόλο και την αποστολή τους έναντι της κοινωνίας, οφεϊλουν και κατά την γνώμη μου να παραδώσουν τα πολιτικά τους αξιώματα.
  Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να παραδωσουν τα πολιτικα τους αξιωματα....αφου πρωτα
  τα παραδωσουν και αυτοι που μας εφεραν τα Μνημονια...
  Μαυρο σε ΟΛΟΥΣ...οχι κατ επιλογη.
  Το κακο στο Δημο...φωτια που μας εκαψε....ΟΚ....
  Τα Μνημονια τι ειναι; τα φιλαρακια που δηθεν διαφωνουν
  δεν εχουν αναψη φωτια στον Ελληνικο Λαο;
  Το Μαυρο λοιπον οχι μονο στο Δημο...αλλα και στα
  φιλαρακια....κατανοητο ετσι;
  Το χθεσινοβραδυνο σοου στη Βουλη...περασε αερα;...τιποτα;
  ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. το προεδρειο των φυτειων σπυρο κανει μουγκα στη στρουγκα ο νοων νοειτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.