Διοργάνωση διήμερου Φεστιβάλ Αγωγής Υγείας.


ΒΟΝΙΤΣΑ 22-05-2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 26
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΒΟΝΙΤΣΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 30002
ΠΛΗΡ.: ΤΣΑΒΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΗΛ.- ΦΑΞ: 26430-22236
6936711320
e-mail: syllogosd.nvonitsas@yahoo.gr
ΠΡΟΣ: Τη Δ/νση Π.Ε Αιτωλ/νίας
ΚΟΙΝ.: Μέλη Συλλόγου
Θέμα: «Διοργάνωση Διήμερου Φεστιβάλ Αγωγής Υγείας».

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Βόνιτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας διοργανώνουν στις 27 και 28 Μαΐου 2017, το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΥΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Σκοπός μας, η προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών μέσα από την σωστή ενημέρωση, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης, εθελοντικής προσφοράς και συνεργασίας μέσα από τις παρακάτω δράσεις:
  • Δημιουργία Τράπεζας Αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών της ευρύτερης σχολικής κοινότητας.
  • Απόκτηση γνώσεων αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών προκειμένου να είναι σε θέση εκπαιδευτικοί και γονείς να δώσουν τις πρώτες βοήθειες ή ακόμη και να σώσουν έγκαιρα μια ζωή.
  • Ενθάρρυνση υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
  • Απόκτηση παιδείας πάνω στη δημόσια υγεία, μέσω της ενεργητικής συμμετοχής των μαθητών
  • σε δρώμενα τέχνης (εικαστικά, μουσική, χορός).
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν:
Δ/νση Π.Ε Ν. Αιτωλ/νίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - ΟΚΑΝΑ, ΚΔΑΠ Ακτίου - Βόνιτσας. Δομή Ανακτορίου, Σχολική Σύμβουλος 9ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π.Ε Αιτ/νίας, Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας (Τμήμα Αιμοδοσίας), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Τμήμα Αγρινίου), Παιδικά Χορευτικά Τμήματα των Τοπικών Πολιτιστικών κα Αθλητικών Συλλόγων.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο Βόνιτσας και στον αύλειο χώρο του και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων, στις οικογένειες τους, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ 2017.
9:00 - 14:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το βιβλίο και το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών (Τα μαθήματα θα γίνονται αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόνιτσας).
10:00 - 14:00 Αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχείου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας με σκοπό τη δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (σε αίθουσα του Δημαρχείου).
19:00 - 20:00 Χαιρετισμοί - τοποθετήσεις των συμμετεχόντων φορέων.
20:00 - 21:00 Εισήγηση με θέμα: «Εξαρτητικές Συμπεριφορές στην Εφηβεία», Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - ΟΚΑΝΑ.
21:30 Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα των παρακάτω συλλόγων:
1) «ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ» του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας.
2) Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς.
3) Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου.
4) Αθλητικός Όμιλος Νίκη Παλαίρου.
5) Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαίρου Άγιος Δημήτριος.
6) Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου - Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2017.
9:00 - 14:00 Συνέχεια των μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών.
10:00 - 14:00 Αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχείου.
17:00 - 18:30 ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ… Μαθήματα μαγειρικής για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς από τους μάγειρες του ΙΕΚ Βόνιτσας (Συντονιστής δράσης Τσιλίκας Θεόδωρος, Υπεύθυνος Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης ΠΕ Αιτ/νίας).
19:00 - 20:00 Εισήγηση με θέμα: «Υγιεινή διατροφή». Λυμπέρη Μαρία, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην κατεύθυνση «Διατροφή και Δημόσια Υγεία».
20:00 - 21:00 Εισήγηση με θέμα: «Βασικές Πρώτες Βοήθειες». Κολιού Πολυξένη, Προϊσταμένη Πνευμονολογικής Γενικού Νοσοκομείου Άρτας - Πιστοποίηση στην Εκπ/ση Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ανακτορίου και των Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας θα πλαισιώνουν το χώρο με μουσικές και εικαστικές δημιουργίες.... και οι βραβευμένοι μάγειρες του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ με γευστικές δημιουργίες βασισμένες σε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.